iva_marti 21.04.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Majki pewnie, ze drzwi piękne!!!! O Hormannie pisałam tylko dlatego ,że Ty marudziłeś,że kupileś inne. Ja na zdjęciu nie poznałabym ,że to coś innego.O nawiązanie bramy do drzwi, chodziło mi bardziej o nowoczesna stylistykę drzwi. Myslę, że te poziome sztachetki ,robią ją ciut inną niż wszystkie, chyba bardziej nowocześnie wygląda niż z pionowymi prętami. Wydaje mi się ,ze powinny pasować do drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.04.2009 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Faktycznie, masz rację, te poziome są interesujące, na pewno rzadziej spotykane niż pionowe. Cóż, trzeba przemyśleć pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diakon 22.04.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Witaj z tego co widzę to zmieniając projekt zmieniłeś zewnętrzne rozmiary budynku i zdaje się również dach, w tym kąt jego nachylenia. Ja mam zamiar poczynić podobne zmiany, ale mam pytanie czy architekt za taką adaptację nie skasował Cię jak za projekt indywidualny. Bo jeden z architektów tak mi powiedział,że wydłużenie budynku, zmiana rozmiaru dachu i kąta jego nachylenia to już projekt indywidulany i cena będzie za taką adaptację astronomiczna. Jak to było U Ciebie, możesz zdradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.04.2009 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Witaj z tego co widzę to zmieniając projekt zmieniłeś zewnętrzne rozmiary budynku i zdaje się również dach, w tym kąt jego nachylenia. Ja mam zamiar poczynić podobne zmiany, ale mam pytanie czy architekt za taką adaptację nie skasował Cię jak za projekt indywidualny. Bo jeden z architektów tak mi powiedział,że wydłużenie budynku, zmiana rozmiaru dachu i kąta jego nachylenia to już projekt indywidulany i cena będzie za taką adaptację astronomiczna. Jak to było U Ciebie, możesz zdradzić? Ależ oczywiście - mamy projekt indywidualny. Już kiedyś chyba pisałem w komentarzach. Zakres zmian przekroczył zdecydowanie zwykłą adaptację. Ale jest mocno nawiązujący jak powtarzam, do pierwowzoru D24 Cena nie była jakas bardzo astronomiczna, raczej średni "standard" za projekt indywidualny pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 23.04.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Zastanawialiśmy się z żoną nad plastikiem, ale po pierwsze cena, a po drugie jak będzie pusty to woda może wyprzeć go do góry. Pozdrawiam. Majki sorki ze w Twoim dzienniku, ale nasunelo mi sie.. ekipa ktora u nas montowala szambo (tez betonowe) mowila ze przy wysokich wodach gruntowych wykladaja dno dziury pod szambo (betonowe) folia. Ma to podobno zapobiegac podsiakaniu i napelnianiu szamba wodami gruntowymi a nie tym co powinno w szambie sie znalezc Nie wiem czy to dobry pomysl, ale tak slyszalam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.04.2009 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Zastanawialiśmy się z żoną nad plastikiem, ale po pierwsze cena, a po drugie jak będzie pusty to woda może wyprzeć go do góry. Pozdrawiam. Majki sorki ze w Twoim dzienniku, ale nasunelo mi sie.. ekipa ktora u nas montowala szambo (tez betonowe) mowila ze przy wysokich wodach gruntowych wykladaja dno dziury pod szambo (betonowe) folia. Ma to podobno zapobiegac podsiakaniu i napelnianiu szamba wodami gruntowymi a nie tym co powinno w szambie sie znalezc Nie wiem czy to dobry pomysl, ale tak slyszalam... Nie no śmiało, można w moim Teraz juz "po ptokach" ale dno musiałbym mieć bardzo równe, żeby przy wkładaniu kilkutonowego szmaba nie podziurawiła się folia i nie poprzerywała ... Zobaczymy jak będzie "w praniu" pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 25.04.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Majki przegladnelma Twoje dzialania przy ocieplaniu podlogi i chcialam zapytac o jedna sprawe.Widze ze dales 15 cm ocieplenia.Pisales ze tylko gdzieniegdzie dawales siatle zbrojeniowa.Czy nie obawiasz sie ze przy tak "grubym" ociepleniu podloga moze Ci siadac i pozniej moga pekac plytki?A moze w wylewce miales jakies zbrojenie rozproszone? Ja tez bym chciala dac 15 cm tylko ciagle sie boje zeby to wszystko pozniej nie popekalo Czy moglbys tez ciut wiecje napisac o oknach?Jakie masz okucia i wspolczzynnik szyby?Czy twoje okna sa od ktoregos przedstawiciela z tej listy : http://www.schueco.com/web/pl/home/schueco_in_ihrer_naehe/tworzywo_sztuczne_pvc/Lodzkie czy masz okna od Jezierskiego? Ja wlasnie dalam do pierwszej wyceny przedstawicielowi Jezierskiemu i troszke jestem powalona cena. Z okuciami W2 kolorem obustronnym i szyba P2 wyjdzie ponad 30 