michalmonika2009 01.04.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 (edytowane) Alarm Powiadomienie na komórkę Potrzebne rzeczy 1) Stary telefon (nie Nokia) coś co pewnie trzyma kabel od ładowarki)2) Coś co wywoła alarm czujnik od halogenu alarm na pilota z allegro za 8zł itp.3) Karta sim play4) Doładowanie play 5zł5) Przekaźnik (napięcie zadziałania około 1-2v dla alarmu z pilotem z allegro za 8zł) 11) Telefon programujemy tak żeby pod klawiszem 1 był wprowadzony nasz numer (ranczami blokadę klawiatury) 22) Instalujemy kartę sim Play doładujemy za 5zł i mamy ważny numer 1 rok 33)Telefon rozbieramy i pod klawiszem 1 wlutowujemy 2 kabelki pod klawisz 144) 2 kabelki lutujemy do styków przekaźnika które będą zwierane po zadziałaniu55)Przekaźnik (styki cewki) 2 kabelki dajemy równolegle do syreny alarmy bądź w inne źródło wywołania napięcia)66)W swoim telefonie wpisujemy numer play jako UWAGA ALARM ZAŁĄCZONY Po wywołaniu alarmu syrena zawyje równolegle zadziała zwarcie przekaźnika gdzie klawisz 1 zostanie przytrzymany chwile i telefon do nas zadzwoni . Więc info [email protected] Edytowane 1 Kwietnia 2011 przez michalmonika2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 01.04.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Sory ale to jest kicha a nie alarm.Wystarczy, ze przyjdzie sms z loteria albo jakies pomylkowe polaczenie i klawisz szybkiego wybierania przestanie dzialac.No chyba, ze sa jakies modele w ktorych klawisz szybkiego wybierania dziala zawsze, trzeba by posprawdzac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalmonika2009 01.04.2011 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 powiadomienie satela koszt 480zł wiec nie marudź sms można na pewno zapełnić skrzynkę a połączenia przychodzące można zablokować numery spoza książki żeby nie miały dostępu (alcatele miały takie cos) nie pieniądze nie ideał ale każdy telefon stary ma a 20zł można zainwestować w razie co uratujemy sporo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 01.04.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Trzeba jeszcze dodac pare stowek do najtanszego ups bo inaczej wylaczenie pradu chyba dezaktywuje alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emgielka 30.07.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Są różne aplikacje na telefon umożliwiające sterowanie alarmem. Ostatnio czytałam fajny artykuł na ten temat - np. aplikacja MobileKPD2 umożliwia zdalną obsługę central alarmowych INTEGRA - fajna sprawa, testowałam i mogę polecić. A jakby ktoś chciał poczytać artykuł to można zerknąć tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts