Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

tam akurat północ i jedno i drugie okno do mniejszych pokoi-łazienka i królestwo męża.W łązience okno wydaje się wielkie bo ono jest duże,tylko za wysoko(okno w szarej łązience)Do gabinetu jest ok.a to wąskie wysokie to świetlik w salonie.Mogło by być po lewej to by nie wchodził kominek w jego światło.
ok .:cool: jA TYLKO TAK SOBIE.....

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basia ja mam tynk silikonowy Kabe i wg wzornika to nr 10020 (taka leciutka smietanka ) Czysty bialy byl pierwszym kolorkiem na wzorniku i mial nr 10010 wiec moze to wlasnie ten jest u Ciebie?

nie wiem,bo sama byłam zaskoczona ,sprawdzę ,na pudełku, tylko nie wiem dlaczego nie było tego na próbniku

Chciałabym w tym tygodniu zamknąć sprawę kuchni i drzwi-będzie ciężko:D

Dziękuję wszystkim za głosy,rady ,sugestie :hug:

Co wiem:

jaki front -wybrany ramkowy

układ niskiej zabudowy wybrany

układ wysokiej zabudowy-i tu oddałam głos mojemu M.wybrany-sama jestem zdziwiona wyborem

nad półwyspem metalowe pendanty ( nauczyłam się tego jak mnie te lampy zafascynowały na houzzie)na początku z Ikei

hokery -czarne kręciołki z Ikei,ale szukam bardziej metalowych kręciołków

Co powinnam jeszcze ustalić:

dokładny kolor frontów-ale myślę,że 9010 będzie ok.

uchwyty? myślę TAKICH relingach jak na fotach powyżej , co o tym sądzicie?

blat-ale mam nadzieję,że to nie muszę ustalać przed zamówieniem szafek, rozważam łupek albo granit płomieniowany szczotkowany czarny

no i czy dawać drewno na półwysep ,a na resztę kamień-ale chyba nie

jak zakończyć z boku półwysep?na wizualkach blat schodzi do podłogi ( bok półwyspu jest pociągnięty blatem),a ja chyba bym tak nie robiła...

ale wtedy wystający blat na półwyspie należałoby wesprzeć nogami....i tu mam ogólnie z tym problem

No i jeszcze jedna rzecz mnie strasznie wkurza,mój sufit u mnie w kuchni,nie podoba mi się .

A może po zamontowaniu mebli będzie ok?

a biały blat?

Edytowane przez Barbara74

no i fotka sufitu w kuchni ,wystaje na 40 cm pod nim od spiżarki do naroża okien idzie rura rekuperacji

natomiast rura do okapu kuchennego idzie z prawej ściany ,wędruje w kierunku naszym ,naokoło i wychodzi po lewej -widać dziurę.

Daleka droga .

Nie lubię takich ramek,trochę mi to ordynarnie wygląda,ale może dlatego,że jest pusto,a może inaczej mogłam to rozwiązać?Najchętniej zrobiłabym gładki sufit ,ale tam i tak bardzo nisko

DSC00553.JPGIMG%20007.JPG

fajny sufit na fotkach białej kuchni powyżej ,ale u mnie za dużo tego by było

Wtedy chyba wyszłoby "U", bo po lewej na zdjęciu widzę wystającą rurę spiro pod okap (?)

Basiu gubię się trochę we wpisach, bo w dzienniku elewacja (piękna zresztą), a tu rozmowa o kuchni.

Starałam się jak mogłam, ale nie znalazłam niczego rażącego w owej elewacji (pięknej zresztą), więc przybiegłam ciekawa dowiedzieć się co to takiego, co Cię tak drażni :) A tu nic na temat...

Basiulka

A którą wysoką zabudowę wybrał Twój Mąż, bo mi chyba umknęło i nie wiem jaki będzie wariant :).

Jaka jest wysokość Twojej kuchni (od podłogi do sufitu podwieszanego i dalej?) Wiem, że masz niżej, ale skoro i tak jest tam obniżenie to może fajnie by wyglądało gdybyś tam zrobiła takie belki jak Ci się podobają. Będą nawiązywały do Twojej jadalni, bo tam też są belki.

Piękna ta kuchnia z inspiracji, piękne długie uchwyty i piękna TWOJA ciemna podłoga!

Basiu, a czy Ty zauważyłaś, że właśnie stuknęła Ci setna strona w komentarzach? :D

GRATULUJĘ :)

I jak pięknie nauczyłaś się chować linki w napis :) :hug:

Edytowane przez julianna16

Basia czeka, aż ja zgadnę, którą wersję wybrał szanowny Pan Małż.

A ja myślałam, że mi się ta zgadywanka upiecze i siedzę sobie cicho ;)

Ale skoro doszło już do tego, że się serio zaciekawiłyście, to zgaduję.... UWAGA .....:stirthepot: ..... Wybrał tę wersję, na którą ja głosowałam, czyli sbs z dwiema wąskimi szafami po bokach.

To byłoby zabawne gdybym trafiła :wiggle:

Basiu, faktycznie setka Ci stuknęła :wave:

Basiu ale po co zrobiłaś kwadrat. nie mogłaś zabudować tylko rury koło okna? i rownolegle druga " belka" kominowa>?

No moniko zrozumiałaś w takim razie jak idą rury,a myślałam,że zbyt zawile napisałam.Może bym tak mogła ,ale nie wiem jak by to wyglądało.Poza tym teraz tak myślę co z lampami nad półwyspem?-mogłabym tam podkuć kable i wpuścić w tynk,albo zrobić 3 równoległą nad półwyspem i dać lampy,ale jeszcze ,żeby to zgrało się odległościami i nawet nie wiem czy nie za dużo u mnie tych udziwnień

Wtedy chyba wyszłoby "U", bo po lewej na zdjęciu widzę wystającą rurę spiro pod okap (?)

Basiu gubię się trochę we wpisach, bo w dzienniku elewacja (piękna zresztą), a tu rozmowa o kuchni.

Starałam się jak mogłam, ale nie znalazłam niczego rażącego w owej elewacji (pięknej zresztą), więc przybiegłam ciekawa dowiedzieć się co to takiego, co Cię tak drażni :) A tu nic na temat...

tak po lewej na lewo od okna w podwieszanym suficie jest rura pod okap,sufit jeszcze mogę zmienić ,bo jestem przed poprawkami,a lepiej wcześniej niż późno :),ale to zostawiam na troch® później ,aczkolwiek gdybym zmieniała to muszę wiedzieć przed zamówieniem kuchni.

Jeśli chodzi o elewację to niedopatrzyłam aby górna linia okna przy wejściu była na tym samym poziomie z linią wnęki na drzwi wejściowe.Okno jest wyżej z 5 cm.no trudno...,ale fajnie ,że nie zauważyłaś ,przynajmniej aż tak bardzo nie raźi

Basiu[/b:) ja mialam podobny dylemat i mam u . jak chcesz porobię ci zdjęcia mojego sufitu w kuchni:)

Dawaj Monia fotki Twojego U.A Tobie się to też nie podobało?i zrobiłaś i jest teraz ok?rozwiń myśl

Basiulka

A którą wysoką zabudowę wybrał Twój Mąż, bo mi chyba umknęło i nie wiem jaki będzie wariant :).

Jaka jest wysokość Twojej kuchni (od podłogi do sufitu podwieszanego i dalej?) Wiem, że masz niżej, ale skoro i tak jest tam obniżenie to może fajnie by wyglądało gdybyś tam zrobiła takie belki jak Ci się podobają. Będą nawiązywały do Twojej jadalni, bo tam też są belki.

Piękna ta kuchnia z inspiracji, piękne długie uchwyty i piękna TWOJA ciemna podłoga!

Basiu, a czy Ty zauważyłaś, że właśnie stuknęła Ci setna strona w komentarzach? :D

GRATULUJĘ :)

I jak pięknie nauczyłaś się chować linki w napis :) :hug:

Miałam wczoraj się pochwalić moimi nowymi umiejętnościami,Pani Nauczycielko!!!

Sufit u mnie oj ,trwoga się przyznać 2,28 do podwieszanego i 240 kilka do sufitu -nie pamietam ile chyba 246 .

Co do sufitu w kuchni Mogłam rury do okapu nie ciągnąć z komina ,tylko przebić dziurę w ścianie zewnętrznej,ale odradzano mi. Myślę,że gdybym ją pociągnęła z metr pod styropianem w górę to by mi nie piździało z niej,ale tego nie wiem. W obecnym domu mam przebitą przez mur ,ale nie pociągnęłam jej potem do góry i strasznie piździ zimą.

Wtedy bym miała tylko jedną do zabudowy i może bym ją specjalnie jakimść metalowym imitującym rurę wyeksponowała.

Basia czeka, aż ja zgadnę, którą wersję wybrał szanowny Pan Małż.

A ja myślałam, że mi się ta zgadywanka upiecze i siedzę sobie cicho ;)

Ale skoro doszło już do tego, że się serio zaciekawiłyście, to zgaduję.... UWAGA .....:stirthepot: ..... Wybrał tę wersję, na którą ja głosowałam, czyli sbs z dwiema wąskimi szafami po bokach.

To byłoby zabawne gdybym trafiła :wiggle:

Basiu, faktycznie setka Ci stuknęła :wave:

Tak Pestko Pan M. wybrał Twoją wersję i jeszcze Beata Weronika na nią głosowała.:lol2:Zaznaczam,że nie wiedział nic o głosowaniu!!!!!!!

No a jak setka stuknęła to podziękowania dla Was.Ja zazdrościłam kiedyś innym ,że mają takie forumowe przyjaźnie i czasami nawet bałam się coś napisać,bo w tych komentarzach czułam się jak na fajnym babskim spotkaniu dobrych znajomych,a ja nowa nie chciałam się wciskać.Dlatego jak ktoś pisze-chodźcie do mnie i pomóżcie zawsze idę.To jest niesamowite.Jak mąż mówi,że ja cały czas przy laptopie to ja mówię pracuję,ale tak naprawdę to jestem na forum ,aby się z Wami spotkać

Idzie Dziewczyna jak burza :D

Tak na zewnątrz robi się ładniej,ale środek stoi, i planuję od czego zacząć dalej....

200 stuknęła:):wave:

:wave:

Rozwiązał mi się problem drzwiowy.Korona zrobi mi drzwi ramki z frezem bez wypukłości w środku.Więc będą nawiązywać do kuchni ,cieszę się bardzo,mam nadzieję,że się zrozumiałyśmy z Panią ,bo to różnie bywa i podczas montażu okaże się ,że to jakiś gargamel.

No i teraz tylko ..... kolor wybrać, raczej zdecyduję się na 9010.

Edytowane przez Barbara74

Sufit u mnie oj ,trwoga się przyznać 2,28 do podwieszanego i 240 kilka do sufitu -nie pamietam ile chyba 246 .

.

Basia , naprawdę tylko tyle ?? :jawdrop: W takim razie Ty musisz byc bardzo ostrozna z wszelkimi obniżeniami bo pomieszczenia staną się bardzo przytłaczające :(

Na 2,20 zazwyczaj sa otwory drzwiowe zatem obniżenie by szło zaraz nad opaską drzwiową ??

Ps.

U mnie 2,80 własciwy sufit, obniżenie w kuchni na 12cm zatem 2,68