Princesa 31.03.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Mamy zgrzyta jak nie wiem... Dojazd do naszej działki jest drogą prywatną odchodzącą pod kątem prostym od gminnej. Na rogu tego skrzyżowania ma dom pewien uprzejmy pan, który wybudował ogrodzenie na styku z drogą prywatną (on nie ma w niej udziału!) i nie ma jeszcze frontu od drogi mninnej ale ten bok dochodzi prawie do niej. Przez to nie mogą tam skręcać samochody dostawcze, jest ogromny problem z przejazdem z materiałami budowlanymi i gość robi problemy jak mu kołem ciężarówka wjedzie na skraj działki (w żaden sposób nie zagospodarowanej) i straszy policją. Jak to rozwiązać? Facet jest chory na głowę więc po dobroci ciężko będzie. Czy jego ogrodzenie może tak stać? Czy jest jakiś pas ziemi od strony drogi gminnej, który musi użyczyć innym użytkownikom drogi? W jakiej odległości od drogi gminnej może sobie postawić ogrodzenie? Czy jego boczne ogrodzenie może stać w granicy naszej drogi prywatnej? Pomóżcie bo gościa rozszarpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nysza 31.03.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 ja musiałam się odsunąć od drogi 74 cm - gdyby nie mała działka to geodeta z gminy powiedział,że mógłby nas cofnąć nawet 0 150cm. - najlepiej zapytaj w gminie, bo sprawy rozpatrywane sa indywidualnie. wszystko zależy od planów zagospodarowania przestrzennego ...a na ogrodzenie w granicy pomiędzy działkami zainteresowane strony muszą pomiędzy sobą wyrazić zgodę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 31.03.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 O to świetnie, sprawdziłam dokłądnie na kilku mapach i wynika z nich, że ogrodzenie tego pana wchodzi na naszą drogę na długości kilku metrów tak minimalnie wchodzi ale jak będzie robił problemy to mam zawsze jakieś małe coś w zanadrzu tym bardziej, że ja mu zgody na to ogrodzenie nie dałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts