Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basiu ja jeszcze oczywiście nie popatrzyłam na twoje drzwi:sick: ale Basia z Krk zamawiała białe i nie wiem czy własnie nie hoff. ma je już u siebie zamontowane chyba. napisz do niej:yes: podsyłam ci link do dziennika i komentarzy http://forum.muratordom.pl/showthread.php?144590-Basi-i-Tomka-krakowska-przebudowa-projekt-indywidualny-%29/page17

gdybyście wiedzieli gdzie podobne vintage rzeczy można kupić to dajcie link,tu sporo prowansji- ozdoby w domu, poszukuję metalowych ramek jestem zakochana w nich,ale to tak w wolnym czasie

http://allegro.pl/volkswagen-garbus-beetle-szyld-drewniany-reklama-i2579803667.html

Basiu ale miałam nadrabiania... Pędzi Twój wątek w szalonym tempie i z każdą stroną wyłania się coraz piękniejsza i coraz bardziej oryginalna wizja wnętrza. Oklaski dla Pesteczki za cudne wizualizacje z klimatem http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/happy/smileys-happy-751965.gif Niesamowicie wygląda na nich Twój salon :yes: W ogóle uwielbiam te Twoje wielkie okna i różnice poziomów wewnątrz. Kominek z widoczną rurą będzie fajnym pieprzykiem a co do kuchni to rozważ delikatnie szare fronty z ramką. Ja byłam w takich swego czasu zakochana i uważam, że bardzo by u ciebie pasowały. U mnie już nadmiar szarości więc idziemy w białe z ramką ;) może wyspa zostanie w szarości :)

Pozdrawiam i śledzę dalsze postępy :hug:

wkleję moje kuchnie ,niską zabudowę mam ustaloną

Problem dotyczy tylko wysokiej zabudowy

Na lewo wysokiej zabudowy wizualizacja nie uwzględniła drzwi do spiżarki i TV ,który jest w pobliżu na ścianie nad niską zabudową.

Wersja lodówka z sbs. Mam do zagospodarowania 210 cm na szafki

sbs i piekarnik oddzielone,aby nie były widoczne różnice inoxu

wer4.1.jpg

po bokach sbs szafki około 30-35 symetrycznie po obu stronach,

wer4.jpg

Wersja lodówka do zabudowy 45cm + 60 cm lodówka + 60 cm piekarnik + 45

Polewej i prawej stronie mebli identyczna grubość ścianek

wer3.jpg

układ 60 cm lodówka + 60 cm piekarnik + 60 cm szafka

po obu stronach ścianka grubsza 30 cm,albo nie pogrubiam ścianek tylko są 15 cm ścianki ale więsej miejsca pomiędzy wysoką zabudową a niską po lewej

wer5.1.jpgwer5.2.jpg

Jest jeszcze opcja inna ale muszę jechać na budowę na pomiar drzwi

Basiu a Ty robisz tą kuchnię u stolarza na zamówienie czy to jest jakiś system modułowy typu ikea?

Mi się podoba ostatnia wersja z samotnym piekarnikiem, jest bardzo harmonijna, na spokój w podziałach ale też jest bardzo klasyczna.

Nie dziwię się też, że ciągnie Cię w kierunku sbs :) sama bym chciała ale ja już mam lodówkę i nowej kupić na razie nie mogę.

Szczerze Ci powiem, ze druga wersja z sbs nawet do mnie przemawia i w takim nietuzinkowym wnętrzu jak Twoje mogła by się sprawdzić. Może tylko wyrównał bym podział wąskich szafek po bokach, do wysokości lodówki... muszę się temu dłużej poprzyglądać.

Edit: coś jest w tej wersji :yes: pomimo pozornego bałaganu przyciąga, nawet mój mąż wybrał właśnie tą :)

Edytowane przez TwoOfUs