Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Majkiego

Recommended Posts

Witanko i pytanko :D

Jakiej szerokości masz parapety zewnętrzne i ile cm wystają poza ścianę ?

pozdr

Hmmm... bodajże jeśli dobrze pamiętam, 23 cm, wystają poza ścianę 2 cm.

"Wcięcie" w styropian też po 2 cm.

Efektywna szerokość około 20 cm, reszta podsunięta pod okno. Jak nie zapomnę jutro rano zmierzę i napiszę :oops:

pozdrawiam, majki

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję za tak szybką odpowiedź i byłabym wdzięczna za pomiar"z natury" :D

Czy uważasz, że te 2cm wystawania są wystarczające ? Deszcz już chyba przeżyły ?

A jeszcze jaką mają grubość?

Tak, z "natury" :D : 23 cm głębokości całkowitej. 3 cm wystają poza ścianę i na 2 cm wcięte w styropian.

Deszcz przeżyły niejeden ... :D Nie ma problemu, ściana pod spodem sucha, ale to pewno też kwestia dość sporych okapów ...

Oczywiście na zacinający deszcz nie ma rady :wink:

Ale np. parapety od strony okien łazienek i pom. gosp. jeszcze NIGDY nie były mokre :o Tam spory okap chroni od deszczu :D

Grubość 3 cm.

Ja mam brame GP SYSTEM z automatem 2200x2400 koszt 2199zł złoty dąb właśnie dzisiaj mi montują dam znać jak coś nie pójdzie...........

Mam prosbę, jakbyście byli już po montażu, to z chęcią poczytam o pierwszych wrażeniach z użytkowania ... i opinia o porodukcie :oops: :D

dzięki, pozdrawiam,

majki

Hello Majki,

Gratuluje efektu Waszej pracy. Jestem pod ogromnym wrazeniem. Twoj dziennik jest w rewelacyjny sposob prowadzony, podoba sie szczegolnie ogrom humoru. Nieukrywam ze niektore pomysly chetnie ukradne i przeniose na moja budowe.

Jeszcze raz gratuluje!

Pozdrawiam

Ja naprawde zaczne pobierać za prawa autorskie :lol: :wink:

Dziękuje za miłe słowa i zapraszam nieustająco do czytania :oops:

pozdrawiam, majki

Wszystkim Czytelnikom znanym i nieznanym ogromnie dziękuję za Wasze "mnie-czytanie"

ależ proszę bardzo :D :D :D ja z tych "nieznanych" :) a czyta się miło i przyjemnie (i dużo się notuje na przyszłość he he :wink: )

pozdrawiam cieplutko

Dziekuję :p i zapraszam na naszą grupe łódzką :D

Tam się sporo rzeczy można dowiedzieć :wink:

pozdrawiam, majki

Wszystkim Czytelnikom znanym i nieznanym ogromnie dziękuję za Wasze "mnie-czytanie"

ależ proszę bardzo :D :D :D ja z tych "nieznanych" :) a czyta się miło i przyjemnie (i dużo się notuje na przyszłość he he :wink: )

pozdrawiam cieplutko

Dziekuję :p i zapraszam na naszą grupe łódzką :D

Tam się sporo rzeczy można dowiedzieć :wink:

pozdrawiam, majki

A gdzie ta grupa łódzka jest?

ja blisko Łodzi to się mogę podłączyć :D

(a i kiedyś z 5 lat mieszkałem w Łodzi - VIII DS :wink: )

pozdrawiam

TINEK

Babranina w ziemi jest chyba najgorsza

a ja to najbradziej lubie :D Tylko ten czas :roll:

Majki cieszę się że ziemia się przydała. Ten namiar to... dostałam podczas gonienia koparki (opis w dzienniku :wink: ) To ten facet, któremu zajechałam drogę i który koniec końcem nie zostawił mnie na lodzie tylko normalnie po ludzku pomógł :D Na dowidzenia dał swoją wizytówkę i rzekł "może się przyda"

cieszę się że mi sięprzydała, że Tobie się przydała, i że sięjemu przydała :D

a jak tam sprawa drzewek? owocowych oczywiście :D

u mnie wsadzona morela Harcot, może zakwitnie...

Babranina w ziemi jest chyba najgorsza

a ja to najbradziej lubie :D Tylko ten czas :roll:

Majki cieszę się że ziemia się przydała. Ten namiar to... dostałam podczas gonienia koparki (opis w dzienniku :wink: ) To ten facet, któremu zajechałam drogę i który koniec końcem nie zostawił mnie na lodzie tylko normalnie po ludzku pomógł :D Na dowidzenia dał swoją wizytówkę i rzekł "może się przyda"

cieszę się że mi sięprzydała, że Tobie się przydała, i że sięjemu przydała :D

a jak tam sprawa drzewek? owocowych oczywiście :D

u mnie wsadzona morela Harcot, może zakwitnie...

Ja to szanuję :D Tylko ja w ziemi grzebać nienawidzę :evil:

Zasiać coś i mało koło tego chodzić. Skosić trawę, coś tam podlać, jakies drobne prace tak, ale ogród to nie moja pasja ... :wink:

Ale jak już będziesz miała piękny ogród, to przyjadę Ci zrobić jego piękne zdjęcia :lol: :wink:

Drzewka owocowe, to pewno temat na jesień, ale to co pisałaś jest super i pytać jeszcze będe na pewno :oops: :p

pozdrawiam, majki

Majki

drzewka owocowe to jak najbardziej temat na wiosnę, powiedziałabym nawet na dziś :wink:

Na przykład jeśli chciałabś brzoskwinię w donicy z super systemem korzeniowym - tak że jak wsadzisz to ruszy do góry jak rakieta - to wiem gdzie są, albo gdzie przynajmniej były tydzień temu :lol: :wink:

To takie perełki. Zostają w szkółkach od zeszłej wiosny i często są sprzedawane taniej żeby już sobie "poszły" 8)

Majki

drzewka owocowe to jak najbardziej temat na wiosnę, powiedziałabym nawet na dziś :wink:

Na przykład jeśli chciałabś brzoskwinię w donicy z super systemem korzeniowym - tak że jak wsadzisz to ruszy do góry jak rakieta - to wiem gdzie są, albo gdzie przynajmniej były tydzień temu :lol: :wink:

To takie perełki. Zostają w szkółkach od zeszłej wiosny i często są sprzedawane taniej żeby już sobie "poszły" 8)

Dobrze, dobrze, Ty się tak nie chwal ... Bo Cię będę wykorzystywał :p :oops: :D Oczywiście w ogrodniczych kwestiach :wink:

Drzewka jednak później ... Na razie nie ma na to czasu :(

pozdrawiam, majki