mtsw466 26.03.2011 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 J.W. Co z tym zrobić. Szczelina o szerokości około 1 cm. Widoczna od środka domu. Mam ścianę z o gr 44 cm. Po obu stronach murłaty murki z jedenastki. Czy tą szczelinę zalać pianką, wstawić kształtkę między krokwie w formie długiego paska styropianu o przekroju klina czy doszczelnić to wełną. Dodam że w planach mam docieplenie domu dziesiątką styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 27.03.2011 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Hej FlashBack, a coś więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 27.03.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 zrób po ociepleniu, unikniesz mostka termicznego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 27.03.2011 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Flash nie wiem czy się rozumiemy. Nie mam jeszcze waty w krokwiach i nie mam jeszcze ocieplonego budynku. Ścianę mam grubości 44 a murłatę mam obudowaną z dwóch stron jedenasętkami z Winerbergera. Nie da się idealnie zespolić podbitki z krawędzią zewnętrzną ściany, a nawet nie można bo dach przecież pracuje. Pytanie brzmiało co z tą szczeliną dalej czy piankować, uszczelniać sryropianem czy wcisnąć watę. Jak nie ty to może ktoś inny podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 24.04.2011 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 25.04.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 (edytowane) podbitka powinna być zrobiona po ociepleniu i do ocieplenia, bez żadnej szczeliny, robienie jej przed ociepleniem elewacji jak napisał wcześniej Łukasz jest błędema może zapodaj fotkę jaką, bo może Ty o jednym a my o czym innym? Edytowane 1 Maja 2011 przez edde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielw 25.04.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 a jak zrobic prawidłowo dylatacje przy scianie dwuwarstwowej między nabitką a ociepleniem?obawiam sie ze z czasem dach będzie nieco osiadał i może wykruszyc/popękac tynk na styku sciana-nabitka.czy zrobic szczeline? jak dużą? czy to czymś wypełnic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 25.04.2011 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Sorki chodzi dokładnie o nadbitkę. Od wewnątrz patrząc jest szpara szer 1 cm między nadbitką a zewnętrzna krawędzią jedenastki. Murłata leży pomiędzy dwoma jedenastkami Wienerbergera. Ściana jest gr 44. Od zewnątrz i tak będę ocieplał dziesiątką styro. Widziałem gdzieś w dzienniku jak właściciel wycinał kliny ze styropianu i wkładał je między krokwie. Potem dociskał je wełną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 26.04.2011 23:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Flash to wiem. Tylko co z tą szczeliną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts