olorobal 23.09.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Bardzo przyjemnie ogląda się twój dziennik (podobają mi się fotki i twoje "widzenie" przez obiektyw ) Trzymam kciuki za postępy w pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.09.2008 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Tinek, dziękuję Muszę przyznać, że także śledzę Twój dziennik, tym bardziej że Łask odrobine znam ... i zawsze jak tam jestem wypatruję Twojego domu, ale za diabła nie wiem gdzie się wybudowałeś ... Może jakaś podpowiedź, to pooglądałbym na żywo tą piękną więźbę olorobal - dziękuję, miło mi pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 23.09.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Zapraszam serdecznie, tel wysłałem na priv, może kiedyś będziesz przejeżdżał i skorzystasz - pogadamy, kawy się napijemypozdrowionkaTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 27.09.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Witam Dziękuję za wpis i kibicowanie – staramy się. Piszesz świetny dziennik. Nie ukrywam, że od czerwca jest u mnie na pierwszym miejscu w top10. Zdjęcia zachwycające i ta dbałość o szczegóły, po prostu ahhh... Dom piękny, sama już bym go nie wybudowała Życzę powodzenia na finiszu. Pozostaję nadal stałą czytelniczką. Pozdrawiam P.S Dziś część desek pojechała dalej, ale nie martw się są w dobrych rękach – u kuzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 28.09.2008 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Piszesz świetny dziennik. Nie ukrywam, że od czerwca jest u mnie na pierwszym miejscu w top10. Zdjęcia zachwycające i ta dbałość o szczegóły, po prostu ahhh... Jest mi niezmiernie miło ... P.S Dziś część desek pojechała dalej, ale nie martw się są w dobrych rękach – u kuzyna Super, niech dalej budują domy pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 30.09.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Majki, to zdjęcie prawie jak widok miniaturki w katalogu projektów domów jednorodzinnych : http://img101.imageshack.us/img101/7858/000901ww6.jpg nieźle! a niebo jak u Ciebie w avatarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 30.09.2008 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Jasia - dziękuję Poczekaj jeszcze trochę ... na razie bałagan w kadrze, jakieś smieci ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikre 05.10.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Bardzo fajny domek i super prowadzony dziennik, też zamierzam go budować Ważym elementem dla mnie był zadaszony taras, widzę że też nie masz zamiaru chowac sie przed deszczem do domu będę śledził postepy, pozdrawiam, Michal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.10.2008 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Bardzo fajny domek i super prowadzony dziennik, też zamierzam go budować Ważym elementem dla mnie był zadaszony taras, widzę że też nie masz zamiaru chowac sie przed deszczem do domu będę śledził postepy, pozdrawiam, Michal. Dziękuję za odwiedziny, imienniku Gratuluję wyboru najlepszego projektu na świecie pozdrawiam i powodzenia, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 05.10.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 spytaj się instalatora dlaczego nie izoluje rur na styropianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.10.2008 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 spytaj się instalatora dlaczego nie izoluje rur na styropianie Nie mam co pytać, przecież jeszcze nie skończył ... Jak skończy to zaizoluje, już mam stertę pianek w domu Poza tym - od spodu 10 cm styro, od góry jeszcze będzie 5, to już jest niezła izolacja, lepsza niż te parę mm pianki wokół rurki. Dzięki za odwiedziny i lekturę dziennika. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 06.10.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Ale super domek Zapowiada się na zimowe wieczory ciekawa lektura w Twoim dzienniku ,życzę powodzenia w wykańczaniu (DOMKU oczywiście) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 07.10.2008 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 INWESTORKA71 - dziękuje za odwiedziny Postaram sie sprostać oczekiwaniom ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 08.10.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Cześć Pytanko - układasz pex'a na styropianie i nakładasz rury na siebie - czyli krzyżują się ( widać to na zdjęciach ). Człowiek, który robił u mnie wylewki twierdzi, że licząc od najwyższego miejsca ( czyli w Twoim przypadku od górnej krawędzi otuliny górnej rury ) musi położyć warstwę nie mniej niż 5cm wylewki. U Ciebie wychodzi na to, że 5cm wylewki + 6cm ( uśredniona wysokość dwóch rurek w otulinach ) da Tobie wylewkę o grubości 10 -11 cm. O ile nie jest to problemem w przypadku pomieszczeń gdzie nie masz podłogówki, o tyle w drugim przypadku znaczenie ma i to kolosalne. 10 cm wylewki nad ogrzewaniem podłogowym to tak, jakby go wogóle nie było ( ogrzewania ) - to słowa mojego wykonawcy. Czy nie zastanawiałeś się, aby te rurki poprowadzić w styropianie ? Wiem, że teraz na to za późno, ale chętnie poznałbym Twoją opinię w sprawie grubości wylewek w domu. Są i tacy, co kładą pex'a na chudziaku i dopiero na to układają styro - choć nie wiem, czy to poprawna taktyka - ale wtedy nie ma problemu ze zbyt grubą wylewką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 08.10.2008 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 M@riusz_Radom - miło mi, że zajrzałeś Wytłumaczę, bo może coś jest niejasne Niech zdjęcie posłuży za przykład : http://img301.imageshack.us/img301/6868/000901nx9.jpg Nad tą podłogówką, tak jak nad pozostałymi miejscami będzie już tylko wylewka, tu sie nic nie krzyżuje ... W miejscach gdzie się rury krzyżują, nie będzie podłogówki... Tam gdzie sie krzyżują, to tylko "drogi" dojścia rurek do pola podłogówki. Od poziomu styro z ta folią aluminiową do góry wylewki będzie 7 cm. Czyli od "góry" rurek do "góry" wylewki właśnie ok. 5 cm ... Chyba dobrze tłumaczę ? Myśle że jest ok. Co do pexa na chudziaku, a potem styro - szkoła falenicka i otwocka Obecnie sam nie wiem co lepsze, niby styro mniej styrane po łażeniu po nim, ale trzeba się więcej namęczyć by poukładać potem styro i ta "mniejsza" izolacja rurek. U mnie będą w "kanapce" 10 cm - 5 cm styro... Jakby coś, to dawaj swoje uwagi. Dzięki jeszcze raz, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 08.10.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Nie nie, nie mam więcej uwag z uwagą zaś śledzę Twoje poczynania i po cichu dopinguję i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 08.10.2008 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Nie nie, nie mam więcej uwag z uwagą zaś śledzę Twoje poczynania i po cichu dopinguję i trzymam kciuki Jest mi niezmiernie miło, dziękuję pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 10.10.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Ale super domek . Bardzo ładnie wszystko wyszło. Co do płytek z cegły to my już mamy doświadczenie - nakleiliśmy takie na podmurówce (cięte z klinkieru). W Budaxie tną każdą cegłę, którą mają na stanie na płytki (z każdej cegły wychodzą więc 2 sztuki). jestem ciekawa, jak wyjdzie kominek (Zdjęcia, zdjęcia!!! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.10.2008 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Ale super domek . Bardzo ładnie wszystko wyszło. Co do płytek z cegły to my już mamy doświadczenie - nakleiliśmy takie na podmurówce (cięte z klinkieru). W Budaxie tną każdą cegłę, którą mają na stanie na płytki (z każdej cegły wychodzą więc 2 sztuki). jestem ciekawa, jak wyjdzie kominek (Zdjęcia, zdjęcia!!! ) Dziękuję Ale poczekaj, jeszcze nie skończyliśmy ... I jak się sprawdzają te płytki ? Bardzo widać, że to "płytka" czy "ujdzie" ? Zdjęcia kominka jasne, że będą - to macie jak w banku pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Celinka_i_Maciek 11.10.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Pozdrowienia majki!Bedę teraz stałym bywalcem wszelkich szczególnie łódzko-pabianicko-ksawerowskich-dzienników budowy.Wspaniale ci idzie.Juz ci zazdroszczę etapu.Miałeś szczeście do ludzi.Niestety widzę po forum że o dobrych robotników ciężko.Życzę szcześcia.maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts