Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Majkiego

Recommended Posts

Faktycznie, o tym nie pomyślałem, ale tych korzeni mam tyle, ze bym otworzył małą hurtownie boczniaków :wink:

Ale od czego sa sąsiedzi ... Już się kręcą i zabierają co mogą : a to do palenia, a to do "udekorowania" ogrodu ... Nidługo nawet nie zostawią mi pieńka do rąbania drzewa do kominka... :wink: :D

Majki

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

My też postanowiliśmy wybudować własny dom. Jesteśmy na etapie złożenia wniosku do gminy o waruki zabudowy. I choć niby na to jest 1 czasu nam Pani powiedziała że potrwa to 4-5 m-cy.A że działka ta jeszcze należy do teścia (bo podział można załatwić tylko wraz z wystąpieniem o tę inwestycję) nie możemy nic robić. Geodetaa ma wejść dopiero jak prawnie działka będzie nasza to samo z prądem. Wstępnie będą nas te formalności kosztować z 8-9 tyś. Tyle koleżanka płaciła,ale ona czeka już na pozwolenie na budowę.

Pozdrawiam Karolina

• 1 month później...

Dokładnie tak. Mam w pracy cały czas dostęp do internetu. Można by było przecież wejść na stronę, ściągnąć odpowiednie druki i wysłąć je do urzędu mailem, albo wręcz wypełnić formularz na stronie...

Ale nie... niestety, co wejdę do gminy to jedna z kobit tylko je. I nie wiem czy przepraszać, że przeszkadzam, czy życzyć smacznego :evil:

Ale powtarzam sobie jak mantrę : "chciałeś budować, to masz". A potem wyobrażam sobie efekt końcowy i przechodzi ...

Tylko dlaczego nie moze być inaczej ... ?

• 1 month później...
Majki ty najpier wsprawdź co jest na mapkach. Bo jak ten słup wrysowany to możesz jeszcze wybulić za aktualizację mapki, a i pozowlenie na budowę powinno być. A Tapsiarze to nic nie będą wiedzieli :roll: . To może być upside, wyleziecz na pozycję spaloną i będziesz przeklinał słup, który może kosztować tyle ile meble do ładnego pokoju. Walnij go chmielem, albo bluszczem, no chyba, że aż tak przeszkadza.

Kroyena - to fakt, słup jest narysowany na mapce do celów projektowych. Ale czy to coś oznacza ..., dla mnie na razie tylko tyle ( to się dowiedziałem ), że moge się ubiegać o płacenie przez TPSA na mój koszt dzierżawy za to że ich słup tam stoi. Ale jak masz jakieś informacje co w takiej sytuacji zrobić, daj znać,

Dzięki i pozdrawiam, Majki

• 6 months później...
  • 4 weeks później...

A co normalnej budowy, to w tym roku pewno nic nie ruszymy, ale zobaczymy jak wyjdzie, na pweno skończymy tylko ogrodzenia, wjazd, prąd, wodę ( studnia ), to i tak sporo ...

:D Witam

Ja też mam zamiar budować D24, mój będzie w wersji lustrzanej. Planuję rozpoczęcie budowy na lipiec 2006 - fundamenty, reszta 2007. Na chwilę obecną mam już wodociąg zakończony studzienką na działce, w drodze sprawy związane z siecią energetyczną, której brak.:(

Trzymam kciuki za Twoją przyszłą budowę.

Pozdrawiam

Cześć Majki

Dzięki za kontakt. Wiem jakie są wasze plany bo wszystko piszesz w dzienniku a ja go czytam :D :D :D

Jak widzę ujawnił się u Ciebie również PAF.

Jak dla mnie wniosek jest tylko jeden ... na przyszły rok szykuje się mocna ekipa.

A z ZE to się jeszcze zastanowię. Muszę pojechać pooglądać jeszcze raz wszystko. Może warto apelować?

Pozdrawiam

:wink:

majki gratuluje "zbratania" się z kosą, mnie też to nie bardzo wychodzi :lol: , ale czasem jest najskuteczniejsze. Jak masz zamiar kosić taki ugorek kosiareczką, to proponuje ci pozbierać kamienie, ja tak robiłem. Wtedy nie martwisz się o zniszczenie noża tylko napierasz naprzód i trawa znika. Niebezpieczne dla kosiarki i kosiarza są też stare druty i sznurki wystające z ziemi.

Proponuję przed ta pracą zabezpieczyć skrzyneczkę zimnego browarka, wtedy każda praca jest przyjemnością 8) :D

gdzieś po drodze stoi gość na wjeździe wykostkowanym na działkę i myje myjką brud między kostkami

:lol: a może on kiedyś był w PL-armii i pastował podjazd dla samochodu d-cy jednostki i tak mu została miłośc do czystości :lol: :lol: :lol:

Swoją drogą to porządek musi być, nawet na niezabudowanej działeczce.

Pozdro

Jak widzę ujawnił się u Ciebie również PAF.

Kamil1967 w końcu trzeba "wyjść z podziemia" :D:D i trochę pogadać z ludziskami od D24.:D:D

Hmm, pozbierać kamienie ... :o z 1400 m ? To troche mi zajmie czasu ... :wink: Ale co znajdę większego to odrzucam na bok. Na razie nie zależy mi na trawie, bo będzie jeszcze nawożona ziemia ( podwyższanie poziomu ), także tylko po to kosze by nie rozrastało się to dziadostwo.

To widzę, że jak "de-dwudziestkoczwórkowcy" :wink: ruszymy w przyszłym roku, to się będzie działo ...

Kamil warto walczyć o to co chcesz. My na "prund", samo pozwolenie czekamy prawie rok, czytasz dziennik to wiesz co i jak. Teraz "tylko" wykonanie. Też myślimy z żoną, że można było słupem przez drogę, pewno wyszłoby taniej i szybciej, ale kolejny słup :-?

Pozdrawiam wszystkich

Oj chyba tak. Będzie się działo. :D :D

U mnie za to plac pusty i bez kamieni a na dodatek będąc w sobotę dla rozrywki ?!?!?! na działce zauważyłem, że miłosierny sąsiad ją wykosił.

No i znowu nie mam powodu żeby kosę kupować.

:D

A z prądem chyba powalczę chciałem od razu zlącze docelowe a przy napowietrznym to się chyba w żaden sposób nie da.

Poza tym myślę żę w okolicach zimy powinniśmy zacząć nowy wątek ogółny dotyczący D24. Podobnie jak to robili Ci z D08. To pomaga, można na bieżąco oceniać codzienne tematy.

Proponuję założyć Club "de-dwudziestkoczwórkowców" :D:D:D

Kamil1967 napisał:

Poza tym myślę żę w okolicach zimy powinniśmy zacząć nowy wątek ogółny dotyczący D24. Podobnie jak to robili Ci z D08. To pomaga, można na bieżąco oceniać codzienne tematy.

Jestem ZA, kupą łatwiej Mości Panowie! :D

Jak tylko będą prawdziwe wakacje, czyli jak dla mnie po egzaminach na studiach, wtedy zacznę walkę z papierami i adapytacją projektu :D