spalony 28.03.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Witam ! Uprzejmie prosze o odrobinę pomocy.Czy orientujecie sie może czy aby możliwe w Polsce i dozwolone prawnie jest budowanie komina na stropie.Planowany kominek miałby sie pojawic na piętrze które posiada balkon. A na tym balkonie miłaby stanąć o ile to możliwe komin z prefabrykatów.Ciekawi mnie czy ktos juz cos takiego robił i czy kominarz to odbierze:bash:Dzięki wielkie za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 28.03.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Witam Pytanie o możliwość postawienia komina na balkonie skierowałbym raczej nie do mistrza kominiarskiego, a do kierownika budowy (inspektora nadzoru lub architekta). Któryś z nich musi przeliczyć, czy balkon (strop) wytrzyma obciążenie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 28.03.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Witam ! Uprzejmie prosze o odrobinę pomocy. Czy orientujecie sie może czy aby możliwe w Polsce i dozwolone prawnie jest budowanie komina na stropie. Planowany kominek miałby sie pojawic na piętrze które posiada balkon. A na tym balkonie miłaby stanąć o ile to możliwe komin z prefabrykatów. Ciekawi mnie czy ktos juz cos takiego robił i czy kominarz to odbierze:bash: Dzięki wielkie za odpowiedzi. Mądry kominiarz odbierze . Pomysł wymaga również mądrych budowlańców, o czym Daniel już wspomniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 30.03.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 (edytowane) Witam ! Uprzejmie prosze o odrobinę pomocy. Czy orientujecie sie może czy aby możliwe w Polsce i dozwolone prawnie jest budowanie komina na stropie. Planowany kominek miałby sie pojawic na piętrze które posiada balkon. A na tym balkonie miłaby stanąć o ile to możliwe komin z prefabrykatów. Ciekawi mnie czy ktos juz cos takiego robił i czy kominarz to odbierze:bash: Dzięki wielkie za odpowiedzi. Komin (aż do nieba )... od... balkonu?? Ciekawe. Jak już coś ustalisz i zrealizujesz, to podziel się opiniami fachowców i zastosowanym rozwiązaniem. Edytowane 30 Marca 2011 przez bajanadjembe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_j 30.03.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Ja mam komin na stropie na 1 piętrze tylko nie na balkonie i nie ma z tym problemu. Komin musi tylko mieć odpowiednia wysokość i przekrój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 30.03.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Większość kominów systemowych budowanych na osiedlach zaczyna się od stropu , argumentem ZA jest niższy koszt 2,6 metra najdroższego odcinka systemu x 100 domków:rolleyes: , potem jakiś kominiarz TO odbiera . Ciekawym pytaniem jest jak bardzo możesz obciążyć ten balkon:confused: ? Jak będzie wysokość tego komina a co z tego wynika jego ciąg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts