Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Majkiego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

majki, przypomniałbyś jakie macie płytki w łazienkach ?

ślicznie z tym oświetleniem domeczek się prezentuje....znowu dałeś mi do myślenia....

Aparici, seria Keima i Tresor.

Jeszcze 3 ledy w podbitce będą od frontu i przy garażu jakieś plafony-kinkiety, ale raz że za zimno na montaż, a dwa jeszcze nie wybrane ( garaż ).

;)

pozdrawiam, majki

Ty, tobyś wszystko od razu chciał:cool: ale tak już ładnie...

dzięki za odpowiedź. A ja właśnie Aparici katalog wertuję....

Oj nie ... nieraz długo na coś czekamy ... wiesz, lepiej powoli ale konkretnie ;)

Jakby coś, to mam "parę" paczek na zbyciu ;) Małą łazienkę dało by sie zrobić ;)

pozdrawiam, majki

Tak myślałam,że to Nikon. Zastanawiam się nad zmianą aparatu. Zastanawiam się nad Canonem lub Nikonem.

Mnie nie pytaj, nic innego niz Nikon bym nie kupił :)

Teraz chyba dobra w/g mnie ofertą jest d90

No chyba że moje "wymarzone" d700 albo d3 .... ;)

pozdrawiam, majki

• 2 weeks później...

Na razie lekko wstrzymałem walkę, bo mało czasu. Za dużo odśnieżam ;)

Nie, serio, na razie reku wyłączyłem, bo puścił mi wodę bokiem :( Zaczęło z niego kapać, ma dziś byś gość co montował i sprawdzić o co chodzi ...

Montowane wszystko na kanałach sztywnych spiro, tylko same podejścia na fleksach. Główny kanał nawiewu fi160, podejścia fi125. Wyciąg róznie od fi80 do fi100.

Czerpnia pod podbitką z boku domu od stron północnej, tak, by dymy od okolicznych kominów jak najmniej zaciągać ;)

Wurzutnia do kominków wentylacyjnych na dachu ( 2 sztuki ).

pozdrawiam, majki

Baaardzo fajnie ten Twój domek się prezentuje. Światła zewnętrzne dodają uroku elewacji :) Tak na szybko zapytam, dziś sobie poczytam komentarze jak damy pójda spać, masz dwie instalacje do C.O. czy piec na drewno z wymiennikiem ciepła wpięty w główną?

Mnie nie pytaj, nic innego niz Nikon bym nie kupił :)

Teraz chyba dobra w/g mnie ofertą jest d90

No chyba że moje "wymarzone" d700 albo d3 .... ;)

pozdrawiam, majki

Baaardzo mądre słowa. Po tym jak miałem "przyjemność". czy to 450D czy 5D, stwierdziłem, bleee. Wole mojego Nikona :)

Majki pamiętaj długa zabawa 700tką uzależnia, znajomy przyjechał się pochwalić i po godzinie chciałem mu zabrać :D

Pozdrawiamy

Majki,

jak tam zużycie gazu? Jestem ciekawa jak to wygląda u Ciebie. Nie pamiętam, czy to u Ciebie pierwszy sezon grzewczy czy też ogrzewałeś już wcześniej mury?

U nas mamy spore straty ciepła przez brak drzwi wew - głównie chodzi o te w wiatrołapie i między kuchnią a drzwiami do garażu. Powiesiliśmy kotary ale nie daje to zbyt dużo. Przy otwarciu drzwi zew. pieruńsko zime powietrze leci przez cały parter...

Musimy się sprężyć i szybko zamówić te drzwi. I ze względu na ciepło i na zmianę vat'u od przyszłego roku...

Baaardzo fajnie ten Twój domek się prezentuje. Światła zewnętrzne dodają uroku elewacji :) Tak na szybko zapytam, dziś sobie poczytam komentarze jak damy pójda spać, masz dwie instalacje do C.O. czy piec na drewno z wymiennikiem ciepła wpięty w główną?

Baaardzo mądre słowa. Po tym jak miałem "przyjemność". czy to 450D czy 5D, stwierdziłem, bleee. Wole mojego Nikona :)

Majki pamiętaj długa zabawa 700tką uzależnia, znajomy przyjechał się pochwalić i po godzinie chciałem mu zabrać :D

Pozdrawiamy

Tak, piec na drewno wpięty przez wymiennik do instalacji głównej, czyli grzeje albo gazem, jak sie nie pali, albo jak zapalam w kotle, to wyłącza się gazowy :)

Oj, tak co do aparatu :) Tym bardziej pełna klatka :)

Wierzę, ze kiedyś go kupię :)

pozdrawiam, majki

Majki,

jak tam zużycie gazu? Jestem ciekawa jak to wygląda u Ciebie. Nie pamiętam, czy to u Ciebie pierwszy sezon grzewczy czy też ogrzewałeś już wcześniej mury?

U nas mamy spore straty ciepła przez brak drzwi wew - głównie chodzi o te w wiatrołapie i między kuchnią a drzwiami do garażu. Powiesiliśmy kotary ale nie daje to zbyt dużo. Przy otwarciu drzwi zew. pieruńsko zime powietrze leci przez cały parter...

Musimy się sprężyć i szybko zamówić te drzwi. I ze względu na ciepło i na zmianę vat'u od przyszłego roku...

Gazu jak na razie nie wiele, dogrzewam cały czas kotłem na drewno, więc na razie bólu wielkiego nie ma ;) Musze spisać licznik i podam wyniki ;)

To mój pierwszy pełny sezon grzewczy. Poprzedni był pusty dom, grzane do 16 stC ...

My mamy już wszyskie drzwi, do wiatrołapu z garażu już szczelne, wejściowe poprawione przez serwis, bo lekko wiały ale już jest ok.

Na pewno sporo pomagają drzwi od wiatrołapu do salonu. To super "bufor" dla wpuszczania zimnego powietrza do domu przy otwieraniu drzwi wejściowych.

pozdrawiam, majki