kotosha 31.03.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Dom w którym zamieszkałem, niedawno został wykończony. Nie jest jeszcze docieplony wełną mineralną. Między krokwiami a płytą dachową nie ma żadnej izolacji. Czy taka izolacja jest w ogóle potrzebna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 31.03.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Jeśli poddasze nie jest zamieszkałe to taka izolacja jest niepotrzebna. W takim przypadku jest niezbędne docieplenie stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotosha 04.04.2011 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Jeśli poddasze nie jest zamieszkałe to taka izolacja jest niepotrzebna. W takim przypadku jest niezbędne docieplenie stropu. Wybacz, nie wyraziłem się jasno. Jedna fotografia odpowie za sto słów. http://w625.wrzuta.pl/sr/f/2j3SkufUqtV Mam na myśli sytuację jak na rysunku. Między BLACHĄ DACHOWĄ a ŁATAMI, albo między ŁATAMI a KROKWIAMI nie ma żadnej folii termoprzepuszczalnej. Czy jest to problem? Czy wystarczy jak między wełnę mineralną a płyty g-k zastosuję folię termoizolacyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 04.04.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Przecież Winiu jasno Ci odpowiedział. Wystarczą 2 słowa ; Zamieszkały lub nie. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 04.04.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Niestety, problem jest spory. Folia paro przepuszczalna powinna być zamontowana bezpośrednio na krokwie dalej kontr łata, łata, blacha. Pokrycie do demontażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts