Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

adaptacja bud. gospodarczego na mieszkalny

hancysia25

Recommended Posts

Witam,

Mam pytanie mam dość duży bud. gospodarczy i połowę z niego chcę przerobić pod mieszkalny. Posiadam projekt tego budynku sprzed kilkunastu lat i mam juz pomysł jak go przerobić. Pojawił mi się jednak wczoraj problem jak spotkałam się z architektem, który stwierdził, że muszę zrobić nowy projekt (kwota ok 5000zł) i co dziwniejsze najprawdopodobniej muszę przerobić dach z 2spadowego na 1spadowy, zmienic jego kąt bo takie są wymagania w otulinie parku ojcowskiego. Czy ktoś może mi powiedzieć na ile wierzyć temu facetowi skoro plan juz mam i chcę go tylko zmodernizować, a dokładnie wyburzyc 1 ścianę i zmienic pokrycie dachu- kubatura zostanie bez zmian. czy facet chce wyłudzić kasę?? czy faktycznie sa takie wymagania???czy muszę uzyskać jakies zgody bo oczywiste jet że chcę otrzymać numer na ten budynek.

Witam! Do zmiany sposobu uzytkowania potrzebne są:

1. cztery egzemplarze projektu...

2. oświadczenie o posiadanym prawie...

3. decyzje o warunkach zabudowy...

ewentualnie upowaznienie udzielone osobie działajacej w moim imienu. Punkty były bardziej rozbudowane ale nie chcialo mi sie pisac więc zaznaczyłem trzykropkami i wpisałem ogólne zagadnienie.

W decyzji o warunkach zabudowy powinno byc napisane jaki typ zabudowy, dach itp.