Relda1 21.08.2011 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 No... nareszcie ruszamy!!! Przez deszcze i podniesiony stan wód gruntowych wszystko opóżniło się prawie o miesiąc. Na dowód zdjęcia z pomiarów robionych przez geodetów i stan po zakończonych pomiarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 11.09.2011 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Nadrabiam zaległości. W środę tj. 07.09.2011roku zostały wylane fundamenty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 17.09.2011 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Dziś od rana na budowę wkroczyło 7 panów. A oto efekty ich pracy: Ale od początku. Położenie pierwszego bloczka przez inwestora: i dalsze murowanie, tym razem już przez fachowców: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 17.09.2011 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Wcześniej przez ponad tydzień mój J. razem ze swoim tatą wybierał ziemię z wnętrza wylanych fundamentów, czego niestety nie obfotografowałam, ponieważ od niedzieli do piątku przebywałam z synem w szpitalu. Synuś paskudnie złamał lewą rączkę w ramieniu. Złamanie było groźne, bo złamana kość uderzyła w tętnicę ramienia, mocno ją poturbowała, zrobił się ogromny krwiak wewnątrz ramienia, co spowodowalo zanik tętna w dłoni. Aby uratować sprawność ręki mój mały Miniu musiał spędzić 40 godz. z ramieniem na wyciągu i pod podłączoną machiną do badania tętna ręki. Tak paskudnego złamania lekarz podobno jeszcze nie widział(a wiekowy jest) mało,że kość uderzyła w tętnicę to jeszcze złamała się nierówno z licznymi luźnymi fragmentami-BRRRR... Mam nadzieję, że wszystko zakończy się dobrze, niemniej jednak myślę o wizycie u jakiegoś dobrego specjalisty w Piekarach Śląskich, aby zobaczył wynik operacji. Takie przeżycia na początek budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 06.01.2012 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Nadrabiam zaległości: stan gotowości fundamentów. Zmieniliśmy naszą ekipę budowlańców. Ta, która tworzyła fundamenty okazała się niesolidna. Nie wyciągnęła nam uzbrojenia z fundamentów w narożnikach, mimo,że wyraźnie mieli to na planie. Wychodzę z założenia, że my (ja i mój J.) nie musimy znać się na na czytaniu planu budowy. Od tego są fachowcy, którzy biorą niemałe pieniądze, a jednak coś partolą, bo mniej pracy. Nóż się w kieszeni otwiera... Obecnie mamy inną ekipę, mam nadzieję, że będzie ok. Materiały już czekają Dachówka zamówiona- Creaton Domino- łupek angoba, zaliczka za nią zapłacona. Mam nadzieję, że pogoda pozwoli nam zacząć szybko budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 20.03.2012 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Uzupełniam dziennik.Z początkiem lutego zadzwonił do mnie pan z hurtowni z informacją, że jest nasza dachówka (po 2,5 miesiącach czekania). Dostawa miała nastąpić po naszym powrocie z ferii, ale... Gdy wróciliśmy do domu zaczęła się odwilż i olbrzymi samochód z dachówką zakopał się tuż przy naszej posesji. Z rozładunku i w ogóle z dachówki nici. Cierpliwie czekając na nocne przymrozki doczekałam się i w połowie lutego pokrycie naszego przyszłego dachu było już na podwórku. Zdjęcie w niedługim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 20.04.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 (edytowane) Nadrabiam zaległości... Zaczynamy budowanie: Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez Relda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 20.04.2012 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Muszę pochwalić naszą ekipę budowlańców, jej szef naprawdę zna się na swojej pracy. Podpowiedział mi kilka niezłych zmian, z których oczywiście skorzystaliśmy. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 20.04.2012 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Parę wcześniejszych fotek z zalewania chudziaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 21.04.2012 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) Fotorelacja. Zdjęcia dachóweczki, która czeka na swoją kolej: Wejście do domu: Widok na okienko w kuchni (to na prawo), okienko od wc i węzła pec (te długie na lewo): Od strony ogrodu Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez Relda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 21.04.2012 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Cd. Widok na wielkie narożne okno w dużym pokoju na dole Widok po wejściu do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 21.04.2012 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Kuchnia : Widok z okna w kuchni Widok z jadalni Widok z narożnego okna (na razie paskudny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 30.04.2012 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) Wejście do domu z bocznymi ściankami, zbrojeniem w narożnikach i kochanym synalkiem 02 maja zbrojenia stropu cd a w sobotę-05 maja zalewanie... Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez Relda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 30.04.2012 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) Zaczątek schodów i od strony kuchni, a raczej jadalni zbrojenie największego okna Edytowane 4 Maja 2012 przez Relda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 04.05.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Wszystko "uzbrojone" czeka na zalanie. Wejście do domu Okno w jadalni, w głębi widać konstrukcję schodów zbrojenie nad oknem w jadalni i nad oknem w dużym pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 07.05.2012 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 DZISIAJ tj. 07.05.2012r. odbyło się "zalanie" stropu. Niestety na placu boju został tylko J. i nie mógł zrobić zdjęć oprócz tego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 09.05.2012 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 SĄ ZDJĘCIA Z ZALEWANIA... Na koniec specjalne zdjęcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 02.06.2012 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Ruszyliśmy dalej... Robi się góra: http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 17.06.2012 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Drugi strop gotowy do zalania od strony wejścia: i od strony ogrodu: i jeszcze nasz domek z nieco większej odległości: Wycena okien, rolet i drzwi wejściowych zrobiona, różnica między wycenami dochodzi do prawie 5 000 zł. W tym tygodniu musimy wybrać najlepszą ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 26.06.2012 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Jutro tj.27.06.2012 roku o godz. 13 30 pomiar okien. Mam do wyboru dwie firmy i nie mogę się zdecydować, której okna wybrać. Jedne są 7-komorowe, ale mniej "opływowe" futryny i ciut cieplejsze (o 0,1); ntm. drugie ładniej się prezentują, a przede wszystkim otwierając drugą połówkę okna mam na drugim skrzydle klamkę ( u pierwszej firmy jest dźwignia w drugim skrzydle). Wycenę robiliśmy jeszcze u trzeciej firmy, jednak cena jaką nam podano za okna, rolety i drzwi wejściowe była prawie 8 000 zł. wyższa. Tak więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts