Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Majkiego

Recommended Posts

Dzięki za szybką odpowiedź.

Pytam tak z ciekawości o te okna bo ja swoje wymurowałam 1,50x 2,10 i tak szukam teraz jak to wyglądało by w rzeczywistości bo też myślę żeby zamówić okna o dwóch równych skrzydłach.

A co do dachu to my mamy 30 stopni ale nie wiem czy nie bedzie ten dach strasznie wysoki i zastanawiam sie nad obnizeniem go troche a Ty co o tym myslisz?

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki za życzenia pomyślności :D

Czytam Wasz dziennik, jeśli dach zostanie taki jak w obrazku obok Waszego nicka, to moim zdaniem ok, nie obniżał bym go.

Dach to "kapelusz" na głowie. Nie może być płaski jak beret ani wielki jak cylinder. Gdzieś musi być równowaga ... :wink: Oczywiście zależy to od domu ...

Poza tym, pod wyższym dache w razie czego zawsze jakieś mini poddasze wejdzie, albo spory strych. Nie macie zbyt dużo pomieszczeń, więc z czasem dodatkowe miejsce się może przydać.

pozdrawiam, majki

Heh, jak patrzę na te plątaninę kabli to zdaje mi się jakbym wczoraj je kładł u siebie... a to już 2 lata 8) Natomiast widzę, że prawidłowo założyli wam folię odwadniającą, bo u nas jest odwrotnie :o czyli bąblami na zewnątrz. Ale już raczej nikomu nie będzie się chciało odkopywać chałupy, żeby to przełożyć... A tak poza wszystkim to Ksawerów ładne miejsce, tylko sporo młodych niewyżytych motocyklistów :wink: , dalej tak śmigają?

Pozdrawiam po przekątnej :lol:

Motocyklistów ... ? :wink: Ja myślę, że jak wszędzie ... Ale nie zwracam uwagi, po "mojej" drodze nie śmigają, więc spoko :D

No u mnie "bąbelki" są ok :lol: Specjalnie parę razy ekipę pytałem - bąbelkami na zewnątrz, na zewnątrz ??? :lol: :oops:

Pozdrowienia z przekątnej :wink: majki

Witam Cie,

czy mozesz zdradzic ile bedzie Cie kosztowac podbitka?Moje zestawienie wyglada tak:

1. podsufitka pełna 50,05m2*26zł/mb=1300

2. podsufitka perforowana - 6szt*3,81zł/mb=22,86mb*28zł/mb=640

3. listwa wykończeniowa "J" 68,58mb*3,30zł/mb=226zł

4. listwa łącznikowa "H" - 12mb*10zł/mb=120zł

Razem 2290zł

Nie wiedzialam ze te dodatkowe elementy tyle kosztuja, bo 26 zl za metr przezylam. Mozesz podzielic sie swoja wycena? Dzieki, Karolina

Witam Cie,

czy mozesz zdradzic ile bedzie Cie kosztowac podbitka?Moje zestawienie wyglada tak:

1. podsufitka pełna 50,05m2*26zł/mb=1300

2. podsufitka perforowana - 6szt*3,81zł/mb=22,86mb*28zł/mb=640

3. listwa wykończeniowa "J" 68,58mb*3,30zł/mb=226zł

4. listwa łącznikowa "H" - 12mb*10zł/mb=120zł

Razem 2290zł

Nie wiedzialam ze te dodatkowe elementy tyle kosztuja, bo 26 zl za metr przezylam. Mozesz podzielic sie swoja wycena? Dzieki, Karolina

Dokładną fakturę mam w domu, ale tak na szybko za cały materiał na podbitkę zapłaciłem 2760 zł. Za podstawowy panel 25 zł/m2 ( z groszami ... ).

No i faktycznie > Kropi - liczysz 26 zł/mb ... A raczej za m2, u mnie mb jest po około 4,2 ...

No i u mnie 80 m2 podbitki ... :-?

Podbitki perforowanej przyjąłem 15% całości, czyli 68 m2 zwykłej i 12 m2 perforowanej.

Dokładne ceny podam wieczorem jak sprawdze na fakturze ceny.

pozdrawiam, majki

Cześć Majki! :D

trafiłam dziś na Twój dziennik i od razu zauważyłam, że tak jak ja lubisz przytykać nos (z aparatem :wink:) do wszystkich szczegółów na budowie i wokół niej :D

bardzo ładnie Ci to wychodzi! :wink:

życzę Wam dużo sukcesów budowlanych i pozdrawiam serdecznie! :D

Widać zabawy głębią ostrości ... ? Tak ... lubię ... :oops:

Czytałem Twój dziennik - łączy nas i "gwiazdorska" obsada w roli ekipy budującej :evil: i ... Nikon ... 8)

trzymajcie się, pozdrawiam, majki

Widać zabawy głębią ostrości ... ? Tak ... lubię ... :oops:

Czytałem Twój dziennik - łączy nas i "gwiazdorska" obsada w roli ekipy budującej :evil: i ... Nikon ... 8)

trzymajcie się, pozdrawiam, majki

cóż za spostrzegawczość!... :wink: jasne, że Nikon :D i tylko Nikon :)

o Twojej ekipie jeszcze nie czytałam, ale to kwestia czasu :)

• 1 month później...
Jak widze u Ciebie pelen profesjonalizm, geowlokninka wokol drenazu i te rzeczy! :lol: Studzienki rewizyjne...

Czy ja dobrze widze, ze u Ciebie rynna "wlazi" do drenazu?

I jeszcze jedno pytanie: Czy czytales instrukcje na foli kubelkowej? Generalnie chodzi mi o to, ktora strona uklada sie ja do muru?

Tak rynna wchodzi do drenażu i spływa deszczówka do studni "chłonnej" z której woda jest pompowana na razie na trawnik ( rozsączanie ) a w przyszłości do rowu melioracyjnego.

Folia kubełkowa - kubełkami do muru - jest nawet zdjęcie w dzienniku :wink:

pozdrawiam, majki

Jak widze u Ciebie pelen profesjonalizm, geowlokninka wokol drenazu i te rzeczy! :lol: Studzienki rewizyjne...

Czy ja dobrze widze, ze u Ciebie rynna "wlazi" do drenazu?

I jeszcze jedno pytanie: Czy czytales instrukcje na foli kubelkowej? Generalnie chodzi mi o to, ktora strona uklada sie ja do muru?

Tak rynna wchodzi do drenażu i spływa deszczówka do studni "chłonnej" z której woda jest pompowana na razie na trawnik ( rozsączanie ) a w przyszłości do rowu melioracyjnego.

Folia kubełkowa - kubełkami do muru - jest nawet zdjęcie w dzienniku :wink:

pozdrawiam, majki

Kochany Majki, wiam wiem kubelkami do muru, ale moje pytanie bylo czy WIDZIALES NA SWOJE WLASNE OCZY INSTRUKCJE Z TAKIEJ FOLI? Zobacz!