dannywrocek 31.03.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Witam wszystkich, Nasze Duże EM już wyrosło z ziemi i teraz nadszedł czas wyboru kotła. W grę wchodzą tylko kotły na paliwo stałe. Po przeczytaniu różnych opinii, specyfikacji produktów i konsultacji ze znawcami wybór padł na następujące kotły: 1. Enka set 3 2. Weber Reto Duo (palnik trio) 3. Klimosz Ling Combi 4. Sekam-P Premium Wszystkie te kotły są automatyczne, z pogodówką oraz rusztem awaryjnym. Jeśli macie doświadczenia z tymi kotłami, proszę o opinię, bo ja mam już straszliwy mętlik w głowie. A instalator doradza Hef'a Eko-Plus (choć ja z Hefa to wolałbym Multi-Mat'a, bądź Master-M Uni). Dzięki za wszystkie uwagi, krytyczne, pochwalne, jakiekolwiek Pozdrawiam, Daniel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 31.03.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Masz tu lekturę na kilka ładnych nocek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?65781-RANKING-KOT%C5%81%C3%93W-NA-EKO-GROSZEK/page257Poczytaj sobie, może ci się coś rozjaśni.Enke ma Suspenser i Bobek_Budowniczy, to ci bardziej aktywni forumowiczeKlimosza poleca mój znajomy instalator ale jego opinie nie traktuję całkiem obiektywnie bo Klimosz daje chyba najwyższe rabaty dla instalatorów, tak że ....Skam-P premium ma moja kuzynka i jest bardzo zadowokonaWziął bym jeszcze pod uwagę Ogniwo Eko Plus, jeśli nie będzie ci przeszkadzało czyszczenie wymiennika z kanałami pionowymi. Widziałem kociołek na spotkaniu w Zabrzu przy badaniach.Posiada bardzo porządny sterowniczek eCoal ewentualnie jak lubisz się pobawić to Bruli, podobnie jak sterownik Puma montowany ze Skam-PTe dwa mają założone swoje wątki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dannywrocek 31.03.2011 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 @up: Dziękuję za link (już się z nim wstępnie zapoznałem). O kotle Ogniwo nie myślałem, ale poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts