majki 09.06.2012 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 bardzo dziękuję za odpowiedź co do foteli to oczywiście czytałam o nich wcześniej i dlatego nie pytałam o nie:) mi chodzi o stół i krzesła, które obok nich stoją, ale są daleko i widać tylko taki ogólny zarys pozdrawiam Ah, to, przepraszam, nie załapałem To meble "po biurowe", mogłem zabrać z likwidowanego oddziału firmy w której kiedyś pracowałem ... Krzesła SITAG, takie : http://www.sitag.pl/pl/produkty/serie/realy/realy_g_206820.html Aż sprawdziłem, nowe wg. tego cennika http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=REALY+G+206820+cena&source=web&cd=1&ved=0CG0QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.offico.com.pl%2Fdownload.php%3Fid%3D60&ei=5rHTT_GGKozOswazxMHsDw&usg=AFQjCNFCCrx9WAmFR4wvTM7wis1r88JtOw 560 zł netto ... Szeroko ... Stół też był w tej serii, to były jakieś komplety mebli ... Ale nie ma żadnego oznaczenia, czyli jest obecnie no name pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka25 09.06.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 jeszcze raz bardzo dziękuję, więc chyba jednak zostaje mi ikea:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 09.06.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 ... A czemu szkoda, że róże czerwone, nie lubisz ... ? Może dlatego, że oczami wyobraźni widziałam żółte albo herbaciane ??????????????? A czerwone bardzo lubię Dziękuję za namiary buziaczki dla młodzieży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.06.2012 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Może dlatego, że oczami wyobraźni widziałam żółte albo herbaciane ??????????????? A czerwone bardzo lubię Dziękuję za namiary buziaczki dla młodzieży Inne kolory róż powinny być na rabacie róż płożących. Jak będą kwitły, to porobię zdjęcia pozdrawiam, majki PS. Dzieki za buziaki Ucałowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 11.06.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Drenaż trafia do studni chłonnej. Choć jak kiedyś pisałem chłonna jest tylko z nazwy Po prostu zbiera wode z całych rur i jest tam wsadzona wydajna pompa, co pompuje wszystko do rowu melioracyjnego. pozdrawiam, majki Dzięki za odpowiedź. Chciałabym u siebie zrobić samo rozsączenie drenażówkami po działce, bo studnia chłonna podraża inwestycję (taka tylko z nazwy też odpada, bo nie mam rowu ) - u mnie jest piach, więc może by wystarczyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 11.06.2012 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Dzięki za odpowiedź. Chciałabym u siebie zrobić samo rozsączenie drenażówkami po działce, bo studnia chłonna podraża inwestycję (taka tylko z nazwy też odpada, bo nie mam rowu ) - u mnie jest piach, więc może by wystarczyło... Może sprawdź : wykop jakiś średni dołek, tak gdzieś na 1 m głębokości, wlej odmierzone np. 50l wody i policz ile wsiąka, pomnóż razy ileś jak będzie ulewa ilość wody i większy dół i czy się uda wchłonąć ... Studnia chłonna to nie są jakieś ogromne koszty, nasza "chłonna" na 3 dreny + wykopanie kosztowała jakieś 600 zł. Dreny 100x60 więc ma pojemność max 1,6 m3, ale nigdy woda nie podchodziła do wierzchu, więc realnie jest na maksa 1,2-1,3 m3. Taka pojemność z mojego 400m2 dachu zapełnia się w ulewę w jakieś 15 minut .... Pompa o wydajności 11m3/h sobie spokojnie z takim chwilowym nadmiarem wody radzi. Więc te dreny muszą mieć troche pojemności ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proximka 18.06.2012 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Majki mam pytanko, może już było ale przewertować te sto parę stron to jest wyzwanie . Napisz proszę z czego masz blaty w kuchni zrobione, są mega fajne właśnie takich szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.06.2012 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Majki mam pytanko, może już było ale przewertować te sto parę stron to jest wyzwanie . Napisz proszę z czego masz blaty w kuchni zrobione, są mega fajne właśnie takich szukam. Płyta laminowana - Pfleiderer. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proximka 19.06.2012 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Dziękuję ci bardzo za odpowiedź. Można jeszcze spytać jaka grubość jest tych blatów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 19.06.2012 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Dziękuję ci bardzo za odpowiedź. Można jeszcze spytać jaka grubość jest tych blatów? Blaty mają po 10 cm. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 02.07.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Kwitnące juki są piękne ja mam jedną ogromną, której jeden z kwiatów ma 2 m wysokości oglądałem te kamienie na tym składzie niedaleko Ciebie ale ich ilość mnie przerosła bo zamawianie na raty z uwagi na odległość dowozu jest nieopłacalne pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 03.07.2012 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Kwitnące juki są piękne ja mam jedną ogromną, której jeden z kwiatów ma 2 m wysokości oglądałem te kamienie na tym składzie niedaleko Ciebie ale ich ilość mnie przerosła bo zamawianie na raty z uwagi na odległość dowozu jest nieopłacalne pozdr. A dlaczego na raty ? Nie możesz zamówić jednego transportu ? Nie masz gdzie zrzucić ich i składować do czasu ułożenia ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 03.07.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 No właśnie nie mam gdzie tego składować a oni mają te kamienie luzem (wywrotka) a 7-8 ton trochę miejsca zajmuje czyli muszę to trzymać na podjeździe do garażu jak kamienie są w takich dużych workach to jest łatwiej bo jeden taki worek waży około 1,6-1,8 tony przy takim rozmiarze kamieni. dlatego muszę jakoś przemyśleć jak to zrobić i nie zniszczyć przy okazji wszystkiego dookoła ale cena rewelacyjna pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.07.2012 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 No właśnie nie mam gdzie tego składować a oni mają te kamienie luzem (wywrotka) a 7-8 ton trochę miejsca zajmuje czyli muszę to trzymać na podjeździe do garażu jak kamienie są w takich dużych workach to jest łatwiej bo jeden taki worek waży około 1,6-1,8 tony przy takim rozmiarze kamieni. dlatego muszę jakoś przemyśleć jak to zrobić i nie zniszczyć przy okazji wszystkiego dookoła ale cena rewelacyjna pozdr. Chodzi Ci pewno o takie "big-bagi" ... Ja też składuję zawsze na podjeździe po 3 tony. Na spód folia, na to żwir i tylko płucze w innym miejscu ... Właśnie czeka kolejne 3 tony na rozsypanie. Kręgosłup pożyczę - ktoś ma oddać ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kinga i Karol 05.07.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Wtam Majki, od dawna czytam Twój dziennki dlatego postanowiłam się ujawnić Fajnie to u Was wygląda, podoba mi się pomysł z ogrodzeniem i ciemny klinkier:) Jeśli chodzi o te kamienie do rozsypywania to skąd je bierzesz?? I jaka cena za tonę?? Pozdrawiam Serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 05.07.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Chodzi Ci pewno o takie "big-bagi" ... Ja też składuję zawsze na podjeździe po 3 tony. Na spód folia, na to żwir i tylko płucze w innym miejscu ... Właśnie czeka kolejne 3 tony na rozsypanie. Kręgosłup pożyczę - ktoś ma oddać ? pozdrawiam, majki tak, tylko wtedy kamienie są lekko licząc 4x drozsze, przynajmniej w firmie, którą znalazłem o tej folii na podjazd też mi powiedzieli w tym składzie niedaleko Ciebie tylko po co płuczesz ten żwir? jak oglądałem na składzie to był czysty, płukany, wyglądał w miarę OK. z kręgosłupem to już nie pomogę (ale folie mogę przytrzymać żeby wiatr nie zwiał ;)) pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.07.2012 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 tak, tylko wtedy kamienie są lekko licząc 4x drozsze, przynajmniej w firmie, którą znalazłem o tej folii na podjazd też mi powiedzieli w tym składzie niedaleko Ciebie tylko po co płuczesz ten żwir? jak oglądałem na składzie to był czysty, płukany, wyglądał w miarę OK. z kręgosłupem to już nie pomogę (ale folie mogę przytrzymać żeby wiatr nie zwiał ;)) pozdr. No ja juz taniej żwiru nie znalazłem Dlaczego płuczę ? Wydaje sie czysty, ale każdy kamyk jest otoczony takim jakby "pyłem - szlamem" dopiero jak przepłuczesz stają się naprawde czyste i wtedy ładnie lśnią np. po deszczu. Na próbę sypałem kawałek i nie płukałem i czekałem na deszcz. Cały syf spłynął na folię ogrodniczą pod żwirem i wstrętnie to wyglądąło. A płukanie to super robota. Wąż do ręki i lejemy po pryźmie. Potem zbieram z wierzchu to co spłukane i tak dalej i tak dalej ... pozdro, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.07.2012 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Wtam Majki, od dawna czytam Twój dziennki dlatego postanowiłam się ujawnić Fajnie to u Was wygląda, podoba mi się pomysł z ogrodzeniem i ciemny klinkier:) Jeśli chodzi o te kamienie do rozsypywania to skąd je bierzesz?? I jaka cena za tonę?? Pozdrawiam Serdecznie:) Dzięki Kamyki ze składu w Ksawerowie na ul Cegielnianej, 120 zł za tonę ( ja mam transport w cenie bo blisko ) pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 05.07.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 No ja juz taniej żwiru nie znalazłem Dlaczego płuczę ? Wydaje sie czysty, ale każdy kamyk jest otoczony takim jakby "pyłem - szlamem" dopiero jak przepłuczesz stają się naprawde czyste i wtedy ładnie lśnią np. po deszczu. Na próbę sypałem kawałek i nie płukałem i czekałem na deszcz. Cały syf spłynął na folię ogrodniczą pod żwirem i wstrętnie to wyglądąło. A płukanie to super robota. Wąż do ręki i lejemy po pryźmie. Potem zbieram z wierzchu to co spłukane i tak dalej i tak dalej ... pozdro, majki o tym to już nie pomyślałem, u mnie nie da się tak płukać bo podjazd ma lekki spadek do ulicy i brud będzie spływał na ulicę i sąsiedzi mnie pogonią będę musiał jakoś załatwić to płukanie na tym składzie ale teraz i tak nie dam rady się za to wziąć bo nie mam czasu i jest lekko za gorąco żeby rozrzucać kamienie jeszcze pytanie - co kładziesz pod te kamienie? taką czarną folię/włókninę ogrodniczą?? ile to teraz kosztuje za mkw?? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.07.2012 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 o tym to już nie pomyślałem, u mnie nie da się tak płukać bo podjazd ma lekki spadek do ulicy i brud będzie spływał na ulicę i sąsiedzi mnie pogonią będę musiał jakoś załatwić to płukanie na tym składzie ale teraz i tak nie dam rady się za to wziąć bo nie mam czasu i jest lekko za gorąco żeby rozrzucać kamienie jeszcze pytanie - co kładziesz pod te kamienie? taką czarną folię/włókninę ogrodniczą?? ile to teraz kosztuje za mkw?? pozdr. Ja płukałem na podjeździe pierwszą partię, ale brud spływał na bok, więc sąsiedzi nie gonili Kładę agrowłókninę ( coś w rodzaj tkanej folii ), około 200 zł na aledrogo za 160 m2. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts