tomasziolkowski 01.04.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Witam, właśnie skończyłem tynkowanie. Tynk cem-wap. Maszynowy z Nidy. Wyszło ładnie, równiutko, tyle że gdzie niegdzie widać ślady po zacieraniu, taki maluśki kornik. Tak sobie kombinowałem żeby już tego nie gipsować tylko przejechać porządnie farbą gruntującą (planowałem Śnieżka Grunt). Podobno efekt końcowy zbliżony do gładzi gipsowej pomalowanej grubym wałkiem (taki drobny baranek).Robił ktoś tak? A jeśli tak to jaka faktycznie jest końcowa struktura tak wykończonej ściany?Czy podkład z farby gruntującej faktycznie jest wstanie zakryć drobne nierówności po zacieraniu?Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaol 03.04.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Cześćkombinacja troche, daj gips, gładż dopiero farbę i możesz spać spokojnie że ci nic nie odpadniePowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 09.04.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Na pierwszy rzut oka na pewno zakryje nierówności ale wystarczy odrobina światła kątowego(słońce,kinkiet) i wszystko będzie widoczne,na tynk cementowo-wapienny doliny nidy wystarczy nieduża ilość głodzi gdyż jest on dosyć gładki choć niezbyt wytrzymały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 10.04.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 odpowiednio polozony tynk daje efekt idealnie gladkiej sciany, i nie trzeba uzywac gladzi do osiagniecia takiego celu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
001tomek 13.04.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 odpowiednio polozony tynk daje efekt idealnie gladkiej sciany, i nie trzeba uzywac gladzi do osiagniecia takiego celu. pozdrawiam niema takiego tynku na idealnie gładkie ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts