majki 27.02.2009 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 witam, widzę nowe fotki, prace postępują rozumiem ze nie ma gazu w okolicy bo piec na paliwo stałe jest jednak troszkę uciążliwy w użyciu. No trzeba coś przy nim robić........ kibelki fajne, a na bramę garazową masz jakiś pomysł? pozdr. Jest gaz w ulicy - ja to nazywam dywersyfikacją źródeł mocy Założenie jest takie : palę drewnem / węglem jak jesteśmy w domu. Czyli zakłądam sob-niedz + święta + dni wolne + ew. urlop. W tygodniu jak nas nie ma dla komfortu pracuje piec gazowy Jak ruskie zakręsą kurek - mam kominek + piec na drewno Brama garażowa - na 99% Poltau w Łodzi na Wycieczkowej. Za swoją bramę mam wycene na 6500 z montażem i napędem. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 27.02.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Jest gaz w ulicy - ja to nazywam dywersyfikacją źródeł mocy Założenie jest takie : palę drewnem / węglem jak jesteśmy w domu. Czyli zakłądam sob-niedz + święta + dni wolne + ew. urlop. W tygodniu jak nas nie ma dla komfortu pracuje piec gazowy Jak ruskie zakręsą kurek - mam kominek + piec na drewno pozdrawiam, majki Bardzo mądre i rozsądne podejście, u mnie na wsi gazu nie ma, będzie piec na paliwo stałe i kominek na "w razie co", i dla przyjemności, na palenie ciągłe kominkiem się nie nastawiam. Jeszcze odnośnie kominów, też mam wymurowane z cegły (uważam, że porządnie), i nie zamierzam wkładać do środka rur żaro pozdrawiam TINEK (kibicuję Ci cały czas ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 28.02.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Brama garażowa - na 99% Poltau w Łodzi na Wycieczkowej. Za swoją bramę mam wycene na 6500 z montażem i napędem. pozdrawiam, majki co do ogrzewania to masz rację, z tym gazem to różnie moze być co pokazuje historia........... ja w Poltau kiedyś byłem, bo mieszkam niedaleko - jak dla mnie to zwykli naciągacze, strasznie drodzy. Składają sami te swoje bramy z profili podobno Włoch itp. Próbowali mnie oszukać na naliczeniu vatu. Ale moze teraz się zmienili, nie wiem. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 28.02.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 hej Majki! stelaze widze takie jak u mnie;) Moj przycisk okragly;) Mielismy podobnie z wtarganiem pompy - niecale pol tony, 5 chlopa, na szczescie samochod z winda;) Kiedy wchodza plytkarze i rusza te cudne lazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 28.02.2009 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Kiedy wchodza plytkarze i rusza te cudne lazienki? Sądzę, że początek marca za tydzień-dwa tygodnie ... Eeee, tam ... cudne pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjkel 04.03.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam,chcialem sie zapytac odnosnie tej bramy, bo my z malzonka mamy dokladnie taki sam proble, a mianowicie podciag jest nizszy o 6 cm od nadproza i koles z firmy z ktorej bierzemy brame zaproponowal nam dwa rozwiazania:1. zmniejszenie wysokosci bramy (uwazamy z zona ze zmniejszenie z 2,25 na 2,07 przy szerokosci 2,5 spowoduje popsucie wygladu tej bramy)2. zastosowanie innego napedu (jakiegos tlokowego czy jakos tak), niestety ten wariant, ze wzgledu na zakup oddzielnie bramy oraz napedu powoduje podwyzszenie kosztow tej bramy, a jak wiadomo kazdy grosik sie liczy. Wiec z malzonka zastanawiamy sie nad wariantem nr 1 przy czym lekko go zmodyfikowalismy, mianowicie zmniejszenie wysokosci do 2,125 (niestety mam dwie obawy przy tym podejsciu: obnizenie nadproza - nie wiem jak ? oraz zmniejszenie wylewki - boimy sie ze zimno bedzie lecialo? ) Czy Tobie firmy proponowaly podeobne rozwiazania czy jakies inne? PozdrawiamM@jkel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.03.2009 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam, chcialem sie zapytac odnosnie tej bramy, bo my z malzonka mamy dokladnie taki sam proble, a mianowicie podciag jest nizszy o 6 cm od nadproza i koles z firmy z ktorej bierzemy brame zaproponowal nam dwa rozwiazania: 1. zmniejszenie wysokosci bramy (uwazamy z zona ze zmniejszenie z 2,25 na 2,07 przy szerokosci 2,5 spowoduje popsucie wygladu tej bramy) 2. zastosowanie innego napedu (jakiegos tlokowego czy jakos tak), niestety ten wariant, ze wzgledu na zakup oddzielnie bramy oraz napedu powoduje podwyzszenie kosztow tej bramy, a jak wiadomo kazdy grosik sie liczy. Wiec z malzonka zastanawiamy sie nad wariantem nr 1 przy czym lekko go zmodyfikowalismy, mianowicie zmniejszenie wysokosci do 2,125 (niestety mam dwie obawy przy tym podejsciu: obnizenie nadproza - nie wiem jak ? oraz zmniejszenie wylewki - boimy sie ze zimno bedzie lecialo? ) Czy Tobie firmy proponowaly podeobne rozwiazania czy jakies inne? Pozdrawiam M@jkel Witam prawie "imiennika" Nam pan z hormana powiedział, że albo ręcznie podnoszona brama albo zmniejszona z otworu 2,1m na 1,8 m i nadmurowanie nadproża Byli na wycenie : Wiśniowski, Krispol i lokalna łódzka firma Poltau. Żadna nie widziała problemu, a wszystkie oferty oscylują w granicach 7 koła i nie ma tam mowy o jakiś "cudach" w napędzie. Na 99% będzie ten Poltau. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjkel 05.03.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam prawie "imiennika" Nam pan z hormana powiedział, że albo ręcznie podnoszona brama albo zmniejszona z otworu 2,1m na 1,8 m i nadmurowanie nadproża Byli na wycenie : Wiśniowski, Krispol i lokalna łódzka firma Poltau. Żadna nie widziała problemu, a wszystkie oferty oscylują w granicach 7 koła i nie ma tam mowy o jakiś "cudach" w napędzie. Na 99% będzie ten Poltau. pozdrawiam, majki Witam ale te poprzednie firmy zwracaly uwage na ten podciag, bo u nas tez pare bylo i zaden z kolesi nie zwrocil nawet uwagi na to ze podciag jest, dopiero ten facet nas uswiadomil ze moze okazac sie lipa przy montazu, a wtedy podejrzewam ze z lekka bym sie zdenerwowal, kasa poszlaby w cholere. A slyszales moze o firmie Henx z Andrespola, niestety zeby na pomiar ktos przyjechal to trzeba zaplacic, ale jak sie wysle pomiary mailowo to tez przedstawia wycene. Jezeli chodzi o brame normstahla to maja taniej niz w lodzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 05.03.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam, Rewelacyjny dziennik. Fajnie się czyta, a jeszcze lepiej ogląda zdjęcia. Poczytałem i zgłaszam się z pytaniem. Zauważyłem, że ścianki działowe postanowiłeś zrobić z silikatów 8 cm. Czy nie napotkałeś/przewidujesz problemów w związku z taką cienką ścianką? Np. czy może być problem z zamontowaniem drzwi, wkuciem się w taką ścianę (w końcu to tylko 8 cm - łatwo przekuć się na wylot) itp.? Ja jestem pewien, że będę miał działówki z silikatów, ale nie wiem jeszcze czy 8 cm czy 12 cm (w dwunastce łatwiej schować instalacje, no i chyba łatwiej zamontować drzwi). Pozdrawiam i życzę powodzenia w wykańczaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.03.2009 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam prawie "imiennika" Nam pan z hormana powiedział, że albo ręcznie podnoszona brama albo zmniejszona z otworu 2,1m na 1,8 m i nadmurowanie nadproża Byli na wycenie : Wiśniowski, Krispol i lokalna łódzka firma Poltau. Żadna nie widziała problemu, a wszystkie oferty oscylują w granicach 7 koła i nie ma tam mowy o jakiś "cudach" w napędzie. Na 99% będzie ten Poltau. pozdrawiam, majki Witam ale te poprzednie firmy zwracaly uwage na ten podciag, bo u nas tez pare bylo i zaden z kolesi nie zwrocil nawet uwagi na to ze podciag jest, dopiero ten facet nas uswiadomil ze moze okazac sie lipa przy montazu, a wtedy podejrzewam ze z lekka bym sie zdenerwowal, kasa poszlaby w cholere. A slyszales moze o firmie Henx z Andrespola, niestety zeby na pomiar ktos przyjechal to trzeba zaplacic, ale jak sie wysle pomiary mailowo to tez przedstawia wycene. Jezeli chodzi o brame normstahla to maja taniej niz w lodzi Pozdrawiam Nie słyszałem nic o tej firmie .. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.03.2009 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam, Rewelacyjny dziennik. Fajnie się czyta, a jeszcze lepiej ogląda zdjęcia. Poczytałem i zgłaszam się z pytaniem. Zauważyłem, że ścianki działowe postanowiłeś zrobić z silikatów 8 cm. Czy nie napotkałeś/przewidujesz problemów w związku z taką cienką ścianką? Np. czy może być problem z zamontowaniem drzwi, wkuciem się w taką ścianę (w końcu to tylko 8 cm - łatwo przekuć się na wylot) itp.? Ja jestem pewien, że będę miał działówki z silikatów, ale nie wiem jeszcze czy 8 cm czy 12 cm (w dwunastce łatwiej schować instalacje, no i chyba łatwiej zamontować drzwi). Pozdrawiam i życzę powodzenia w wykańczaniu! Tak, silikaty wiedziałem od początku, że będą na ścianki działowe. Wiadomo : same zalety Sćianka 8 cm, po otynkowaniu ma gdzieś 11, więc nie jest źle ... Tam gdzie wiedziałem, że będzie kucie czy ukrywanie rur, jest silikat 12, po otynkowaniu około 15 więc jest miejsce... Ja nie narzekam pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mgdalena 06.03.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Bardzo lubie ,, Dziennik Majkiego'' Kiedy bedzie gotowy kominek bo się doczekać nie mogę?? Pozdr. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 06.03.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 ...no i kiedy łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.03.2009 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Bardzo lubie ,, Dziennik Majkiego'' Kiedy bedzie gotowy kominek bo się doczekać nie mogę?? Pozdr. M Dzięki Ale wiesz ... to dla mnie też odpowiedzialność ... Żeby w ogóle pisać, by pisać w miarę sensownie i dokładnie ... by "się podobało" Kominek ... czekamy na ramke z kamienia wokół wkładu i jak wejdzie nasz Wykonawca od wykończeniówki to dokończy. Czyli finalnie szacuje gdzieś ... maj ... Cierpliwości pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.03.2009 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 ...no i kiedy łazienki? Spokojnie , jak napisałem wyżej, jak wejdzie nasz Pan Jarek to się weźmie za łazienki. Tylko nie wiem, czy dawać zdjęcia z każdego etapu jak to mam w zwyczaju czy na koniec tak z "grubej rury" Zobaczymy jak wyjdzie w praniu ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 06.03.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Majki - glazurnik, tak trzymać! Mam wrażenie, że twoje płytki są równiejsze od moich, będę się musiał bardziej starać na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 06.03.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Jeszcze ze dwie kotłownie i glazurnikowi nie będzie warto płacić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.03.2009 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Majki - glazurnik, tak trzymać! Mam wrażenie, że twoje płytki są równiejsze od moich, będę się musiał bardziej starać na przyszłość Daj spokój, nieśmiały sie robię Niby ok, ale można się czepić - ja to wiem. W niuansach klękam Największy sęk to narożniki płytek, by każdy był w tej samej "odległości" od ściany ... Pukam napierdalakiem gumowym ale jak puknę w jeden róg to drugi sie podnosi Ale jakoś daję radę, na razie powiedzmy 2 ściany. Przy 4 będzie miód-malina pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.03.2009 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Jeszcze ze dwie kotłownie i glazurnikowi nie będzie warto płacić! [list=] Kurna, wiedziałem, że coś źle zrobiłem. Trza było 3 kotłownie w domu dać, albo 1 dużą tak ze 25m2 Spoko, jeszcze pewno płytki w garażu na ścianie... Łazienek nie tykam, tam musi być miazga pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 10.03.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 No Majki nieźle Ci idą te kafelki ... jak na faceta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts