Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Majkiego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pozdrowienia majki!Bedę teraz stałym bywalcem wszelkich szczególnie łódzko-pabianicko-ksawerowskich-dzienników budowy.Wspaniale ci idzie.Juz ci zazdroszczę etapu.Miałeś szczeście do ludzi.Niestety widzę po forum że o dobrych robotników ciężko.Życzę szcześcia.

maciek

Dzięki :)

Jedynie murarz na początku był nieporozumieniem :roll: Reszta fachowców z forum, także sprawdzeni :wink:

pozdrawiam, majki

PS. A Wy gdzie stawiacie chatę ?

cześć Majki

sprawdzam co pewien czas Twoje postępy robót. Nieźle ci idzie :D .

U nas za tydzień dach, dopiero :evil: , niestety trafiliśmy na ekipe murarzy-ślimaków. Dach na szczęście będzie wykonywać ktoś inny.

A teraz ad rem. Jak sprawują się u Ciebie okienka?. Przymierzamy się do zakupu tzn jest to jeden z producentów których bierzemy pod uwagę. Na targach interflat wygladały naprawdę fajnie. Czy montaż okien to również Shucco?

pozdrawiam gosia

Gość justyna_m

U majkigo wszystko super idzie a ja kopiję jego domek ... ale za przyzwoleniem :wink: a okna u mnie te same co u majkiego tylko troszkę inny wzór ale profil schuco ... i mimo iż wstawione u mnie dopiero wczoraj to jestm zachwycona :D oby tak pozostało jak już się wprowadzimy.

Pozdrawiam

P.S. majki ogrodzenie z przodu będziemy też z takiej cegły jak Ty robić ... ale parapety będą inne :D :D :D

Jak sprawują się u Ciebie okienka?. Przymierzamy się do zakupu tzn jest to jeden z producentów których bierzemy pod uwagę. Na targach interflat wygladały naprawdę fajnie. Czy montaż okien to również Shucco?

pozdrawiam gosia

Okna na razie głównie zamknięte :wink: ale jak na razie bez uwag. Montaż też Schuco.

Nie ma co gadać - bierz, będziesz zadowolona :D 8)

pozdrawiam, majki

U majkiego wszystko super idzie a ja kopiję jego domek ... ale za przyzwoleniem :wink: a okna u mnie te same co u majkiego tylko troszkę inny wzór ale profil schuco ... i mimo iż wstawione u mnie dopiero wczoraj to jestm zachwycona :D oby tak pozostało jak już się wprowadzimy.

Pozdrawiam

P.S. majki ogrodzenie z przodu będziemy też z takiej cegły jak Ty robić ... ale parapety będą inne :D :D :D

Zaraz zaczne pobierać kase za prawa autorskie :lol:

Dobrze, że parapetami będziemy sie różnić :lol: :wink:

pozdrawiam, majki

• 2 weeks później...

Hej!

Wracam do tematu pieca na drewno ,,,

A brałeś pod uwagę Moderatora?

Ja się na Niego prawie zdecydowałem mimo że to górne spalanie, jest stworzony do spalania drewna i ma bardzo wygodny zasyp :roll:

Nad Junkersem tez myślałem ale nie robią poniżej 10 KW a Moderator jest nawet 6 KW, i taki właśnie potrzebuje :D

Pozdrawiam!

• 2 weeks później...

Witaj mam podobny problem co Ty z klasyfikacja gruntu w planie zagospodarowania przestrzennego grunt który posiadam przeznaczony jest na zabudowe mieszkaniowa a mój wypis z rejestru gruntu mówi mi ze posiadam łake IV klasy i role III dowiadywałem sie ze moge wyłączyc 500 metrów pod zabudowe za stosunkowo małe pieniadze czy w te 500 metrów wchodzi tylko dom czy równiez pojazd itd ... i jeszcze jedno pytanie czy decyzje o wyłaczeniu składales razem z projektem do starostwa??

pozdro

Tylko, że ja już ... nie mam tego problemu :D Ja już trochę "dalej" jestem ...

Wszystkie papiery załatwiało biuro architektoniczne, ja po urzędnikach nie łaziłem, bo bym zabijał :evil:

O ile kojarzę, to 500 m "poszło" za jakieś 150 zł - na wszystkie pozwolenia. W tym i dom i reszta - podjazdy, ścieżki, itp.

pozdrawiam, majki

• 2 weeks później...
Majki, powiedz mi proszę jakie jest światło otworu okiennego u Ciebie w pokoju dziennym, chodzi mi o to okno gdzie pierwotnie w projekcie jest wykusz

Pozdrawiam

Mróweczka

Przepraszam za zwłokę ... :oops:

Światło otworu to 1,6 m wys x 1,8 m szer.

pozdrawiam, majki

Witam,

Przez przypadek trafiłam do twojego dziennika budowy i muszę przyznać że naprawdę twój domek zrobił na mnie wielkie wrażenie. Właśnie tak chciała bym aby wyglądał z zewnątrz mój domek :)

Strasznie podoba mi się ta dachówka, mógł byś zdradzić gdzie ją nabyłeś?

To nie przypadek, to przeznaczenie ... 8)

Dachówka kupowana w hurtowni Zamek na ul. Brukowej w Łodzi.

Jakbyś miała jakieś pytania, dawaj śmiało :D

pozdrawiam, majki