Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Basieńko :D,

Jak samopoczucie w nowym saloooonie :D? Ochłonęłaś?

To po kolei:

1. Widzę, że poradziłaś sobie z wrzucaniem większych obrazków - bravo :cool:

2. Takie tablice też planuję u siebie :yes:. Najczęściej spotykam je na Westwing. Mogą być na płótnie, drewnie lub blasze. Zajrzy TUTAJ - właśnie jest kolejna kolekcja

3. Kuchnia dla mnie bezapelacyjnie ostatnia (ewentualnie przedostatnia), ale pewnie Cię to nie dziwi, bo już wspominałam, że bardziej pasuje mi lodówka zabudowana :).

Wspomniałaś o jeszcze jednym pomyśle. Pokaż :)

Basia - pisze resztkami sił takam padnieta

Ostatnia wersja jest uporządkowana i chyba najbardziej do mnie przemawia. Ale jeszcze jedno mi się nasuneło? Czy Ty MUSISZ MIEĆ piekarnik na wysokościach? Bo ja bym go w tym przypadku walnęła pod płytę a w wysokiej zabudowie dała sam sbs symetrycznie na środku....

Dobrej nocy !

Ja też padam, może jeszcze wrzucę do dziennika parę zdjęć elewacji.Miałam pomiar drzwi i musiałam jechać szybko na budowę.No i jeszcze spotkaliśmy się z sąsiadami ,któ®zy ruszają od poniedziałku z budową.

Drzwi biorę pod uwagę

1.Asilo model marconi ,płytowe ,gładkie ,8cm opaska,lakierowane kolor biały,bezprzylgowe ,zawiasy chowane,zamek magnetyczny-do końca sierpnia promocja,lakierowane drzwi w cenie fornirowanych

2.Korona model ramkowy, opaska gładka 7 cm,lakierowane ,zamek magnetyczny ,bezprzylgowe itp

Pierwsze są tańsze na 10sztukach o około 3 tys.

Wcale się nie dziwię ,że wersja piekarnik po środku się podoba,bo to raczej nie może się nie podobać ,ale ,ścianka po prawej stronie wysokiej zabudowy jest już wybudowana ma 15 cm i albo wysoką zabudowę zakończę wcześniej i będzie więcej miejsca przy drzwiach spiżarki,albo

poszerzę ściankę o 15 cm co da 30 cm .Czyli dwie ścianki w wysokiej zabudowie będą 30 cm,a nie jak było w przypadku pozostałych wersji 15 cm.

No i wersja ostatnia dla piekarnika 90 cm.Wtedy byłoby

60 lodówka+90 cm piekarnik + 60 cm szafka

na wizualce brzydki podział pod i nad piekarnikiem.Pod piekarnikiem byłyby szuflady a nad jakiś inny sensowny podział,ale nie taki jak na wiualkach

piekarnik 90 2.jpgpiekarnik 90 1.jpg

Wersja w zasadzie każda mi się podoba,ale czy ja jestem jakaś dziwna najmniej własnie ta co w większości Wam .czyli po środku piekarnik 60 cm.

Ewa dzięki ,że znowu pokazuję duże obrazki :)

Edytowane przez Barbara74

Basiu a Ty robisz tą kuchnię u stolarza na zamówienie czy to jest jakiś system modułowy typu ikea?

Mi się podoba ostatnia wersja z samotnym piekarnikiem, jest bardzo harmonijna, na spokój w podziałach ale też jest bardzo klasyczna.

Nie dziwię się też, że ciągnie Cię w kierunku sbs :) sama bym chciała ale ja już mam lodówkę i nowej kupić na razie nie mogę.

Szczerze Ci powiem, ze druga wersja z sbs nawet do mnie przemawia i w takim nietuzinkowym wnętrzu jak Twoje mogła by się sprawdzić. Może tylko wyrównał bym podział wąskich szafek po bokach, do wysokości lodówki... muszę się temu dłużej poprzyglądać.

Edit: coś jest w tej wersji :yes: pomimo pozornego bałaganu przyciąga, nawet mój mąż wybrał właśnie tą :)

Nie my robimy na zamówienie u stolarza,byłam własnie z moimi dwoma szatanami w Ikei na chwilę i przystanęłam na kuchniach tam cargo na 40 cm wysoką zabudowe kosztuje 950 zł-szafka ,front ,szuflady wysuwane kosze.tam nie mają frontów

A stolarz ostatnio powiedział,że wysokie cargo samo to koszt 1800 zł-nie pamiętam dokładnie bo nie zapamiętywałam,cena mnie odrzuciła.Ja w zasadzie bym mogła robić w Ikei ,bo wymiary by mi się zgrały w niskiej zabudowie,ale z wysoką też bym sobie poradziła,ale tych co chcę.

Gdybym robiła lakierowaną ,kupiłabym w Ikei na bank

Basiu mnie podoba się wersja ostatnia z piekarnikiem samotnym na środku.

Basiu przekonaj się do gładkiej sciany jednokolorowej w wysokiej zabudowie. Czy nie możesz zrobić tak ja spiżarki za wysoką zabudową>?

Monia robiłam wizualki na programie Ikea i to mi się nie podoba.Ale wiesz tamten kącik karny jak to kiedyś zgrabnie ujęła Spirea nie będzie pusty są tam drzwi,może w formie czarnej tablicy i TV na ścianie tam obok tej pustej na lewo od wysokiej zabudowy

Ja tak planowałam jak mi sugerujesz dawno temu to była moja pierwsza wersja,ale na wizualce nie dla mnie,wolę własnie ten kącik karny :)

Wersja w zasadzie każda mi się podoba,ale czy ja jestem jakaś dziwna najmniej własnie ta co w większości Wam .czyli po środku piekarnik 60 cm.

Hmm... a która w takim razie podoba się Tobie najbardziej? :)

Basiu ale miałam nadrabiania... Pędzi Twój wątek w szalonym tempie i z każdą stroną wyłania się coraz piękniejsza i coraz bardziej oryginalna wizja wnętrza. Oklaski dla Pesteczki za cudne wizualizacje z klimatem http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/happy/smileys-happy-751965.gif Niesamowicie wygląda na nich Twój salon :yes: W ogóle uwielbiam te Twoje wielkie okna i różnice poziomów wewnątrz. Kominek z widoczną rurą będzie fajnym pieprzykiem a co do kuchni to rozważ delikatnie szare fronty z ramką. Ja byłam w takich swego czasu zakochana i uważam, że bardzo by u ciebie pasowały. U mnie już nadmiar szarości więc idziemy w białe z ramką ;) może wyspa zostanie w szarości :)

Pozdrawiam i śledzę dalsze postępy :hug:

Naprawdę miło cytać takie słowa,mnie się też podobają szarawe ,ale też pójdę w białe ,bo wiem,że to będzie najbardziej uniwersalny kolor

Ewo byłaś uBasi krk? widziałaś drzwi,mam dylemat,znasz mój dom,moje wnętrza ,mnie czy takie głądkie mi tam będą pasowały?

Za Twoją sugestią polazłam do Basi z Krakowa :yes: Widziałam... piękne są!

Hi, hi no właśnie Cię znam i jak Cię znam, to teraz zacznie się od nowa :D :rotfl:

Drzwi Basi są proste, eleganckie, uważam, że będą pasowały w Twoim wnętrzu, ale już mi trochę umknęło jak wyglądają te, o których Ty myślisz. Dasz radę wkleić obok siebie te drzwi nad którymi się zastanawiasz? "Pożycz" też fotkę od Basi. Porównamy i pomożemy :).

ok,dzięki bo własnie muszę wybrać i za mówić w przyszłym tygodniu

pierwsze to Asilo model marconi tu do wyboru mam dwa kolory,biały 9003 i biały złamany 9010,opaska 8 cm

budowa:płyta pilśniowa porowata,płyta mdf,doklejka z drewna sosnowego

nie mam siły zdjęcia się nie chcą wkleić,może to znak aby wybrać z Korony, te drzwi sa droższe,tu lakierowany jest fornir,nie wiem czy to jest jakaś różnica

KORONA, byłyby z opaską niefrezowaną i węższą o 3 cm i białe-fornirowane lakierowane

DSC00383.JPGDSC00384.JPGDSC00385.JPG

na zdjęciu opaska frezowana 10 cm ,ja chcę gładką 7 cm(zbyt duża dopłata)

Teraz ponownie spróbuję

Asilo gładkie opaska 8 cm kolor 9010 białe

119-530-large.jpgObrazek 2.png

pozwolę sobie skopiować zdjęcie od Basi krk,zaznaczam ona nie ma Asilo drzwi,ale to ten sam styl!!!!!Basiu po zamówieniu wykasuję zdjęcie

proszę nie sugerować się pięknymi wnętrzami ,tylko spróbować dobrać do mojej czarnej kamiennej podłogi i moich wnętrz :)

img5932l.jpg

Te z korony mają znajomi wyglądają pięknie,to te na zdjęciu, są droższe od Asilo

Asilo wszystkie lakierowane ,bezprzylgowe,zamek magnetyczny,chowane zawiasy za 10 sztuk 13,400

natomiast Korona 3 tys,drożej przy super rabacie

różnice

Asilo lakierowany mdf

Korona lakierowany fornir

Edytowane przez Barbara74

Basiu, te z Korony są piękne, ale chyba bardziej "zobowiązujące".

Nie wiem jak porównanie z ceną tych Basiowych, ale wzięłabym z Asilo (chyba, ze cena dużo wyższa?)

Tu znalazłam dla Ciebie białe Asilo

http://www.domsylwia.mojabudowa.pl/pliki/domsylwia/image/20120720900.jpg

Tu Źródło i więcej

Trafiłam zupełnie przypadkiem, szukając Twoich białych i okazało się, że to projekt na którym wzorowany jest mój dom :). To z tym projektem poszłam do architekta i zaczęłam przygodę z budowaniem :). Nasz dom wygląda zupełnie inaczej, ale Sylwia była bazą :). Idę pooglądać i poczytać więcej.

A te od Basi KRKsą droższe czy tańsze od Asilo? Ja nie jestem jeszcze na tym etapie i zupełnie się nie orientuję :(.

Prosiłaś mnie w jednym z wątków o podpowiedź w sprawie łączenia tekstu z linkiem. Odpowiem u Ciebie byś nie szukała w przyszłości :).

1. piszesz słowo, które ma się podświetlać na niebiesko i bezpośrednio prowadzić do linka, np "ZOBACZ"

2. otwierasz stronę docelową np. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?176270-komentarze-Guthouse/page97

3. kopiujesz adres

4. zaznaczasz słowo "ZOBACZ"

5. klikasz w ikonkę kuli ziemskiej na panelu

http://desmond.imageshack.us/Himg39/scaled.php?server=39&filename=stjrron.jpg&res=landing

6. wklejasz skopiowany adres i zatwierdzasz

7. Gotowe - ZOBACZ

:)

Proszę zrobić test i pochwalić się nową umiejętnością :D

Edytowane przez julianna16

Basi są droższe, sporo droższe, ja sciagnelam od tej firmy oferte na swoje drzwi o wysokosci 210 z fazka, bezfelcowe z ukrytymi zawiasami za 9 szt - 22 tys. Wychodzi wiec 2400 za sztuke. drzwi_sulaar_wers.jpgA Basi z Krakowa sa 245 wiec beda droższe.

Ja tez jak je zobaczyłam odrazu udeżyłam do meza - "chce takie!" a maz - wybij sobie z glowy podwyzszanie otworow na drzwi. My mamy 210 obecnie.

Raz juz zreszta zmiejszalismy otwory ze 100 cm na 90 cm :) a teraz ja wyskakuje z podwyzszeniem...

Wiecie ze duzo jest rozwodów podobno podczas budowy domu? :) Wiec ja nie chce rozwodu i drzwi zostana 210 wysokie :)

Ale pytanie jest czy takie drzwi Basi z KRK pasuja do kuchni ktorej fronty beda z fazka? Maz mowi ze nie, ze sa surowe i bardzo nowoczesne ... On bardzo chce miec drzwi z fazka wlasnie takie jak wkleilam.

Edytowane przez Beata Weronika

Basia raczej nie myśli o podnoszeniu u siebie otworów :). Jeśli są droższe to, tym bardziej jestem za Asilo :).

Troszkę się zmienia u Basi, i wizualizacje Pesteczki sprawiają, że wydaje nam się już "widzieć" te wnętrza, ale myślę, że efekt Asilo w tej opasce nawiązuje do prostych ramek jakie planuje w kuchni.

Basia chce połączyć rożne style, ale ciągnie ją ku loftom, i tu te z Korony mi trochę zgrzytają, ale absolutnie nie pretenduję do miana znawcy, bo tak naprawdę pojęcia zielonego nie mam - piszę tylko co "mnie się zdaje" :D.

Z tego co kojarzę, u Basi na dole będą 2 pary drzwi + do garażu (najmniej widoczne). Chyba namieszam, ale pomyślałabym jeszcze o takich nawiązujących do podłogi w salonie, schodów i dębowego stołu. Wiem Basiu, że już to "rozważałaś", ale teraz właśnie pomyślałam sobie, że ta biel drzwi może się nie zgrać z meblami kuchennymi, bo planujesz lekko kremowe. Do tego czarna podłoga, która podkreśli biel...

Edytowane przez julianna16