oleniek 08.04.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Majki to ja Cię nieco pokuszę może na początek jedno drzeweczko jedziesz kupujesz , podlewasz, stawiasz gdzieś (takie w donicy) i czeka na Twój nastrój, czas i co tam jeszcze . I tak po jednym, po jednym...zawsze co wcześniej to nie później Już zielenieje, już korzenie rosną, szybciej córcia własny owoc z drzewka zerwie...a jej radość...a niecierpliwość..."tatusiu, kiedy dojrzeje????" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.04.2009 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Ja tam lubię być kuszony A takie drzewko jakbyśmy teraz kupili może stać w tej donicy np. przez rok ? Np. zimowałoby w domu ... Czy juz nie potrzeba by było na zime w domu ? I potem takie rozrośnięte wsadzić ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 09.04.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Ponieważ od jutra zaczyna się u mnie w pracy szał przedświąteczny już dziś ... http://www.umcs.lublin.pl/images/media/Samorzad.Studentow.Wydzialu.Prawa.i.Administracji/wielkanoc1.jpg Dużo słońca, uśmiechu na twarzy, obfitości na wielkanocnym stole oraz rodzinnej atmosfery ... Justyna i Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.04.2009 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 justyna_m - ja "kartkę świąteczną" dla Wszystkich zapodałem w dzienniku, ale serdecznie dziekuję za życzenia i również spokojnych, rodzinnych i wesołych Świąt pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 09.04.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Tęczowych pisanek, na stole pyszności, mokrego dyngusa i wspaniałych gości. Niech to będzie czas uroczy, życzę miłej Wielkanocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 10.04.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 http://zycietoniebajka.blox.pl/resource/wielkanoc.gif Niech Wam jajeczko dobrze smakuje,bogaty zajączek uśmiechem czaruje.Mały kurczaczek spełni marzenia,wiary, radości, miłości, spełnienia. MonikaC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 10.04.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 http://img12.imageshack.us/img12/95/wesoegoalleluja.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.04.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Wesołych Świąt.Zdrowia, szczęścia humoru dobrego, a, przy tym wszystkim stołu bogatego.Mokrego dyngusa, smacznego jajka.I niech, te święta będą jak bajka http://img25.imageshack.us/img25/5725/mailgooglecom7671574.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 12.04.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 http://www.graficzna.pl/tfoto/pisanki/10.jpgWszystkiego dobrego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 14.04.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Witam, przypadkiem wpadłem na Twój dziennik i jestem pod wrażeniem dobrego gustu i pięknego domku. Mam dwa pytania. 1.Jakie są wymiary tego pięknego dużego okna w salonie i czy jest ono w jakiś sposób otwierane. np do mycia?2. Ile kosztowały te drzwi wejściowe jeśli można wiedzieć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 14.04.2009 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Witam, przypadkiem wpadłem na Twój dziennik i jestem pod wrażeniem dobrego gustu i pięknego domku. Mam dwa pytania. 1.Jakie są wymiary tego pięknego dużego okna w salonie i czy jest ono w jakiś sposób otwierane. np do mycia? 2. Ile kosztowały te drzwi wejściowe jeśli można wiedzieć. Pozdrawiam Piękny to on dopiero będzie Fix w salonie 2,5mx1,8m - nieotwierane, mycie od wewnątrz i zewnątrz domu Cena drzwi na PW. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakreconaelfa 15.04.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Gratuluje pięknego domu!!! wkład kominkowy , naturalnie thebeściarski ale podobają mi się również drzwi, kafelki, przyciski ..... wszystko mi się podoba! muszę się zagłębić w dziennik, bo już widzę że jest tam wiele ciekawych tematów pozdrawiam serdecznie zE ciekawa jestem czy byłeś w Srocku i czy znalazłeś coś dla siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 16.04.2009 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Gratuluje pięknego domu!!! wkład kominkowy , naturalnie thebeściarski ale podobają mi się również drzwi, kafelki, przyciski ..... wszystko mi się podoba! muszę się zagłębić w dziennik, bo już widzę że jest tam wiele ciekawych tematów pozdrawiam serdecznie zE ciekawa jestem czy byłeś w Srocku i czy znalazłeś coś dla siebie? Wybieramy się w najbliższym czasie pooglądać, ale rzeczy na www wyglądają obiecująco Montaż miałaś od nich, czy jakaś ekipa od wykończeniówki ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakreconaelfa 16.04.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 montaz tez budrex! Zamówiłam u nich tez parapety a mojemu bratu robili stopnie na schody - pardzo ładnie. Parapetow i schodow natomiast nie montuja. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 16.04.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 ech... nie wygrałam żadnego ekspresu do kawy! a w sumie powinnam, bo mój się psuje... Majki, podłogówkę masz już przykrytą betonem, jeśli dobrze mi się wydaje? Czy instalacja była wtedy wypełniona wodą? A czy możesz podać, jaką folię stosowałeś pod pexy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 16.04.2009 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 ech... nie wygrałam żadnego ekspresu do kawy! a w sumie powinnam, bo mój się psuje... Majki, podłogówkę masz już przykrytą betonem, jeśli dobrze mi się wydaje? Czy instalacja była wtedy wypełniona wodą? A czy możesz podać, jaką folię stosowałeś pod pexy? No to zapraszam na kawę Tak, kawałek podłogówki co mam jest już pod jastrychem, od prawie pół roku Próby ciśnieniowe były, przy zalewaniu wylewką nie były napełnione. Teraz są zalane wodą ( instalacja "kotłowa" prawie skończona przez hydraulika i sie testuje na szczelność ). Manometry nie pokzaują zmian w ciśnieniu a i podłoga nigdzie mokra się nie robi, więc stawiam, że nie uszkodzone Nie wiem jaka folia była pod pexami - systemowa klejona do styropianu pod podłogówkę ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 16.04.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Ja tam lubię być kuszony A takie drzewko jakbyśmy teraz kupili może stać w tej donicy np. przez rok ? Np. zimowałoby w domu ... Czy juz nie potrzeba by było na zime w domu ? I potem takie rozrośnięte wsadzić ? spoko Powiem tak w zeszłym roku (marzec 2008) mama przytachała mi dla mnie 8! sztuk drzewek owocowych Na to ja je siup w wielkie: donice, wiadra pojemniki (na oko 10-20 litrowe) -co było pod ręką ,dobrej ziemi i na dwór. Najpierw do maja stały w bloku na balkonie Bo jeszcze działka nie była oficjalnie nasza Narwana jestem nie????????? Częśc trafiła do ziemi w lipcu, część w sierpniu (miała już ładny system korzeniowy), a część...jeszcze rośnie w donicach Zimowały na zewnątrz, tylko donice wkopałam w ziemię, teraz zaś wyjęłam i wsadzę jak skończy się murowanie. Acha ja te wiadra najpierw "wymościłam" reklamówkami (takimi mocnymi, ale na dole zrobiłam dziurki co by woda przeciekała) Chodziło mi o to aby przy przesadzaniu, gdyby korzenie jeszcze nie zbiły zupełnie ziemi; żeby je bez szwanku wysadzić. Łapałam za "uszy" reklamówki i wyciągałam z donicy do przygotowanego dołu - wszystko poszło bezboleśnie a jak chcesz wiedzieć jak przygotowywałam dół to pytaj , nie chcę się narzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 16.04.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 ech... nie wygrałam żadnego ekspresu do kawy! a w sumie powinnam, bo mój się psuje... Majki, podłogówkę masz już przykrytą betonem, jeśli dobrze mi się wydaje? Czy instalacja była wtedy wypełniona wodą? A czy możesz podać, jaką folię stosowałeś pod pexy? No to zapraszam na kawę ? W sumie czasami odwiedzam Uć, więc kto wie.... Tak, kawałek podłogówki co mam jest już pod jastrychem, od prawie pół roku Próby ciśnieniowe były, przy zalewaniu wylewką nie były napełnione. Teraz są zalane wodą ( instalacja "kotłowa" prawie skończona przez hydraulika i sie testuje na szczelność ). Manometry nie pokzaują zmian w ciśnieniu a i podłoga nigdzie mokra się nie robi, więc stawiam, że nie uszkodzone Nie wiem jaka folia była pod pexami - systemowa klejona do styropianu pod podłogówkę ... A, czyli folia+styropian w jednym, to u mnie raczej inaczej będzie. Rozwiązań jest kilka, to już zdążyłam wyczytać - mam nadzieję, że moje też jakoś będzie działać (jak już nareszcie zostanie zrealizowane ). Czyli powiadasz, że nie muszę upierać się, by koniecznie przy robieniu wylewek rurki były wypełnione wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 17.04.2009 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Czyli powiadasz, że nie muszę upierać się, by koniecznie przy robieniu wylewek rurki były wypełnione wodą? Ja tam nie chcę jakoś kategorycznie stwierdzać, ale moim zdaniem nie musi być napełnione. I z tego co czytam tu na forum, część ludzi też robi podłogi bez napełnionej podłogówki ... Ale nie wiem, jak naprawdę powinno być prawidłowo. U mnie na razie jest ok pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 17.04.2009 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Ja tam lubię być kuszony A takie drzewko jakbyśmy teraz kupili może stać w tej donicy np. przez rok ? Np. zimowałoby w domu ... Czy juz nie potrzeba by było na zime w domu ? I potem takie rozrośnięte wsadzić ? spoko Powiem tak w zeszłym roku (marzec 2008) mama przytachała mi dla mnie 8! sztuk drzewek owocowych Na to ja je siup w wielkie: donice, wiadra pojemniki (na oko 10-20 litrowe) -co było pod ręką ,dobrej ziemi i na dwór. Najpierw do maja stały w bloku na balkonie Bo jeszcze działka nie była oficjalnie nasza Narwana jestem nie????????? Częśc trafiła do ziemi w lipcu, część w sierpniu (miała już ładny system korzeniowy), a część...jeszcze rośnie w donicach Zimowały na zewnątrz, tylko donice wkopałam w ziemię, teraz zaś wyjęłam i wsadzę jak skończy się murowanie. Acha ja te wiadra najpierw "wymościłam" reklamówkami (takimi mocnymi, ale na dole zrobiłam dziurki co by woda przeciekała) Chodziło mi o to aby przy przesadzaniu, gdyby korzenie jeszcze nie zbiły zupełnie ziemi; żeby je bez szwanku wysadzić. Łapałam za "uszy" reklamówki i wyciągałam z donicy do przygotowanego dołu - wszystko poszło bezboleśnie a jak chcesz wiedzieć jak przygotowywałam dół to pytaj , nie chcę się narzucać No to nie pozostaje mi nic innego, jak zastanowić się jakie drzewka owocowe kupić, a Ciebie prosić o wskazanie dobrego miejsca zakupu A i oczywiście, proszę tłumacz dalej, jak przygotować dół pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts