Hiv 11.12.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Super to wygląda! Gratulujemy! Mamy właściwie rzut beretem do was - może kiedys odwiedzimy na chwilkę? Mam pytanie co do kominka. Nie moge znaleźć takiego oznaczenia u Dovre. Najbardziej pasujemi panorama (BSC) ale katalogowo kosztuje 8100zł! No i szyba jest panoramiczna a nie weim czy tak też jest u ciebie?Gdzie kupiłes go w takiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 12.12.2008 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Super to wygląda! Gratulujemy! Mamy właściwie rzut beretem do was - może kiedys odwiedzimy na chwilkę? Mam pytanie co do kominka. Nie moge znaleźć takiego oznaczenia u Dovre. Najbardziej pasujemi panorama (BSC) ale katalogowo kosztuje 8100zł! No i szyba jest panoramiczna a nie weim czy tak też jest u ciebie? Gdzie kupiłes go w takiej cenie? Jasne, zapraszam, już kilkoro forumowiczów łódzkich zwiedzało ... Jak coś namiary na PW. Masz wkłady kominkowe Dovre : http://dovre.com.pl/?mod=tf&id=wklady_kominkowe Ja mam konkretnie 2180 CBS, ramka czarna, podobny do "plazmy" W takiej cenie kupiłem w firmie PANEK kominki, Łódź, Stalowa 1 - polecam !!! pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada_lena 13.12.2008 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Hello mamy podobny stan zaawansowania prac Tyle, że Twój metraż, a nasz to dwie różne sprawy W jaki sposób wygładzaliście belki w środku? Mamy kilka surowych jętek na poddaszu i chyba wolimy sobie sami z tematem powalczyć, bo kasy zaczyna pomału brakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 13.12.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Majki widzę że masz świetny gust jeżeli chodzi o kominek Ja właśnie taki sam zobaczyłam u kropkq i strasznie mi się spodobał Wkleję zdjęcie , mam nadzieje że kropkq się nie obrazi że wykorzystuje jej zdjęcia http://foto0.m.onet.pl/_m/a39e050687578910706e6b81276a565c,5,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/5d1a382aed39232a75555bdaff67e391,5,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/8f4573578e29176217e87dad3ade0681,5,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/e365fb51b8c812c2fb98f33270f4cc38,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 13.12.2008 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Hello mamy podobny stan zaawansowania prac Tyle, że Twój metraż, a nasz to dwie różne sprawy W jaki sposób wygładzaliście belki w środku? Mamy kilka surowych jętek na poddaszu i chyba wolimy sobie sami z tematem powalczyć, bo kasy zaczyna pomału brakować Metraż, jak metraż ... Belki szlifowane są szlifierką kątową z nałożoną nakładką na papier ścierny w krążkach, jak widzę na razie - jakaś "80". Potem na to pójdzie Capon, szlifowanko jakąś "120" i potem lakier bezbarwny ... Ja bym i może się podjął sam tego, ale praca na wysokości to dla mnie problem ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 13.12.2008 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Majki widzę że masz świetny gust jeżeli chodzi o kominek Ja właśnie taki sam zobaczyłam u kropkq i strasznie mi się spodobał Wkleję zdjęcie , mam nadzieje że kropkq się nie obrazi że wykorzystuje jej zdjęcia http://foto0.m.onet.pl/_m/a39e050687578910706e6b81276a565c,5,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/5d1a382aed39232a75555bdaff67e391,5,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/8f4573578e29176217e87dad3ade0681,5,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/e365fb51b8c812c2fb98f33270f4cc38,5,19,0.jpg Dzięki Kominek, faktycznie fajny ... Jeśli chodzi o zaprezentowane zdęcia samej obudowy, to ... podobno o gustach się nie dyskutuje ... Halogeniki oświetlające obudowę kominka za "fikuśną" ścianką z GK są ... poza moją percepcją Ale szanuję czyjąś wizję ... dzięki za odwiedziny pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alenrok 21.12.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Mam prośbę. Jak będziecie mieli wycenę tej obudowy kominka z marmuru bezpośrednio od kamieniarza to proszę o wiadomość(najlepiej na priva). Jeśli to nie problem. Pozdrawiam Nela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 21.12.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Aby wszystkie dni w roku były tak piękne i szczęśliwe, jak ten jeden wigilijny wieczór. Aby Wasze twarze i twarze Waszych najbliższych zawsze rozpromieniał uśmiech, a gwiazda Betlejemska prowadziła Was ku dobremu http://img73.imageshack.us/img73/6585/choineczka2ay0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 21.12.2008 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Mam prośbę. Jak będziecie mieli wycenę tej obudowy kominka z marmuru bezpośrednio od kamieniarza to proszę o wiadomość(najlepiej na priva). Jeśli to nie problem. Pozdrawiam Nela Nie ma sprawy, gdybym zapomniał proszę o przypomnienie pozdrwiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 21.12.2008 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 justyna_m - dziękujemy za życzenia "Swoją" kartkę dla wszystkich znanych i nie-znanych Forumowiczów, wkleiłem w dzienniku pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 23.12.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Dużo zdrowia i radościw Twoim życiu niech zagościi prezenty, i śnieg biały,by te święta urok miały.Samych wzruszeń przy choince,życzę Tobie i rodzince http://img168.imageshack.us/img168/2931/1252dv2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.12.2008 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Nadiaart - bardzo dziękuję za życzenia Dla Was też spokojnych Świąt i ... obwitującego w postępy prac przyszłego roku pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 30.12.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Życzę Wam Wszystkim aby Wasze marzenia się spełniły, abyście mieli siłę i wiarę realizować swoje plany, aby nigdy nie zabrakło Wam nadziei. Wiele miłości i uśmiechu, abyście każdy dzień witali z uśmiechem i radością. Dużo zdrowia i pogody ducha, prawdziwych przyjaciół i przychylności losu. SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!! Justyna A my będziemy tak świętowali A co - jak szaleć to szaleć!!!http://img246.imageshack.us/img246/7483/picasabackgroundcr6.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 30.12.2008 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 justyna_m - wielkie dzięki za życzenia. Miłości, zdrowia i pomyślności na Nowy Rok dla Was pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 07.01.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Witam kolegę z Dovre 2180 i myślącego o Warmecie 200 Właśnie przeglądam Twój dziennik i widzę, że kominek już stoi! Gratuluję My na razie jesteśmy przed wylewkami, ale musimy na czymś postawić kominek (może kilka cegieł albo bloczków), bo nie braliśmy stojaka (celowo, bo dosyć nisko mamy wyjście w kominie, a jest systemowy, więc nie podwyższymy). Na jakiej wysokości od posadzki masz kominek? Skąd masz doprowadzone powietrze? Czy dobrze widzę, że w rogu za kominem przy ścianie ta rura spiro idzie w dół? Ja póki co mam wystający z chudziaka rurę kan. 160. Gdzie dawałeś przepustnicę do rury, bo widzę cięgno na fotce. Kominek masz już kilka dni - dużo w nim już paliłeś? Jak wygląda sprawa z kopceniem szyby, działa chociaż trochę to oczyszczanie? Niemniej widok ognia - boski! I jeszcze jedno - dlaczego kratkę doprowadzającą dołem powietrze do ogrzania pomieszczenia dałeś z boku? Pewnie nie ma to znaczenia, ale wszędzie widzę z frontu, więc się trochę zdziwiłem A suporeksy samemu układałeś? To na klej jakiś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 07.01.2009 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Witam kolegę z Dovre 2180 i myślącego o Warmecie 200 Właśnie przeglądam Twój dziennik i widzę, że kominek już stoi! Gratuluję My na razie jesteśmy przed wylewkami, ale musimy na czymś postawić kominek (może kilka cegieł albo bloczków), bo nie braliśmy stojaka (celowo, bo dosyć nisko mamy wyjście w kominie, a jest systemowy, więc nie podwyższymy). Na jakiej wysokości od posadzki masz kominek? Skąd masz doprowadzone powietrze? Czy dobrze widzę, że w rogu za kominem przy ścianie ta rura spiro idzie w dół? Ja póki co mam wystający z chudziaka rurę kan. 160. Gdzie dawałeś przepustnicę do rury, bo widzę cięgno na fotce. Kominek masz już kilka dni - dużo w nim już paliłeś? Jak wygląda sprawa z kopceniem szyby, działa chociaż trochę to oczyszczanie? Niemniej widok ognia - boski! I jeszcze jedno - dlaczego kratkę doprowadzającą dołem powietrze do ogrzania pomieszczenia dałeś z boku? Pewnie nie ma to znaczenia, ale wszędzie widzę z frontu, więc się trochę zdziwiłem A suporeksy samemu układałeś? To na klej jakiś? A witam, witam Na jakiej wysokości od posadzki masz kominek? - raczej wyżej, niż przeciętnie, około 50 cm od posadzki, stoi na stojaku + stojak stoi na bloczkach siporexu. Skąd masz doprowadzone powietrze? Czy dobrze widzę, że w rogu za kominem przy ścianie ta rura spiro idzie w dół? Ja póki co mam wystający z chudziaka rurę kan. 160. - powietrze oczywiście z zewnątrz, rurą czerwoną fi 160, wychodzi w rogu obudowy kominka, pionowo z posadzki Gdzie dawałeś przepustnicę do rury, bo widzę cięgno na fotce. - bezpośrednio na wylocie rury fi160, przepustnica fi150 Kominek masz już kilka dni - dużo w nim już paliłeś? Jak wygląda sprawa z kopceniem szyby, działa chociaż trochę to oczyszczanie? - paliłem 2 razy, tylko dla sprawdzenia palenia i szczelności wkładu i podłączenia komina. Pięknie widać działanie nadmuch na szybę, ale ... trzeba mieć suche drzewo. To co mam, ma niby 4 lata, ale leży na dworzu niczym nie przykryte i jest mokre ... Więc po paleniu szyba okopcona I jeszcze jedno - dlaczego kratkę doprowadzającą dołem powietrze do ogrzania pomieszczenia dałeś z boku? Pewnie nie ma to znaczenia, ale wszędzie widzę z frontu, więc się trochę zdziwiłem - są 2 kratki z boku, od frontu zakłócałaby wizje kominka a na poważnie, 2 z boku na dole wystarczą. U góry będą 3 - 2 z boku i 1 z frontu. A suporeksy samemu układałeś? To na klej jakiś? - nie, wszystko montuje firma od wykończeniówki, sam bym tylko spitolił. Klejone na jakąś gotową zaprawę. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 08.01.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Hej! A gdzie Ci się podziała automatyczna szufelka przy kominku? Widzę w dzienniku fotkę z rurą od centralnego odkurzacza, a potem widzę że boki już zamurowane i widać tylko cięgno od przepustnicy i kratki. Zrezygnowałeś w międzyczasie z szufelki automatycznej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 08.01.2009 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Eeee, spoko, spoko Jak dojdzie parkiet i będzie już znana docelowa wysokość, to spokojnie przez otwór kratki ( zdejmuje się samą kratkę, ramka zostaje ) podłączy szufelkę. Jest doprowadzona rura od odkurzacza i potem do szufelki wężem elastycznym ( systemowa Beam'a ). pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 09.01.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Eeee, spoko, spoko Jak dojdzie parkiet i będzie już znana docelowa wysokość, to spokojnie przez otwór kratki ( zdejmuje się samą kratkę, ramka zostaje ) podłączy szufelkę. Jest doprowadzona rura od odkurzacza i potem do szufelki wężem elastycznym ( systemowa Beam'a ). pozdrawiam, majki przeglądam od czasu do czasu z ciekawości Twój dziennik bo zdjęcia są rewelacyjne. A co do odkurzacza centralnego i sprzątania kominka to nie nalezy tego robić bo zniszczy się odkurzacz. Są niby dostępne takie filtry na odkurzacz tak w granicach 80-300 zł ale nie są one zbyt wiele warte. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 09.01.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 przeglądam od czasu do czasu z ciekawości Twój dziennik bo zdjęcia są rewelacyjne. A co do odkurzacza centralnego i sprzątania kominka to nie nalezy tego robić bo zniszczy się odkurzacz. Są niby dostępne takie filtry na odkurzacz tak w granicach 80-300 zł ale nie są one zbyt wiele warte. pozdr. A ja uważam(po 4 miesiącach używania kominka) że szufalka przy kominku to dobry pomysł żałuję że ja nie zrobiłam. Co do sprzątania kominka to mam separator popiołu. Ale przy kominku sie brudzi i trzeb często zamiatać np drewno brudzi , otworzy się drzwiczki i odrobinę popiołu wyleci itd. Za każdym razem wyciągać 9 mietrową rurę to nie za wygodnę, a trzymanie w salonie rury to jeszcze większa porażka. Nie mam ani jednej szufelki a gdybym dzisaj robiłą zrobiłabym taką w kuchni przy kominku i w wiatrołapie. To sa pomieszczenia gdzie nawięcej się brudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts