Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Majkiego

Recommended Posts

majki - ładne lustro w p.g. :) Łazienki także będziesz sam wyklejał? Tak przy okazji, jakiego impregnatu używałeś do gresu?

Lustereczko powiedz przecie ... :lol: :wink:

Nie, łazienek nie dotykam, tam musi być masakrycznie dobrze 8)

Impregnat do gresu z serii produktów HG, taka fioletowa buteleczka, 250 ml pojemności.

pozdrawiam, majki

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pomęczę Cię jeszcze trochę :) Nie chciałeś automatycznego naczynia wzbiorczego? U mnie sprawdza się naprawdę bardzo dobrze. Poza dolewaniem wody ma jeszcze jedną zaletę, przy przegotowaniu wody dolewa zimnej studząc instalację.

Hm... nie wiem, może i chciałem ... :roll:

Taki układ zaproponował hydraulik, to tak jest. Jutro popytam o ten automatyczny zbiornik co na ten temat sądzi ... ?

pozdrawiam, majki

Witam,

mam krotkie pytanie o daszki na slupki ogrodzeniowe: gdzie można takie nabyć i jakie mają wymiary?

Z góry dziękuję pięknie za odpowiedź :D

L.

Robione "na zamówienie", czas oczekiwania pół roku :evil: :o , wymiar 46x46 cm.

Zamawiane w hurtowni budowlanej gdzie cegłę klinkierową kupowałem na ogrodzenie, współpracują tam z jakimś producentem ...

Taki długi czas to oczywiście porażka danej hurtowni :roll: :-?

pozdrawiam, majki

Majki juz mi kiedys pisales o szerokosci okapu ale musze Cie jeszcze troche pomeczyc :oops: U mnie tez sciany budynku nie beda biegly w jednej linii (uskok za garazem) i za nim (jak u Ciebie) okap bedzie szerszy o ten wypust.Pisales jeszcze ze masz szerszy okap nad fiksem w salonie - na zdjeciach jakos tego nie widac.Czy mozesz zrobic "zblizenie" tego okapu z miejscem laczenia sie krotszej i dluzszej odleglosci?Dlaczego wogole wyszla tam u Ciebie roznica w szerokosci skoro nie ma zadnych uskokow?

Ja bede miala wysuniety garaz przed front budynku (podobnie jak u Ciebie) i chcialabym te czesc przykryc dluzszym daszkiem co wiaze sie z szerszym okapem zas dalsze sciany krotszym dachem i nie wiem jak powinno wygladac laczenie "stykow"i gdzie najlepiej "dokonac tej redukcji"

Najprosciej byloby zrobic roznice poziomow ale wtedy bedzie problem z rynnami (nie beda na rownych poziomach) Boje sie "wybijania" wody z poza rynienien (przy koszach)wiec wole pokombinowac z roznicami okapu :wink:

Dasz rade cos doradzic? :D

kakusek - jak będę dziś po pracy na działce, cyknę fotkę zbiegu tych okapów - krótszego i dłuższego.

Wynikało to z tego, że tam schodziły się tak krokwie ( takie miały skosy ) i nad częścią "wystawały" dalej poza obrys muru ...

Ale powiem szczerze :oops: nie "widziałem" tego wcześniej, tak wyszło, ale wyszło fajnie :D

pozdrawiam, majki

Wydedukowalam ze skoro u mnie garaz bedzie lekko obnizony i wysuniety do przodu to aby zachowac rynny na tym samym poziomie a zarazem takie same odleglosci linii okapu od nadproza okien i nadproza bramy garazowej musze zrobic wezszy okap nad garazem a szerszy nad czescia frontowa budynku(cos wlasnie jak u Ciebie okap nad tylna wysunieta czescia budynku a fixem) Mam nadzieje ze zrozumiales moje "tlumaczenie" i potwierdzisz moj tok myslenia :lol: ?

Wydedukowalam ze skoro u mnie garaz bedzie lekko obnizony i wysuniety do przodu to aby zachowac rynny na tym samym poziomie a zarazem takie same odleglosci linii okapu od nadproza okien i nadproza bramy garazowej musze zrobic wezszy okap nad garazem a szerszy nad czescia frontowa budynku(cos wlasnie jak u Ciebie okap nad tylna wysunieta czescia budynku a fixem) Mam nadzieje ze zrozumiales moje "tlumaczenie" i potwierdzisz moj tok myslenia :lol: ?

Potwierdzam tok myślenia i nadążam :lol:

Tak jak widzisz u mnie też są w niektórych miejscach inne szerokości okapu i to mi w ogóle nie przeszkadza, a nawet fajnie wygląda.

pozdrawiam, majki

Fajnie ,fajnie i wcale nie bije po oczach :lol:

Zobacz znalazlam "twoje" drzwi :wink: http://www.hoermann.com/aktion2009flash/pl_torundtuer_popup.html

Co do koparkowego to masz jeszcze kuuuuupe czasu-wszak dopiero wtorek.Teraz recesja wiec oni juz chyba nie maja kilkumiesiecznych terminow co? :wink: :)

Sadzac po "jakosci" prowadzenia przez Ciebie dziennika smiem twierdzic ze budowanie to twoja pasja wiec zapytam bo moze sie orientujesz (wiesz ja baba jestem :)

Bede miala u siebie kotlownie na paliwo stale.Nie wiem czy zamontuje piec z podajnikiem czy takiego zwyklego SAS-a "wszystkozernego"(bez podajnika)

Czy podlogowka (chce miec ja na czesci parteru) moze byc podlaczona do takiego pieca ?(zwyklego) :oops:

Fajnie ,fajnie i wcale nie bije po oczach :lol:

Zobacz znalazlam "twoje" drzwi :wink: http://www.hoermann.com/aktion2009flash/pl_torundtuer_popup.html

Co do koparkowego to masz jeszcze kuuuuupe czasu-wszak dopiero wtorek.Teraz recesja wiec oni juz chyba nie maja kilkumiesiecznych terminow co? :wink: :)

Sadzac po "jakosci" prowadzenia przez Ciebie dziennika smiem twierdzic ze budowanie to twoja pasja wiec zapytam bo moze sie orientujesz (wiesz ja baba jestem :)

Bede miala u siebie kotlownie na paliwo stale.Nie wiem czy zamontuje piec z podajnikiem czy takiego zwyklego SAS-a "wszystkozernego"(bez podajnika)

Czy podlogowka (chce miec ja na czesci parteru) moze byc podlaczona do takiego pieca ?(zwyklego) :oops:

Tak, widziałem te drzwi, tylko one są węższe, bez naświetla, a z tego co wiem, to właśnie to naświetle "robi cenę" ... :roll:

A jak czytasz dokładnie dziennik 8) to wiesz, że ja własnie tak mam. "Wszystkożerna" Kostrzewa przez wymiennik płytowy zasilać będzie i grzejniki i podłogówki. Pewno dojdzie jeszcze jakiś zawór mieszający ...

pozdrawiam, majki

Majki czytam czytam ale moze nie wszystko ze zrozumieniem :wink: :oops:

Pamietam ze masz piec (nie sprawdzilam ze bez podajnika) ale masz tez przylacze gazowe :D ( zeby sie nie kompromitowac nie bede pisac jak ja myslalam jak to u Ciebie bedzie dzialac :lol: W kazdym razie dzieki bo rozwiales moje watpliwosci czy moge podpiac podlogowke pod zwykly piec.

Wiesz ja duzo rzeczy od Ciebie "odpatruje" wiec nie miej mi mza zle ze tak drecze pytaniami :oops: (czasami moze infantylnymi :oops: )

Majki czytam czytam ale moze nie wszystko ze zrozumieniem :wink: :oops:

Pamietam ze masz piec (nie sprawdzilam ze bez podajnika) ale masz tez przylacze gazowe :D ( zeby sie nie kompromitowac nie bede pisac jak ja myslalam jak to u Ciebie bedzie dzialac :lol: W kazdym razie dzieki bo rozwiales moje watpliwosci czy moge podpiac podlogowke pod zwykly piec.

Wiesz ja duzo rzeczy od Ciebie "odpatruje" wiec nie miej mi mza zle ze tak drecze pytaniami :oops: (czasami moze infantylnymi :oops: )

Pytaj, zawsze o każdej porze 8)

Po to jesteśmy, żeby sobie pomagać :D

pozdrawiam, majki