Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

poszukuje dobrego elektryka woj. Mazowieckie

Recommended Posts

Witam

Zakupilem dosc dobra plyte kuchenna (nie indukcyjna) firmy Viking. Przez rok moj elektryk nie watpil ze bedzie dzialac, dzis nagle ze cos tam nie podejdzie, jako ze to koniec budowy, nie wiem czy nie chce mu sie cos wiecej robic, czy po prostu nie ma pojecia jak to polaczyc z 220v. Jako ze jestem laikiem ciezko mi sie z nim spierac

dane producenta do instalacji

Electrical Requirements

240 - 208/120 VAC/60 Hz - 3-wire conduit with a No. 10 ground wire. Connect with lo- cally supplied 3-wire with ground, flexible cord rated 60 amp 125-250 VAC minimum. Cord must be agency approved for use with household electric cooktops.

Maximum Amp Usage 240V 208V

8.4 kW; 35.0 amps 6.3 kW; 30.0 amps

Wiele osob zciaga rzeczy z ameryki czy kanady, nigdy wczesniej nie slyszalem zeby cos nie podeszlo...

Jesli ktos wie co z tym fantem zrobic prosze o kontakt

Piotr

znalazlem tez europejskie dane co do montazu

Maximum amperage

240 V - 35 amps/8.4 kW single-phase

Electrical installations

Electrical connection box with earth + neutral + three-phase 400 V/50 Hz on the product. For connecting with a 5-core cable of a nominal value of 20 amps. The cable must be EC certified for use with electric hobs for private persons (cable not supplied).