Bruce_L 01.04.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Witam. Moje pytanie dla fachowców jest z zakresu podziału nieruchomości rolnej i uzyskania na nich odrębnych DoWZ.Posiadam działkę rolną o pow. 1,3 ha na terenie bez MPZP. Klasa ziemi: RIII - 0,3 ha, RIV - 0,2 ha, reszta to klasa RV. Mam zamiar docelowo stworzyć na tej parceli kilka działek np. po 0,3 ha i na każdą z nich uzyskać DoWZ. Jak sądzicie, czy lepiej jest najpierw podzielić parcelę na kilka mniejszych działek, a potem złożyć odrębne wnioski o wydanie DoWZ na każdą z nich, czy może najpierw złożyć wniosek o wydanie DoWZ na kilka domów, a dopiero po uzyskaniu takiej decyzji podzielić parcelę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 04.04.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Najpierw postaraj się o Decyzję o Warunki Zabudowy dla kilku domów, a dopiero wówczas dziel. Co zrobisz jeżeli podzielisz a nie dostaniesz Decyzji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bruce_L 04.04.2011 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 W zasadzie to masz rację, choć nie zakładałem, że nie dostanę DoWZ na którąkolwiek z przyszłych działek Ryzyko w istocie jednak jest, a koszt podziału spory. A korzystając z okazji; wiesz może jak dokonać podziału gruntu rolnego, by pewna wydzielona na dojazd część gruntu stała się formalnie drogą? Myślę o stworzeniu nowej linii zabudowy, wgłąb gruntu, czyli prostopadle do publicznej drogi asfaltowej, do której mój grunt przylega krótszym bokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts