Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Majkiego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Prosze o informację czy drzwi wejściowe to PCV czy aluminium i jak sprawują się po 3 latach użytkowania?

Cześć

Tak, drzwi to PCV, Schuco. Sprawdzają sie bez zarzutu. Po prostu nie dzieje się z nimi nic :)

pozdrawiam, majki

• 4 weeks później...

Majki gospodarz z Ciebie pełna gebą ;) Piekna róża na froncie a truskawki pewnie juz dawno wtrynione :lol2: Dobrze ze wspomniales o myjce bo ja własnie obmyslam jak ugryż temat umycia okien które nie były jeszcze nigdy myte :( Boje sie tego pierwszego razu ;) i kombinuje jak by tu sobie uławic zycie zeby nie pasc przy pierwszym przeszkleniu.Myślisz ze taka myjka da rade "grubszym" zabrudzeniom typu kropki po tynkach itd czy jest raczej do takiego estetycznego biezacego mycia? Faktycznie jest taka rewelacyjna ?

Rozumiem ze "bawiłeś" sie tym? http://www.ceneo.pl/11518602

• 2 weeks później...

Przeniosłem do komentarzy ... ;)

Myjka super, oczywiście, że sama z siebie nie domyje plam po np. tynkach ... ;)

Ale ja robię tak, najpierw szmatka mocno wilgotna z płynem do mycia ( jakiś np. Ajax ), dobrze wytrzeć szybę tym, potem tą "myjką" zebrać wodę z szyby i już :)

Tak naprawdę to ta "myjka" to przecież tylko "ściągaczka" do wody z odsysaniem ;) Ale daje super efekty :)

pozdrawiam, majki

• 1 month później...
Majki dziekuje za odpowiedz0-nie wiem czemu nie dostalam powiadomienia :(

Wlasnie zobaczylam u Ciebie te soczyste owoce-ale mi narobiles smaka szczegolnie na truskawki bo myslalam ze juz sezon minal;)

A tam sezon, GMO czyni cuda ... ;)

Nie, serio - truskawki to jakaś odmiana "całoroczna" więc chyba do października mogą być ...

Jeżyny jest w tym roku bardzo dużo, owoce ogromne, już piewrsze jak widać zaczynają dojrzewać.

pozdrawiam, majki

• 2 weeks później...
Witam, bardzo gustowny dom - gratuluję. Czy możesz poda nazwę płyt tarasowych oraz producenta? Moja elewacja jest w kolorze biało szarym, tez będzie szara kostka i tak patrząc po zdjęciach płyty, które masz na tarasie ładnie komponują się z domem. Za 3 tyg. przychodzą brukarze a ja nic nie znalazłam sensownego na taras.

Witam, bardzo gustowny dom - gratuluję. Czy możesz poda nazwę płyt tarasowych oraz producenta? Moja elewacja jest w kolorze biało szarym, tez będzie szara kostka i tak patrząc po zdjęciach płyty, które masz na tarasie ładnie komponują się z domem. Za 3 tyg. przychodzą brukarze a ja nic nie znalazłam sensownego na taras.

Dziękuję :)

Płyty : kiedyś to się nazywało Polbruk - Plaza, teraz to chyba to ...

http://www.polbruk.pl/product/polbruk-teriso/

W kolorze szarym / jasno grafitowym, nie widzę ich teraz w ofercie.

pozdrawiam, majki

Witam,

Majki kilka dni temu pytałam o rodzaj kostki a teraz zapytam o kolor. Czy grafit jest praktyczny w użytkowaniu? Czy widać każdy ślad buta? Na dniach zamawiam kostkę właśnie grafitową na podjazd i taką maziajowatą na taras (z innej firmy, w mojej okolicy nie ma Polbruku). Pozdrawiam

Witam,

Majki kilka dni temu pytałam o rodzaj kostki a teraz zapytam o kolor. Czy grafit jest praktyczny w użytkowaniu? Czy widać każdy ślad buta? Na dniach zamawiam kostkę właśnie grafitową na podjazd i taką maziajowatą na taras (z innej firmy, w mojej okolicy nie ma Polbruku). Pozdrawiam

Nie, nie uważam, ze grafit się brudzi, czy bardziej widać brud. Płyty tarasowe są jaśniejsze i tam mam wrażenie widać bardziej zabrudzenia, ale oczywiście, że jak na grafitową kostkę wjedziesz upaćkaną taczką z kołem w glinie, to widać :)

Ale od tego mamy myjkę, by sobie radzić z brudem, choć deszcz też skutecznie myje kostkę :)

pozdrawiam, majki

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam sie :)

Dojrzałam u Ciebie te same krzesła przy stole made by ikea, które my mamy u siebie:) Ale wpadłam, bo chciałam się dopytac o stolik kawowy, przeglądałam Twoje wnetrza przed chwila ( cudnie, pięknie, bosko - straaasznie mi sie spodobały), szkoda ze wczesniej ich nie przejrzałam, bo zgapiłabym co nie co:cool: Ale wracając do meritum, szukam stolika kawowego, prostego w formie, w okleinie dębowej ( kolor coś a'la wlasnie te ikeowe krzesła) i dostrzegłam, ze Wy taki macie.

Czy mogłabym Cię prosić o podanie co to jest i gdzie się kupuje?:D Byłabym bardzo wdzięczna

Pozdrawiam :)

Witam sie :)

Dojrzałam u Ciebie te same krzesła przy stole made by ikea, które my mamy u siebie:) Ale wpadłam, bo chciałam się dopytac o stolik kawowy, przeglądałam Twoje wnetrza przed chwila ( cudnie, pięknie, bosko - straaasznie mi sie spodobały), szkoda ze wczesniej ich nie przejrzałam, bo zgapiłabym co nie co:cool: Ale wracając do meritum, szukam stolika kawowego, prostego w formie, w okleinie dębowej ( kolor coś a'la wlasnie te ikeowe krzesła) i dostrzegłam, ze Wy taki macie.

Czy mogłabym Cię prosić o podanie co to jest i gdzie się kupuje?:D Byłabym bardzo wdzięczna

Tak, stolik jest w naturalnej okleinie dębowej. Był robiony wg projektu żony, na zamówienie u naszego stolarza od kuchni. Także nie jest do kupienia tak po prostu ;) pozdrawiam, majki

Ehh no to szkoda, bo jest taki idealny, wlasnie taki jakiego szukam, ale dzięki za odpowiedź

Taką sytuację mieliśmy przy wielu kwestiach w domu. Prostota, ale ta "ponadczasowa", bez dodatków, wysileń i zbędnych kształtów jest trudno dostępna. Dlatego sporo czasu straciliśmy na szukaniu np. takiego stolika kawowego, czy szafki "rtv" (też robiona wg projektu Żony - ten sam materiał). pozdrawiam, majki

• 1 month później...
Witaj majki,

czy mógłbyś napisać jakiej firmy masz zlewozmywak i baterię w kuchni (blanco)? Czy jesteś z nich zadowolony - ewentualnie jakieś uwagi?

pozdrawiam

Przepraszam Cię, że dopiero teraz odpisuję, zakręcony tydzień ...

Zlewozmywak Teka Astral 60 B-T, kran Blanco Zenos-s.

Wszystko ok, jedynie przy kranie wylewka obraca się po tych powiedzmy 4 latach trochę ciężej, ale nie jest to duży problem.

pozdrawiam, majki