fartowny 28.03.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 witam mam nastepujace pytanie od tygodnia wyciekala mi woda z bateri w wannie pod plytkami i nic niebylo widac dopiero jakis czas temu pojawila sie wilgoc na scianach na wysokosci okolo 30 cm od podlogi zlokalizowalismy usterke woda zdazyla zdobyc cale mieszkanie pod tarakota i panelami podlogowymi chociasz niema kaloz tylko wingotne wszystko bylo:/ mam nastepujace pytanie: czy przez taki przeciek mogly zmienic kolor plytki na scianie w lazience bo niektore plytki szczegolnie ta przy bateri pociemniala wczesniej wydaje mi sie ze byly w tym samym odcieniu:) sadzicie ze mogla nasiaknac woda i dlatego tak zciemniec? czy orientujecie sie ile moze wysychac taka plytka i sciana lacznie z podloga? miesiac? czy wystarczy wietrzyc mieszkanie czy moze uzyc jakiegos specjalnego pochlaniacza wilgoci? z gory dziekuje za wysluchanie pozdrawiam wszystki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 28.03.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Płytki ścienne maja nasiąkliwość powyżej 7% . Niektóre z nich ciemnieją pod wpływem wilgoci . Spotkałem sie z tym zjawiskiem kilkakrotnie podczas przyklejania płytek do ściany . Następnego dnia płytka odzyskiwała swój pierwotny kolor . Ile czasu będzie dochodziła do siebie płytka w Twoim przypadku - nie wiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fartowny 28.03.2011 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 oo dzieki za szybka odpowiedz:) ja sadze ze moze trzeba sie przygotowac na miesiac wysychania:) cos tak czuje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fartowny 28.03.2011 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 moze ktos jeszcze ma jakies swoje spostrzezenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 28.03.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 czy przez taki przeciek mogly zmienic kolor plytki na scianie w lazience Wsadź płytkę do wody a przekonasz się sam na własne oczy jak zmienia kolor. Szczególnie jeśli glinka z której jest wykona ma ciemniejszy kolor niż szkliwo które ją pokrywa z zewnątrz. Teraz woda musi odparować. Jak długo to będzie trwało zależne jest od temperatury otoczenia, temp ścian i wentylacji w pomieszczeniu, pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fartowny 28.03.2011 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 spoko dzieki wlasnie plytki sa ciemniejsze pod spodu wiec pewnie jest tak jak mowisz pomieszczenie wietrze okno otwarte kaloryfery grzeja na maxa wywietrzniki otwarte tez na maxa ciagna wilgoc:) jak sie wysusza to dam znac ale jak pisalem sadze ze pewnie miesiac tak na chybil trafil:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 29.03.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 dobrze wietrz to pomieszczenie, otwieraj, uchylaj okna w miarę możliwości, myslę ze pochałaniacz wilgoci nie będzie potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fartowny 29.03.2011 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 dobrze wietrz to pomieszczenie, otwieraj, uchylaj okna w miarę możliwości, myslę ze pochałaniacz wilgoci nie będzie potrzebny spoko dzieki:) wietrze bardzo mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts