Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję Basiu :)

Na ostatnim zdjęciu prawie nie widac róznicy poziomów :)

Piękne masz kominy!! Swietnie kolorystcznie zgrane z dachówka :)

W sprawie drzwi wewnętrznych - ja będę musiała mieć trzy pary otwierane do wewnątrz ale zlicowane ze sciana. Reszta taka jak u Ciebie ale też się zastanawiamy jakie. Podobają mi się BasiKRK, maz twierdzi ze nie pasuja do kuchni wiec dam sobie chyba spokoj. A z tej firmy od Basi to juz pisalam ze drogie. Znaczy drozsze niz Asilo czy Korona.

Polskone napisało mi ze bezprzylgowe to moga wykonac ale przy zamówieniu 10 szt. A ja potrzebuję 9...

Bez sensu.

a z jakiego modelu, bo ja miałam mieć 10 sztuk,ale chyba wezmę 9 ,bo te 10 zamówię od stolarza kuchennego łamane

[ATTACH=CONFIG]133239[/ATTACH] Takie - widzialam u kogos i mezowi sie podobaly.

Nie pamietam jaki to model a nie moge znalesc na polskone

A Ty Basiu jaki model?

ale te ze zdjęcia t opolskone? czyli chyba wzór modern,ale tu środek tak jak w Koronie lekko wypukły

Edytowane przez Barbara74

Firma Interior z Katowic, jesli chcesz to przesle Ci oferte od nich.

Dopiero teraz zauwazylam Twoj post.

nie dzięki ,ale za drogie

Pestko oglądałam ten wkłąd z firmy KFD czy jakoś tak,ale on w podobnej cenie co Spartherm ,czekam na wycenę z kominyikominki z zielonej Góry ,ale oni robią na płytach Rath-one dość drogie.

Mam jeszcze z kratek wkład też jakiś wybrany,ale muszę je zobaczyć na żywo.I zadzwonić jeszcze w inne miejsca.

Masz gdzie tę stronę łupkową ,co mi kiedyś przesyłałaś,w mailu jej nie mam ,jak jej nie masz gdzieś w ulubionych to sobie poszukam w komentarzach.ale jak na szybko umiesz znaleźć to wkej mi do dziennika,bo tam się łatwiej szuka.

...Pestko oglądałam ten wkłąd z firmy KFD czy jakoś tak,ale on w podobnej cenie co Spartherm ,czekam na wycenę z kominyikominki z zielonej Góry ,ale oni robią na płytach Rath-one dość drogie.

Mam jeszcze z kratek wkład też jakiś wybrany,ale muszę je zobaczyć na żywo.I zadzwonić jeszcze w inne miejsca.

Masz gdzie tę stronę łupkową ,co mi kiedyś przesyłałaś,w mailu jej nie mam ,jak jej nie masz gdzieś w ulubionych to sobie poszukam w komentarzach.ale jak na szybko umiesz znaleźć to wkej mi do dziennika,bo tam się łatwiej szuka.

Tych płyt na kominek nie będziesz tak wiele potrzebowała. Rozglądaj się nie tylko tuż koło siebie.

My przewieźliśmy15 m2 trawertynu w bagażniku i na tylnych siedzeniach naszą „ciężarową” starą renówką 25. Samochodzik dzielnie wytrzymał 60 km mimo, że siadł na osiach.

Łupkowa firma warszawska http://www.mapstone.pl/wyszukiwanie?tag1=&tag2=%C5%82upek&tag3= Mają bardzo duży wybór także jeśli chodzi o wielkość slabów. Mam ich na Puławskiej czyli po drodze ode mnie do miasta.

http://www.kamienienaturalne.com W Piszu mają czarny łupek 30x60 i bardziej szary 40x80

http://www.rathscheck.pl/?gclid=CLKxsviuhbICFQMj3godtFEA_g Niemiecka firm z przedstawicielstwem na Śląsku (raczej elewacyjne i dachowe)

http://www.gran-mar.pl/stany_magazynowe,%C5%82upek.html w Żorach

http://pozbruk.pl/lupek_czarny,25,69.html# Szczecin, Łódź, Kalisz, dystrybutora mają w Toruniu

Wkleiłam tez do dziennika :yes:

a miałaś wybranych innych producentó∑ drzwi?

Aha a z Asilo to myślałaś o modelu płaskim Marconi czy ramkowym kanciastym Ridolfi?

Byłam nastawiona na drzwi Dooria Addera ale wycenili je na 1600zł za sztukę. Niestety na tym etapie dla mnie za drogo :(

Z Asilo pytałam o kanciaste z ramką Ridolfi są podobne do tych Pol-skone Sempre ale bezprzylgowe. Wolała bym takie ale muszą być w szarości :).

Pol-skone Sempre ma ładną szarosć i biel ale niestety tak jak pisała Beata nie chce zrobić bezprzylgowych :(

http://www.mapstone.pl/promocje

119 zł brutto / m2

BLACK SLATE naturalny

Płytki kalibrowane 60 x 30 x 1 cm, naturalnie łupane

ja strasznie żałuję ,dlaczego nie mam go na podłodze jest piękny i ten blat kuchenny też.Zastanawia mnie jak własnie z tym blatem, bo tam ten black slate jest 1 cm.W takim razie albo go na czymś kleją,no albo są na blaty takie grube.Podzwonię i popytam.

Piękne te podłogi.

I rzeczywiście nawet mogę sobie wycieczkę gdzieś dalej zrobić i zapakować do bagażnika

ja strasznie żałuję ,dlaczego nie mam go na podłodze jest piękny i ten blat kuchenny też.Zastanawia mnie jak własnie z tym blatem, bo tam ten black slate jest 1 cm.W takim razie albo go na czymś kleją,no albo są na blaty takie grube.Podzwonię i popytam.

Piękne te podłogi.

I rzeczywiście nawet mogę sobie wycieczkę gdzieś dalej zrobić i zapakować do bagażnika

Zapytaj Beatę Weronikę co wie na temat blatu z łupka, bo ona ma w projekcie.

Ale chyba blat tnie się jako pełny slab o odpowiedniej grubości. Wiem, że jeśli ktoś chce grubszy to robią jakieś sztuki magiki z podklejkami.

Ciężary w samochodzie pakuj do kabiny na podłogę i siedzenia. Bo inaczej za bardzo dociążasz nierównomiernie zawieszenie.

My pakowaliśmy i tu i tu, bo by lo tego sporo.

Basiu dla mnie elewacja jest super i nie zauważyłam jakiś poziomów, uskoków itp.

dla mnie masz na froncie zdecydowanie za małe ( nieprzemyślane okna):yes:

tam akurat północ i jedno i drugie okno do mniejszych pokoi-łazienka i królestwo męża.W łązience okno wydaje się wielkie bo ono jest duże,tylko za wysoko(okno w szarej łązience)Do gabinetu jest ok.a to wąskie wysokie to świetlik w salonie.Mogło by być po lewej to by nie wchodził kominek w jego światło.

Tak ,wiem podklejają.Ale ja widziałam ,blat z granitu własnie nie podklejany ,tylko cienki i mi się strasznie to podobało.

Ja sprawę blatu mam nie rozwiązaną i nie chodzi o grubość ,tylko o półwysep.Czy dawać tylko na górze,czy zjechać bokiem.

Czy na półwyspie dać drewno ,a na resztę kamień

Co do blatu z łupka to się trochę napaliłam,ale chciałabym mieć pewność ,że mi go profesjonalnie zrobią i zamontują.

Do granitu mam firmę http://www.hoder.pl/

podobno są znakomici,a złupkiem to niewiadoma

Basia, i to kamień i to. Problem raczej jest w łączeniu slabów ze sobą, bo przecież nie utną Ci blatu w jednym kawałku całego. A nawet gdyby to z jakim ryzykiem i za jakie pieniądze.

A może zapytaj ich o łupek. W końcu to kamieniarze, więc to też powinni robić, a jeśli nie mają w ofercie stałej to przecież można kupić dla kilenta, albo klient kupi, a oni położą.

Pestko, a nie na Al. Jerozolimskich? Mapstone mam na mysli.

No, masz rację :lol2:. Coś mi się machnęło z ulicami. Żeby jechać przez Aleje musiałabym kółeczko przez Magdalenkę i Janki zrobić.

A Ty swój blat właśnie u nich zamawiasz?

Podoba mi się duży wybór.