thor82 29.03.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Witam, planuje postawic kuchenny piec kaflowy z wkladem wodnym. Niestety plan sie troche zmienil, bo nie przewidzialem w tym miejscu zadnego fundamentu. Podloga wyglada tak, ze na ziemi jest 7cm betonu, potem styropian 8cm i wylewka samopoziomujaca 5cm. Czy to moze wytrzymac ciezar pieca kaflowego? Slyszalem, ze piec kuchenny ma rozlozony ciezar na wiekszej powierzchni (nie jak piec slupowy). Z gory dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/155621-fundament-pod-kuchenny-piec-kaflowy-z-wkladem-wodnym/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 30.03.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Zawsze w takich "razach" zalecam usunięcie styropianu . Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/155621-fundament-pod-kuchenny-piec-kaflowy-z-wkladem-wodnym/#findComment-4636439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thor82 31.03.2011 05:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Tez tak pomyslalem, ale wolalem sie upewnic W koncu to jakas tona zywej wagi...5cm wylewki nie moze tego wytrzymac... Dziekuje za szybka odpowiedz! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/155621-fundament-pod-kuchenny-piec-kaflowy-z-wkladem-wodnym/#findComment-4637011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.