tys (zachcialo sie babie duzych przeszklen) Myslalam jeszcze o roletach ale bede musiala je pewnie zachowac w sferze marzen (przeciez jeszcze wogole nie policzylam 6 okien dachowych) U Ciebie tez nie widze rolet-swiadomie z nich zrezygnowales? Kurcze ile pytan Ci nastukalam-chyba wscibska ze mnie baba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 26.04.2009 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Majki przegladnelma Twoje dzialania przy ocieplaniu podlogi i chcialam zapytac o jedna sprawe.Widze ze dales 15 cm ocieplenia.Pisales ze tylko gdzieniegdzie dawales siatle zbrojeniowa.Czy nie obawiasz sie ze przy tak "grubym" ociepleniu podloga moze Ci siadac i pozniej moga pekac plytki?A moze w wylewce miales jakies zbrojenie rozproszone? Ja tez bym chciala dac 15 cm tylko ciagle sie boje zeby to wszystko pozniej nie popekalo Czy moglbys tez ciut wiecje napisac o oknach?Jakie masz okucia i wspolczzynnik szyby?Czy twoje okna sa od ktoregos przedstawiciela z tej listy : http://www.schueco.com/web/pl/home/schueco_in_ihrer_naehe/tworzywo_sztuczne_pvc/Lodzkie czy masz okna od Jezierskiego? Ja wlasnie dalam do pierwszej wyceny przedstawicielowi Jezierskiemu i troszke jestem powalona cena. Z okuciami W2 kolorem obustronnym i szyba P2 wyjdzie ponad 30 tys (zachcialo sie babie duzych przeszklen) Myslalam jeszcze o roletach ale bede musiala je pewnie zachowac w sferze marzen (przeciez jeszcze wogole nie policzylam 6 okien dachowych) U Ciebie tez nie widze rolet-swiadomie z nich zrezygnowales? Kurcze ile pytan Ci nastukalam-chyba wscibska ze mnie baba Pytaj o co chcesz Nie boję się, że wylewka popęka, bo jest wszędzie między 6-7 cm. I oczywiście zbrojenie rozproszone. Siatka tylko w garażu i pom gosp. Na razie mam 3 pęknięcia ( ok 1 m ) i już nic więcej. Wylewka ma już ponad 6 m-cy więc więcej chyba nie popęka. Te 3 pęknięcia - w pokojach Okna od tego przedstwiciela : MIELCZAREK GRZEGORZ PPHU Jezierski jest bleee Nie mam dobrego zdania o tej firmie, ale to moja wizja i trzeba ją szanować Kolor jak widać obustronny, WK2, P2, klamki z kluczykiem, ramka w kolorze okna, okucia roto, wszystkie okna w wersji rozwiernej i uchylnej - taka promocja Z rolet zrezygnwaliśmy świadomie, albo P2 albo rolety ... Oczywiście jest tez alarm ... Ja mam 35 m2 przeszklenia jak robiłem wyceny ... Jakby coś, pytaj śmiało pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 26.04.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Wlasnie pisze maila do mojego architekta z wytycznymi co do ocieplenia itd Troche sie balam dawac 15 cm styro na posadzke ( mialam wczesniej zaprojektowane 10 cm) ale skoro mowisz ze u Ciebie nie popekalo to moze u mnie tez sie nic zlego nie stanie (moze mu tez napisze zeby przewidzial 6 cm tej wylewki ) Zalezy mi na cieplym domu chociaz juz i tak troche dalam ciala bo nie bede miala wentylacji mechanicznej (koszta) U mnie tez wyszlo okolo 35 m kw przeszklen wiec dlatego dopytuje o firme bo na razie zrobilam tylko wycene u przedstawiciela jezierskiego i lekko mi mina zrzedla Rolety chcialabym zalozyc nie ze wzgledu ochrony przeciw wlamaniowej ( bedzie alarm) ale bardziej aby zatrzymac cieplo w zimowe mrozne noce i czasem ochronic wnetrze przed nadmiernymi promieniami slonca Patrzylam juz na przedstawicieli sucho w moich rejonach ( malopolskie) ale niestety nie mamy takiego duzego wyboru jak u Ciebie.U nas bardziej kroluje Oknoplast itd ktory tez nie nalezy do tanich A tak z ciekawosci mozesz podac ogolna sume jaka zaplaciles u nich za okna w takim standardzie?(moze byc na priv) Czy robiles tez wyceny w Oknoplascie i czy byly duze roznice pomiedzy tymi firmami?U Jezierskiego jest bardzo dluga gwarancja (10 lat) a to tez ma znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 27.04.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Dzieki-juz wszystko wiem A powiedz mi jeszcze jaki masz wspolczynnik szyby k=1 ?czy wziales cos nizszego oraz jaka wogole masz nazwe tego okna bo ja wycenialam CT-70 (Cava). Twoje okna maja piekny kolor albo Ty tak potrafisz "podrasowac" fote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 27.04.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Wlasnie doczytalam o gladziach-idziecie szeeeerokoo Parapety bardzo fajne i takie elegant Majki tak czytam te twoje wypowiedzi i zazdroszcze tego ciaglego "zadowolenia: z budowy domku.Wogole nie odczuwa sie jakiegos zmeczenia,zniechecenia itd Ja jeszcze nie wystartowalam a juz mam chwilowe doly-moze dasz "przepis" na dobre samopoczucie w trakcie budowy A tak wogole to kiedy przewidujecie przeprowadzke?[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 28.04.2009 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Dzieki-juz wszystko wiem A powiedz mi jeszcze jaki masz wspolczynnik szyby k=1 ?czy wziales cos nizszego oraz jaka wogole masz nazwe tego okna bo ja wycenialam CT-70 (Cava). Twoje okna maja piekny kolor albo Ty tak potrafisz "podrasowac" fote Szyba "zwykła" k=1,0, Profil Cava, najładniejszy w Schuco ( moim zdaniem ) pozdrawiam, majki PS. Okna mają faktycznie zaj.sty kolor, kto nie wchodzi do domu, to mówi "drewniane okna?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 28.04.2009 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Wlasnie doczytalam o gladziach-idziecie szeeeerokoo Parapety bardzo fajne i takie elegant Majki tak czytam te twoje wypowiedzi i zazdroszcze tego ciaglego "zadowolenia: z budowy domku.Wogole nie odczuwa sie jakiegos zmeczenia,zniechecenia itd Ja jeszcze nie wystartowalam a juz mam chwilowe doly-moze dasz "przepis" na dobre samopoczucie w trakcie budowy A tak wogole to kiedy przewidujecie przeprowadzke?[/i] Z tymi gładziami, to faktycznie poszło "na bogato" Ale, już ... nie ma co gadać Zadowolenie jest faktycznie, radość z powstawania czegoś nowego jest ogromna. Ale czasami wkurw też jest, ale jak to w życiu ... Ja z natury jestem optymistą, więc dla mnie nigdy nie ma problemu ... Przeprowadzka wiosna-lato 2010. Przeprowadzić się chcemy do wykończonego domu, a nie na plac budowy No, może "firanki" nie muszą być wszędzie pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 30.04.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Majki zagladnelam na Twoje rzuty i widze ze masz okna balkonowe na wysoksoc 2,40 cm.Ja mam zaprojektowane na 2,30 cm ale wczoraj odkrylam ze pomeidzy gorna krawedzia okna a linia dachu jest az 48 ,5 cm Wydaje mi sie to dosc sporo.Moglbys luknac w swoj projekt i powiedziec jaka ty masz odleglosc na scianie z zewnatrz pomiedzy oknami a dachem?Nie smiem prosic abys lecial na budowe i to mierzyl Zalezy mi bardzio na fajnym wygladzie domku a u Ciebie okapy sa mniej wiecej takie same szerokie jak u mnie i chcialam porownac ile "powinno" byc tej pustej sciany.Mam tylko mozliwosc powiekszyc okna o 10 cm (byloby wtedy 38,5 cm) ale sie wacham bo po pierwsze znow powiekszy sie metraz przeszklen (pamietsz moj bol poprzedniej wyceny ) a po drugie boje sie dodawac kolejne centymetry do wysokosci przy tak szerokich przeszkleniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 30.04.2009 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Kakusek, wiem ile jest, już ktoś kiedyś mnie o to pytał Jest około 25 cm ... od górnej krawędzi otworu okiennego ( tej obrobionej narożnikiem z klejem na siatce ) do spodu podbitki. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 30.04.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Moze ja dawno temu i zapomnialam Kurcze to teraz mam niezla jazde myslenicka co z tym fantem zrobic bo 2 razy tyle co u Ciebie to stanowczo za duzo Czekam na odpowiedz od architekta bo rano zapodalam mu temat ale czuje przez skore ze wiele nie zawojuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 02.05.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 To faktycznie " po ludzku" się robi ...ech tyle za Tobą...parapety ładnie się komponują. I to wrażenie przestrzeni... Równo rok temu, u Ciebie wyglądało jak teraz u mnie... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 03.05.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Ladniutko i przyjemnie Fajnie to sobie wymysliliscie ze nie macie wszedzie "sufitow" Majki a czemu zona Sama musiala myc oczy waszego domku?Tobie Bozia raczek nie dala czy Ty do innych rzeczy jestes stworzony Ja tam swojego puszcze na pierwszy ogien i ewentualnie same szyby po nim przetre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 03.05.2009 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Ladniutko i przyjemnie Fajnie to sobie wymysliliscie ze nie macie wszedzie "sufitow" Majki a czemu zona Sama musiala myc oczy waszego domku?Tobie Bozia raczek nie dala czy Ty do innych rzeczy jestes stworzony Ja tam swojego puszcze na pierwszy ogien i ewentualnie same szyby po nim przetre Rączki Bozia dała i ja w czym mogę w domu Żonie pomagam Tym razem tylko ja miałem techniczne zajęcia, montaż szufelki w wiatrołapie, czy kontakty w gospodarczym ... Np. obecnie w domu zmywak to moja funkcja pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 03.05.2009 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Równo rok temu, u Ciebie wyglądało jak teraz u mnie... Zobaczysz, nawet nie zauważysz kiedy ten rok minie ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts