miron123 26.03.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 witam.Czy jest jakiś sposób na poprawienie szczelności w starszych plastikowych oknach (wstawiałem je 14 lat temu).Są to okna z taką metalowa rączką na dole i mechanizmem z boku, który służy do otwierania uchylnego (napis na tej rączce metalplast z-15) i właśnie tam gdzie jest skrzydło uchylne ewidentnie okno jest najmniej szczelne (z boku przy tym mechanizmie czuć w duże mrozy jak wieje).Mam jeszcze trochę takich okien i są one pod względem wizualnym w bardzo dobrym stanie, skrzydła bez opcji uchylnej są szczelne, tylko te nieszczęsne uchylne, czy można np. zlikwidować te mechanizmy i ta opcje uchylna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tribalrs 28.03.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Zlikwidować uchyły? Czyli okuć stare okna innymi okuciami? Wątpię... Raz w życiu chciałem pomóc klientowi na wózku, przerabiając jego 3 letnie okna na okuciu niewiadomego pochodzenia, na ru z Winkhausa. Ostatecznie się udało, po kilku próbach, sztukowaniu okuć itd. Gra nie był warta świeczki, przynajmniej z handlowego punktu widzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 28.03.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Najprościej byłoby dołożyć dociski po stronie zawiasowej, jeśli na zewnętrzne nie będzie miejsca (mechanizm uchyłu) to można wewnętrzne dowrębowe tylko wtedy może być problem z dobraniem do starego profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.03.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Jest takie cudo jak uszczelka samoprzylepna w sklepie z duperelkami do domu. Najtaniej, najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts