Ruth_Ann 28.03.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Witammam dylemat odnośnie kolejności w jakiej powinny być zamontowane ze wodomierzem reduktor i filtr wody. Czy najpierw filtr, a potem reduktor czy na odwrót. Mam dwóch fachowców i każdy twierdzi co innego. Jaki filtr polecanie, sznurkowy czy węglowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozwiaks 28.03.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 W sumie ja bym dał reduktor za filtrem. Zawsze to już ochrona reduktora ciśnienia przed zanieczyszczeniami.Odnośnie filtra to polecam zwykły sznurkowy o średniej dokładności wyłapywania cząstek (bardzo dokładny filtr może się zużyć już po tygodniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAOLOZJO 08.11.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 filtr za wodomierzem a raczej dwa filtry najpierw mechaniczny filtr skośny a dalej można (nie trzeba) zamontować filtr z włókniny a dalej reduktor ciśnienia najlepiej z manometrem np taki reduktor i ewentualnie naczynie przeponowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 09.11.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 (edytowane) U mnie na straży ciśnienia i czystości stoi filtr do wody z reduktorem ciśnienia 3/4'' Honeywell FK06-3/4A.... i chwalę sobie. Co jakiś czas spuszczam kilka litrów wody wraz z zanieczyszczeniami z osadnika i już. Edytowane 9 Listopada 2011 przez leszekf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 09.11.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Jaki filtr polecanie, sznurkowy czy węglowy? Każdy z nich trzeba systematycznie wymieniać. Jeśli woda nie "zalatuje zapaszkami", a jej czystość mieści się w granicach rozsądku (patrz wyniki badań w Sanepidzie) to pytanie czy ten filtr węglowy będzie potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts