shattero 27.03.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Witam, chcę kupić taki drążek do podciągania się: http://www.marbo-sport.pl/marbo-semi-pro-drazek-do-sciany-6-chwytow-d002.html i przymocować go do ściany działowej. Parametry: YTONG PP4/0,6 grubość 11,5 cm Ważę 100 kg, drążek waży 9kg , będzie odstawał po montażu prawie 80 cm od ściany. Planuję użyć jakichś kołków rozporowych do betonu komórkowego, ale nie jestem pewien które wybrać . Może ktoś z Was robił coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 27.03.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Na chłopski rozum to ryzykowne przedsięwzięcie . Powiesić 109 kg na kołkach rozporowych w Ytongu to pewnie można , nawet na takiej konstrukcji ,ale ty pewnie będziesz tam małpie figle wyprawiać . Ja bym dał coś na wylot i jeszcze ciężar przeniósł na całą wysokość ściany , kotwiąc nawet w suficie. Pewnie nie wchodzi w rachubę taka "rozwałka" , więc poczekajmy na budowlańców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.03.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 http://www.marbo-sport.pl/marbo-semi-pro-drazek-do-sciany-6-chwytow-d002.html i przymocować go do ściany działowej. Takie coś tylko i wyłącznie z podporą dolną - czyli wsparte przy rączkach prostych przednich o PODŁOGĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shattero 27.03.2011 23:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 wsparte przy rączkach prostych przednich o PODŁOGĘ niezła myśl, CityMatic. pomysł wart rozważenia, bo rzeczywiście na samych kotwach wydaje się to co najmniej ryzykowne. Zastanawiam się tylko, czy dwie kolumny nie ograniczą mi możliwości odpowiedniego ćwiczenia. Ktoś jeszcze ma jakieś zdanie na temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rekkk 30.03.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 A nie lepiej drążek rozporowy w ramę drzwi? Nawet jeśli okaże się, że jakimś cudem ścianka utrzyma ciężar, nie będziesz chyba czuł się pewnie i swobodnie podciągając się "na niej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts