mu77 01.04.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Mam takie konkretne pytanie związane z izolacją podłoża pod panele. Będę miał remont i chce wymienić podłogę w sypialni i (przysypialnianej) łazience. Jeśli chodzi o sypialnię to nie ma problemu. Gorzej z łazienką. Ma co prawda 3x3 metry. Nie wiem czy musze stosować przy panelach izolację przeciwwilgociową, tam gdzie chce wstawić mały brodzik z prysznicem? M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 02.04.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Mam takie konkretne pytanie związane z izolacją podłoża pod panele. Będę miał remont i chce wymienić podłogę w sypialni i (przysypialnianej) łazience. Jeśli chodzi o sypialnię to nie ma problemu. Gorzej z łazienką. Ma co prawda 3x3 metry. Nie wiem czy musze stosować przy panelach izolację przeciwwilgociową, tam gdzie chce wstawić mały brodzik z prysznicem? M. Bezwzględnie tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EKSPERT BARLINEK 04.04.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Samo zabezpieczenie podłoża przed dostaniem się wilgoci nic Panu nie da. Należy zabezpieczyć specjalnymi środkami wodoszczelnymi połączenia pomiędzy poszczególnymi elementami montowanej podłogi. Środki dostępne są w marketach budowlanych i specjalistycznych sklepach z podłogami.Jednak proszę pamiętać, że wszyscy producenci podłóg drewnianych lub wytworzonych z materiałów drewnopochodnych nie zalecają montażu swoich produktów w pomieszczeniach wilgotnych oraz miejscach narażonych na bezpośrednie działanie wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mu77 04.04.2011 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Ok, dziękuje za odpowiedź. Łazienka jest używana sporadycznie. Jest w iej wentylacja w postaci otwieranego okna. Cyt. Należy zabezpieczyć specjalnymi środkami wodoszczelnymi połączenia pomiędzy poszczególnymi elementami montowanej podłogi. Środki dostępne są w marketach budowlanych i specjalistycznych sklepach z podłogami. Mogą Państwo polecić jakieś konkretne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 02.07.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 mu77,a dlaczego w lazience dales,albo chcesz dawac panele,a nie kafelki.Przy kafelkach zawsze jest bezpieczniej.Samo okienko nie wystarczy,a przynajmniej malo da,aby wyszla para po kapieli,chyba ze masz ogrzewanie podlogowe,ale chyba nie,bo skoro masz miec panele.Ja w lazience mam kafelki,bo i latwiej zmyc i nie zle to wyglada.Pewnie z panelami bedzie ladniejszy efekt,ale czy ekonomiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts