majki 19.01.2012 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Śliczny domek, obserwuję od jakiegoś czasu. Mogę prosić o zdjęcie gotowego tarasu? Są zdjęcia tylko te co kiedyś były w dzienniku. Taras jest na takim etapie jak na fotkach. Na razie nic nowego nie ma ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
METALLEK 23.01.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Majki, pisałeś, że korzystaliście z pomocy architekta wnętrz. Czy mógłbyś podać mi kontakt do tej osoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.01.2012 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Majki, pisałeś, że korzystaliście z pomocy architekta wnętrz. Czy mógłbyś podać mi kontakt do tej osoby? -> PW pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
METALLEK 24.01.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Bardzo, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 25.01.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Cześć Majki Powiesz mi jakiej szerokości masz fronty wiszącej zabudowy w kuchni? Siedzę i obmyślam warianty swojej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 25.01.2012 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Cześć Majki Powiesz mi jakiej szerokości masz fronty wiszącej zabudowy w kuchni? Siedzę i obmyślam warianty swojej... 4 x 60 cm, każde dzielone na 2 skrzydła po 30 cm. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 26.01.2012 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 (edytowane) No... to widzę światełko w tunelu Bo mi też wychodzi m.in taka opcja, a u Ciebie to fajnie wygląda. Jeszcze mi się przypomniało - jaką ma wysokość ta zabudowa? Edytowane 26 Stycznia 2012 przez *milek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 26.01.2012 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 No... to widzę światełko w tunelu Bo mi też wychodzi m.in taka opcja, a u Ciebie to fajnie wygląda. Jeszcze mi się przypomniało - jaką ma wysokość ta zabudowa? Zabudowa wysoka ma jakieś 1,3m wysokości. Zmierzę wieczorem i potwierdzę pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 26.01.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Dzięx Cały czas o te wiszące mi chodzi - tak dla jasności I w sumie - jak sprawdziłam - niewiele dłuższy mi ten ciąg szafek wyjdzie, więc powinno być ok, tylko raczej sporo niższe będą,jeśli masz 1,3m... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 26.01.2012 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Dzięx Cały czas o te wiszące mi chodzi - tak dla jasności I w sumie - jak sprawdziłam - niewiele dłuższy mi ten ciąg szafek wyjdzie, więc powinno być ok, tylko raczej sporo niższe będą,jeśli masz 1,3m... Tak, potwierdzam, szafki wysokie mają 1,3 m wysokości Pamiętałem pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.01.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Są zdjęcia tylko te co kiedyś były w dzienniku. Taras jest na takim etapie jak na fotkach. Na razie nic nowego nie ma ... pozdrawiam, majki Jakie to strrrrrrrrrrresujace :) Ja co jakiś czas dostaję pytanie na priva - "pokaż jak wykończyłaś rury zrzutni brudnych ciuchów do pralni" - a ja od 2 lat nie mogę ich wykończyć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 26.01.2012 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Jakie to strrrrrrrrrrresujace :) Ja co jakiś czas dostaję pytanie na priva - "pokaż jak wykończyłaś rury zrzutni brudnych ciuchów do pralni" - a ja od 2 lat nie mogę ich wykończyć :) Przyzwyczaiłem się Pytań na prv o kuchnię i ogrodzenie już nie licze nawet ... pozdro, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 26.01.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Tak, potwierdzam, szafki wysokie mają 1,3 m wysokości Pamiętałem pozdrawiam, majki Jeszcze raz dzięki - bardzo mi pomogłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jane Says 30.01.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Witam Majki Chałupka rewelacyjna, gratuluję. Podglądałem przez kilka miesięcy, czerpałem inspiracje (szczególnie w kwestiach zewnętrznych). Teraz mam pytanko odnośnie ocieplenia przewodów i samej centrali reku. Widzę, że masz nieocieplone poddasze (u mnie 15 cm wełny w przestrzeni międzykrokwiowej). Sposobię się do docieplenia przewodów nawiewnych i wywiewnych. Obecnie mam 5cm plus folia. Zastanawiam się czy dac 10 czy 15 cm URSY dodatkowo. Kanały mam mocno "powtykane" w skosy, więc możliwości nieco ograniczone - w niektórych miejscach 10cm będzie ciężko wetknąć. U siebie piszesz, że zaizolowałeś dodatkowo wełną 10cm. Ile pierwotnego ocieplenia miałeś na rurach spiro? Skoro w niektórych miejscach masz 50-60cm przy przekroju 16cm, wynikało by że masz tam 44cm izolacji, czyli pierwotne ocieplenie kanałów było 12cm - czy tak było w istocie? Jak obecnie wygląda temperatura nawiewu u Ciebie przy obecnych mrozach - np. przy -10, -15 jaką masz temperaturę?Wielkie dzięki, jeszcze raz gratuluje domku, bardzo w moim guście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 30.01.2012 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Hej Miałem pierwotnie 3 cm wełny z folią na kanałach spiro. Dokłądałem 10 cm wełny. 50-60 jest miejscami dlatego, że 2 kanały idą obok siebie, to są ocieplone "razem" więc daje to taki efekt. Ale generalnie rura spiro 16 cm, potem z każdej strony 3 cm wełny to już mas zdodatkowe 6 na średnicy i 2x10 cm wełny to daje jakieś 42 cm na jeden kanał. Do tego raczej wełny starałem się nie "zgniatać" żeby nie traciła własności więc to są spore kawałki rur ... Generalnie robota niby oczywista, ale upierdliwa i raczej ciężka ( moim zdaniem ) - pyli się, w masce pracować nie potrafię , samemu owinąć rurę wełną, potem folią, posklejać taśmą alu ... Lepiej by było ociepalć kanały przed przykręceniem i takie opatulone tuby przykręcać, ale człowiek mądry po szkodzie ... Dobra, w nastepnym domu .... Przy "mrozach" jak do tej pory jeszcze były do zakresu -5 oC miałem +15 na nawiewach ( nie ma GWC, czy nagrzewnicy ), teraz przy sporych mrozach mam +10 na nawiewie, przy -12 na zewnątrz. Ale nagrzewnica będzie na pewno, to już wiem. Dzięki pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jane Says 30.01.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 (edytowane) Wielkie dzięki. Ja muszę przeżyć teraz mrozy, akcję docieplenie planuję na kwiecień, jak już będę mieszkał. Jeszcze jedno pytanko techniczne: pytam o sposób nawijania wełny - wygląda na to, iż nawijałeś ją coś na zasadzie sprężyny. "Kroiłeś" może te 1,2m bieżącego na mniejsze rulony, czy nawijałeś od razu pasem 1,2 metra? Edytowane 31 Stycznia 2012 przez Jane Says Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
METALLEK 31.01.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Majki,czy możesz mi podać namiar na osobę, która ci robiła kuchnię oraz kto ci instalował kominek?Czy jesteś zadowolony ze swoich silikatowych ścianek działowych czy jednak teraz zrobiłbyś je z innych materiałów?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 31.01.2012 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Jeszcze jedno pytanko techniczne: pytam o sposób nawijania wełny - wygląda na to, iż nawijałeś ją coś na zasadzie sprężyny. "Kroiłeś" może te 1,2m bieżącego na mniejsze rulony, czy nawijałeś od razu pasem 1,2 metra? Robiłęm tak : mierzyłem miarką obwód rury, docinałem pas z całej szerokości wełny 1,2 m na długość obwodu + 10 cm, czyli dla rury fi160 to było jakieś 90cm i cały taki "plaster" obwijałem na rurę. Potem taśmą "pakową" owijałem wstępnie wełnę "na ślimaka" żeby się do rury trzymała. Następnie folia srebrna, łapałem taśmą "scotchem" i łączenia zaklejałem taśmą aluminiową. Powinno byc na fotkach w dzienniku... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 31.01.2012 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Majki, czy możesz mi podać namiar na osobę, która ci robiła kuchnię oraz kto ci instalował kominek? Czy jesteś zadowolony ze swoich silikatowych ścianek działowych czy jednak teraz zrobiłbyś je z innych materiałów? pozdrawiam Namiary na człowieka od kuchni > PW. Kominek robiła ekipa od wykonczeniówki - namairy w pierwszym poście na łódzkiej tablicy ogłoszeń. Ścianki silikatowe są zajeb.ste Jak jest "disco" w salonie to spokojnie można oglądac telewizor w pokoju obok. Jestem bardzo zadowolony pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jane Says 31.01.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Robiłęm tak : mierzyłem miarką obwód rury, docinałem pas z całej szerokości wełny 1,2 m na długość obwodu + 10 cm, czyli dla rury fi160 to było jakieś 90cm i cały taki "plaster" obwijałem na rurę. Potem taśmą "pakową" owijałem wstępnie wełnę "na ślimaka" żeby się do rury trzymała. Następnie folia srebrna, łapałem taśmą "scotchem" i łączenia zaklejałem taśmą aluminiową. Powinno byc na fotkach w dzienniku... pozdrawiam, majki Dzięki Właśnie na podstawie tych fotek rozstrzygałem, czy robiłeś tak jak piszesz, czy tak jak określiłem w zapytaniu. Zamierzam robić dokładnie Twoim sposobem. O wiele dokładniej da się wtedy zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts