mtsw466 28.03.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Mam pytanie związane z układaniem folii na chudziaku. W moim przypadku na chudziak idzie pianka taka jak pod panele gr 0,5 potem dwa razy folia 0,3 i styro. Czy folia powinna być wywinięta na ścianę i czy na etapie styropianu kładziemy dylatacje z pianki przy ścianie? I czy to prawda że piaskiem nie powinno się zasypywać wycięć w styropianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 28.03.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Wywinięta może być.Wytłumacz proszę ideę stojącą za tą pianką pod styro, bo czegoś chyba nie rozumiem.Dylatację z pianki kładziemy PO i NA styro na etapie wylewki.Sypianie piasku w styro to głupota - piasek przewodzi ciepło, czyli zaprzecza samemu celowi układania styro. Lepiej się sprawdzi samo powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 28.03.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Z tą pianką to nie głupi pomysł raz że wyrównuje nierówności a dwa zabezpiecza folie przed przetarciem. Sam zastosowałem takie rozwiązanie tylko że na tarasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 29.03.2011 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 dokładnie tak jak pisze bladyy. Daję piankę 0,5 która ma zniwelować nierówności i uchronić folię przed przetarciem. Papy nie dam bo nie mogę, ponieważ mam już położoną instalację cwu i co w peszlach na chudziaku. A poza tym nie wiem czy nie będzie zapachu przy podłogówce i czy nie będzie zjadała styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 02.04.2011 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 A jak prawidłowo zabezpieczyć od wewnątrz i zewnątrz poszerzenie pod drzwiami balkonowymi i wejściowymi do budynku. Wystarczy wywinąć od wew folie 0,3? Pod poszerzeniem oczywiście pianka. Czy folię pod styro układać na poddaszu użytkowym na całości czy tylko w łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 03.04.2011 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 I jeszcze jedno pytanie czy dojeżdżać styropianem do poszerzenia pod oknem balkonowym, czy zostawić przerwę i uzupełnić ją jastrychem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts