lukaszxx007 28.03.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Witam Stary tynk cementowy (baranek) bez barwnika, ma 26 lat Pytanie.... jaki tynk oprócz akrylowego można zastosować ? Chodzi o to żeby było najbezpieczniej, tzn żeby nowy nie "odparzył" od starego Co jeszcze zrobić oprócz gruntowania ? Myślałem o tym żeby prysnąć drugi baranek cementowy z barwnikiem, ale czy dobrze ? Proszę o jakieś rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1r 28.03.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Jak czysty bez zieleni, inaczej mycie pod ciśnieniem. polecam zagruntować i malowanie pistoletem lub wałkiem do struktury.Strukturę by nałożyć to tylko pistolet, albo zaciąganie na nowo na równo ale to by minęło się z celem koszty i położenie struktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszxx007 28.03.2011 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 chodzi o to że miałem wymieniane okna, drzwi i parapety i jest weile zaprawek, więc potrzeba mi coś żeby wyrównać strukturę na całej powierzchni... i później ewentualnie pomalowć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s9 pat 29.03.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Zagruntuj np Dryvit Primax (uprzednio wymyj czym masz najlepiej karcherem) i na to albo tynk o ile nie ma spękań, albo siatka na kleju (dobrym najlepiej z włoknami np dryvit genesis lub Greinplast K). Obecnie na jednek z budów poprawiam robote po innych i był źle położony tynk - na to szła od nowa siatka i nowy tynk bo rysy szły po ścianie jak pioruny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts