bind 31.03.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Witam, dojrzałem do tego aby w tym roku zrobić wreszcie kominek ogrodowy. Zastanawiam się tylko jakiego materiału w tym celu najlepiej jest użyć. Wiem, że najlepiej nadaje się cegła szamotowa, ale nie chcę go murować z cegły. Myślałem o kostce granitowej gdzieś 20cm x 20 cm. Sądzicie, że będzie się ona nadawać, a może macie jakiś lepszy pomysł? Czy muszę robić zbrojenie z drutu przy tego typu koncepcji? Jaki fundament? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 31.03.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Możesz to zrobić z granitu 20x10x40. Zajrzyj na moją stronkę, tam jest płot z tego kamienia. Na Twoją budowlę będą dobre. Muraki 20x20x40 moim zdaniem stworzą zbyt ciężką konstrukcję. Muraki są dobre na pomurówkę płotu - 40cm nad ziemię - pod przęsłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 01.04.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Ładnie wyglądają kominki z odpadu po produkcji kostki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xxara 03.04.2011 03:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Ładnie wyglądają kominki z odpadu po produkcji kostki . Ja też przymierzam się do takiego kominka (grilla), zostało mi troche kostki z brukowania podjazdów. Trudno mi znaleźć wzorce. Jeśli ktos ma zdjęcia takich kominków, będę wdzięczna za przesłanie linka. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts