fajfun 28.03.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Witam,w związku z przeciągająca się procedurą podłączenia gazu ziemnego do mojego domku (instalacja wewnęrzna do skrzynki w ogrodzeniu jest już wykonana), zmuszony jestem do zamontowania tymczasowej instalacji - baterii 6-8 butli na propan (ma stać na dworze) która zasilałaby kocioł.Czy ktoś z szanownych forumowiczów orientuje się czy w okolicy Warszawy/Piaseczna działa jakaś firma która wypożyczy lub sprzedaje takie instalacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcyg 28.03.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Prawdopodobnie "polski gaz" w Górze Kalwarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajfun 06.04.2011 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Prawdopodobnie "polski gaz" w Górze Kalwarii Rozmawiałem z handlowcem i namawiał mnie na duży zbiornik. Mówił że przy zasilaniu kotła z baterii butli (6 sztuk) w przypadku gdzie odległość od butli do kotła jest duza ( u mnie ok 25 m) może być problem z ciśnieniem i kocioł nie zastartuje (kocioł 18 kW). Czy to podpucha żebym podpisał umowę na zbiornik czy prawda? Nigdzie nie mogę znaleźć informajci na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcyg 07.04.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Nie jestem specjalistom od lpg ale jeśli masz zrobioną instalacje pod gaz ziemny to się upewnij czy możesz pod nią podpiąć butle. Instalacja pod lpg w budynku musi być wykonana dołem , kotłownia nie może być poniżej terenu, w kotłowni na wysokości 10cm nad posadzką musi być kratka. A czy te 25m to za daleko to ciężko powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts