ZABRA 01.04.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Kupiłam sobie parę dni temu rozdrabniarkę do gałęzi - super maszynka. Z jednej strony wkłada się niepotrzebne gałęzie (oraz resztki bożonarodzeniowej choinki), z drugiej z impetem wylatują trociny. Gałęzie zajmują dużo miejsca, trociny - mało. A mój ogródek jest mały. Teraz moje pytanie: czy można te trociny do czegoś wykorzystać w ogródku? Wiem, że mogę je wsypać do kompostownika. Czy jest sens używać ich jako "korę" na rabatki? A może jeszcze coś innego?Jeżeli macie jakieś doświadczenie, albo pomysły będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 03.04.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 kompostownik i kora pod iglaki i mozesz z nich porobic sciezki sa miekkie fajne dzieciek sie wywali to mu drzazga wlezie ale nie pobdziera kolan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 05.04.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ja używam jako zamiennika kory Polecam Trocinami tego jednak bym nie nazwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.04.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 W sumie myślałem, aby zastąpić w całości korę właśnie rozdrobnionymi gałęziami. Ale skąd wziąć tyle gałęzi, bo u mnie trochę tych m2 jest do wyłożenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts