siwy lodz 28.03.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 (edytowane) witam za parę dni będę zasypywał fundamenty, później utwardzenie i instalacja "pod chudziakowa". Co zrobić żeby później nie było " o qrcze o tym nie pomyślałem " - woda - wejście pod fundamentami ze studni - woda - wejście pod fundamentami od strony ulicy ( może kiedyś będzie woda) - wejście elektryczne - szambo - rekuperacja - pomaranczowa rura fi160mm - domofon, sterowanie bramy, oświetlenie działki od frontu - wyjście wody na ogródek - podlewanie - wyjście prądu na ogródek - oświetlenie działki, pompa w studni jakieś pomysły ?? a no i przede wszystkim wyjście elektryczne do podłączenia pod ogrodzenie (dla nieproszonych gości, z którymi niestety każdy miał już chyba doczynienia ) DODANE PRZEZ WAS (żeby nie grzebać za dużo:) ) - kamyk_malbork - powietrze do kominka - czp01 - rury drenażowe Edytowane 28 Marca 2011 przez siwy lodz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk_malbork 28.03.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 powietrze do kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 28.03.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 (edytowane) - rury drenażowe ( o ile są ) - a pod chudziakiem o mało co nie zapomniałem podłączenia do kratki ściekowej w garażu oraz podłączenia do kratki ściekowej w kotłowni Edytowane 28 Marca 2011 przez czp01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salata123 28.03.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Trzeba, odprowadzenie skroplin z pieca kondensacyjnego, można odprowadzenie skroplin z kominów z wkładem ze stali ( np. do kominka ). Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.03.2011 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Będzie jakaś brama (automatyczna?), furtka.Domofon/bramofon, sterowanie siłownikami - tam będą potrzebne kable.Zostawiłbym jaką rurę fi 80 di fi 100 z "pilotem" do ich przeciągnięcia.Ta rura fi 160 do rekuperacji to mała. Dałbym fi 200. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy lodz 29.03.2011 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 jeśli chodzi o brudy/ścieki z garażu i kotlowni to chyba można podłączyć do wyjścia kanalizacji do szamba a o skroplinach z komnika to nie slyszałem hmmmm trzeba się zastanowić. co do reku to u mnie raczej wystarczy 160mm - instalacja GWC jest na roztwór wody z glikolem w przewodach fi32mm wiec dwie rurki raczej wejdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popo00 29.03.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 jeśli chodzi o brudy/ścieki z garażu i kotlowni jakie ty tam chcesz mieć ścieki?? 25 lat mieszkaliśmy w domku z garażem i kotłownią i jak żywo ścieków tam nie widziałam... nie widze potrzeby robienia jakichś "odprowadzen" ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy lodz 29.03.2011 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 jakie brudy w garazu ??a np. zimą jak postawisz zaśnieżone i oblodzone auto na noc w ocieplanym garażu to rano bedziesz miał basen, więc nie chcąc mieć takiego problemu na środku garażu chce zrobić kratkę odpływową połączoną z szambem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popo00 29.03.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 jakie brudy w garazu ?? a np. zimą jak postawisz zaśnieżone i oblodzone auto na noc w ocieplanym garażu to rano bedziesz miał basen, więc nie chcąc mieć takiego problemu na środku garażu chce zrobić kratkę odpływową połączoną z szambem mielismy garaz i nie pamietam aby byl tam jakis basen po nocowaniu auta. troche moze sie roztopic ale nie tyle aby to moglo splynąć do tej kratki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy lodz 29.03.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 oki u mnie w garażu kratka będzie jak ktoś uważa że niepotrzebny wydatek to trudno może nie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy lodz 01.04.2011 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 a jakie daliście średnice przejść?- reku - 110mm - u mnie mają być 2 przewody 32mm z glikolem więc powinno wystarczyć- kominek - 110 mm- elektryka do bramy, domofonu - hmmmmm 110 mm wystarczy ??- elektryka na ogród - 110 mm j.w.- elektryka wejście z ulicy - ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy lodz 04.09.2011 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 jakie kable zakopać od frontu?? chodzi mi o grubości i ilość żył domofon - ?sterownie/zasilanie bramy - ?furtka - ?oświetlenie frontu - ?a może coś jeszcze, żeby nie kopać później od nowa bo mi kabelka jednego braknie albo jednej żyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts