Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Majkiego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

Na samym początku dziennika opisujesz boje z TP o usunięcie słupa tele.U mnie mam podobny słup i to przed samym domem:(Wkurrza mnie to niesamowicie.

Jak to wyglądało od twojej strony?Jakieś koszty?Mógłbyś napisać jak się do tego zabrać najlepiej?Na początku myślałem żeby to zrobić na własny koszt-przekopać ten słup w granice działki lub zrobić jakaś mała partyzantke:D

Pozdro

Witam.

Na samym początku dziennika opisujesz boje z TP o usunięcie słupa tele.U mnie mam podobny słup i to przed samym domem:(Wkurrza mnie to niesamowicie.

Jak to wyglądało od twojej strony?Jakieś koszty?Mógłbyś napisać jak się do tego zabrać najlepiej?Na początku myślałem żeby to zrobić na własny koszt-przekopać ten słup w granice działki lub zrobić jakaś mała partyzantke:D

Pozdro

Złożony wniosek do TP, potem od nich wizja lokalna, nasze uzasadnienie, że mamy akt notarialny bez wpisanej z ich strony służebności, rok czasu i wykopali słup.

To tak w skrócie ;)

pozdro, majki

Witaj

Musze przyznać, ze czytam Twój dziennik jak biblie budowlaną :)

Ja swoje budowanie rozpoczynam już lada moment, a że do tej pory byłam (i pewnie jeszcze jestem nadal) tzn. nogą w sprawach budowlanych, taki przewodnik jak Twój jest nie do przecenienia.

W związku z powyższym...kilka pytań od zielonej pietruchy :)

Stoję przed zakupem ceramiki, a wiem, ze Ty na ściany działowe dałeś silikaty.

Czy mógłbyś mi powiedzieć co(jakie plusy silikatów) wpłynęło na Twoją decyzję ?

Czy cenowo wychodzi taka opcja korzystniej ?

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź

Pozdrawiam Aneta

Witaj

Musze przyznać, ze czytam Twój dziennik jak biblie budowlaną :)

Ja swoje budowanie rozpoczynam już lada moment, a że do tej pory byłam (i pewnie jeszcze jestem nadal) tzn. nogą w sprawach budowlanych, taki przewodnik jak Twój jest nie do przecenienia.

W związku z powyższym...kilka pytań od zielonej pietruchy :)

Stoję przed zakupem ceramiki, a wiem, ze Ty na ściany działowe dałeś silikaty.

Czy mógłbyś mi powiedzieć co(jakie plusy silikatów) wpłynęło na Twoją decyzję ?

Czy cenowo wychodzi taka opcja korzystniej ?

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź

Pozdrawiam Aneta

Dzięki :)

Silikaty : w kolejności wagi decyzji ( mojej ) : dzwiękochłonność (szczelność) - sprawdza się, akumulacja ciepła, twardość, cena, dostępność materiału.

Wybór jak najbardziej trafny.

pozdrawiam, majki

Zaraz dostanę pstryczka w nos za zawracanie głowy...ale uzyskać, jakąś wyczerpująca odpowiedź na forum graniczy z cudem.

Stąd moje zawracanie Twojej głowy :)

Za powyższą odp. bardzo ci dziękuję. Postawiłeś kropkę nad moim niezdecydowanym i :)

silikaty - postanowiłam, ale teraz kwestia ich grubości. Wiem , że u Ciebie były i 8 i 12.

Powiedz mi proszę, w jakich miejscach stosowałeś 8, a w jakich 12 ?

Czy faktycznie tzw. bruzdowanie w 8 stwarza trudności ? kable elektryczne to problem ???

Zaraz dostanę pstryczka w nos za zawracanie głowy...ale uzyskać, jakąś wyczerpująca odpowiedź na forum graniczy z cudem.

Stąd moje zawracanie Twojej głowy :)

Za powyższą odp. bardzo ci dziękuję. Postawiłeś kropkę nad moim niezdecydowanym i :)

silikaty - postanowiłam, ale teraz kwestia ich grubości. Wiem , że u Ciebie były i 8 i 12.

Powiedz mi proszę, w jakich miejscach stosowałeś 8, a w jakich 12 ?

Czy faktycznie tzw. bruzdowanie w 8 stwarza trudności ? kable elektryczne to problem ???

Nie ma problemu. Jesli cokolwiek będę wiedział, a Ty albo ktoś spyta, to z chęcią odpowiem :)

silikaty 12 - działówki łazienek

silikaty 8 - wszystkie inne ściany działowe

Pod elektrykę nie bruzdowane - zerknij na fotki w dzienniku - kable przybijane na takie plastikowe mocowania do ściany, potem na to poszedł tynk CW i pięknie pokryło.

Jedynie bruzdy w tej 12 pod odpływy umywalek czy podejścia wody. Ale w 12 jest miejsce na rurke fi50 ;) nie mówiąc o rurkach od wody ...

Elektryk jakoś nie mówił, ze ma problem.

Teraz to bym jeszcze dał silke na mury. Teraz ... ;) Doooooooooooobra w kolejnym domu ;)

pozdrawiam, majki

Dawno do Ciebie nie zaglądałem, a tu taka nowina ... GRATULACJE!

My natomiast chwilkę wcześniej świętowaliśmy 1-wsze urodzinki naszej małej ... czadersko, szczególnie gaszenie świeczki ręką :-), człowiek nawet by nie pomyślał, a tu siup i ... bek :-) na szćżęście obyło się tylko na strachu.

DUŻO SNU ŻYCZYMY i OCZYWIŚCIE RADOŚCI Z KOLEJNEJ MAŁEJ ISTOTKI!

Pewnie, że następne robić!!!:lol2: Cuuudne Wam wychodzą:cool:. I zgodnie z zasadą: czyste albo szczęśliwe;). Zdjęcie w zlewie fantastyczne!:yes: Sofka nowa zeszła na drugi plan, ale fajna ona jest... zdradź nazwę, bo nie wiem, czy dobrze ją kojarzę:).

Pozdrawiam i ogromnie gratuluję!!!:cool:

Pewnie, że następne robić!!!:lol2: Cuuudne Wam wychodzą:cool:. I zgodnie z zasadą: czyste albo szczęśliwe;). Zdjęcie w zlewie fantastyczne!:yes: Sofka nowa zeszła na drugi plan, ale fajna ona jest... zdradź nazwę, bo nie wiem, czy dobrze ją kojarzę:).

Pozdrawiam i ogromnie gratuluję!!!:cool:

;)

Sofka : http://mti-furninova.pl/wymiary.php?large=nick.jpg&nazwa

pozdrawiam, majki

Witaj Majki,

znalazłam Twój dziennik przypadkiem szukając w internecie szarej podbitki i od tego momentu jest moim ulubionym, wspaniale wszystko opisujesz. W związku z tym miałabym do Ciebie ogromną prośbę czy mógłbyś podać mi namiary na osobę, która robiła Wam kuchnię jeśli nie na forum to na priva, będę bardzo wdzięczna

Pozdrawiam, wierna_fanka_dziennika:D