panfotograf 01.04.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Czy to dobry pomysł? Mieszkam na wsi i z posesji najczęściej wyjeżdżam samochodem. Brama przesuwna będzie na pilota (+domofon). Dom odsunięty od drogi o 50 m. Wydaje mi się że dodatkowa furtka (w moim przypadku) to kolejne 1.000 zł za wykonanie i kolejna rzecz którą trzeba naprawiać, konserwować i malować. Pytam bo żona postawiła liberum veto (że ona chce furtkę) i nie wiem jak ją przekonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 01.04.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Nie wiem, jak przekonać Twoją żonę Napiszę tylko moje doswidczenia po półrocznym mieszkaniu. Mam przesuwną bramę i furtkę. Furtka używana jest tylko sporadycznie przez gosci. My jezdzimy samochodami, więc krzyatamy z bramy a chodzące dziecię wychodzi furtką co prawda ale wchodzi juz bramą (bo zamykana na klucz tylko na noc, w dzien często otwarta, a furtka otwierana "z klucza"). Tyle, ze moze nieco dziwnie wygląda wejscie bez furtki (u mnie na pewno tak by wygladalo, bo furtka do drzwi prowadzi a brama do drzwi garazowych). W każdym razie nie przeszkadzalby mi brak furtki, bo, jak pisalam wlasciwie jej nie uzywamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 02.04.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Jeżeli będzie napęd.I taki kawał drogi do domu.To raczej nie dawałbym furtki.W napędach jest opcja furtki.Brama otwiera si ę na ustawione światło 1m/1,3m.Gosciom można otwierać tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 03.04.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Funkcja furtki w bramie przesuwnej załatwia chyba sprawę. Możesz zamontować w słupku sterownik na klucz który po przekręceniu uruchomi bramę w tej opcji. O breloczkach zbliżeniowych już nawet nie wspominam, chociaż masz teraz spory wybór w Videodomofonach z takim rozszerzeniem. Z domu na wszelki wypadek położyłbym jakiś kabel sterowniczy do ręcznego uruchamiania gdyby baterie w pilocie padły. Wtedy tylko spacer Ci pozostaje do gościa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 03.04.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 U mnie tylko brama przesuwna chodzi z racji tego,że każdy samochodem jeździ. Furtka jest dla: gości i listonosza. Przy takiej inwestycji myślę,że te 1000zł to nie majatek,a posesja wygląda ,,normalnie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 28.04.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Zrobiłam bramę bez furtki, bo też wydawało mi się że nie będzie potrzebna i to był błąd - często jeździmy rowerami więc każdy z nas powinien mieć własnego pilota, dziecko też gdy nie będzie prądu (rzadko ale się zdarza) trzeba chyba przez bramę skakać! Na szczęście dopiero będę robić właściwe ogrodzenie i zrobię z boku furtkę na klucz, już bez automatyki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts