majki 04.06.2009 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Widze ze Duch tylko krazy po Polsce i jak Sw .Mikolaj rozdaje prezenty-deseczki Rozumiem ze z posrdo tych 4 bedzeicei decydowac ktore uslojenie drewna wam najbardziej odpowiada tak? (mi podoba sie 3 od gory) Ja jednego dnia chcialabym podloge merbau a drugiego dochodzi do glosu praktycznosc ( na jasnych mniej widac brud) i zastanawiam sie nad jesionem Do podlog to jeszcze ho ho ho wiec teraz zapytac o cos innego:czym sie kierowales przy wyborze dachowki?Czy ze wzgledu na cene nie wziales dachowki ceramicznej?(drozsza).Brass bardzo mi odpowiada ze wzgledu na kolor i ksztalt ale widze ze duzo osob odradza dachowki betonowe i zaczelam miec watpliwosci A wiesz, że nie rozmawiałem z nim o tym usłojeniu ... Odebrałem raczej, że jest to po prostu próbka przykładowych deseczek, choć uważam, że wymieszanie tego typu słojów jest fajne - to przecież naturalne drewno. Jakbym chciał mieć idealnie powtarzalne, to bym kupił panele /bleee/ Co do dachu. Mamy go 400 m2. I to wszystko w tym temacie ... Wiem ile kosztowałaby mnie dachówka ceramiczna a ile kosztowała mnie betonowa. Nie wdając się w dyskusję która lepsza, zdecydowała cena ... Co do jakości nic nie mogę zarzucić, dach nie cieknie, przy kominach szczelnie ... czego chcieć więcej ... ? A przy tym wygląda pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.06.2009 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Hi hi Duch nawiedził nareszcie Majkiego I niebawem u niego zabawi pewnie na dłużej - ale będzie strasznie Ale oby tylko strasznie-fajnie i strasznie-pięknie, a nie strasznie-źle pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 04.06.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Hi hi Duch nawiedził nareszcie Majkiego I niebawem u niego zabawi pewnie na dłużej - ale będzie strasznie Ale oby tylko strasznie-fajnie i strasznie-pięknie, a nie strasznie-źle pozdrawiam, majki Będzie strasznie pięęęęknie. A strasznie to będzie straszył po okolicy jakna ducha przystało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 04.06.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Tak wlasnie przypuszczalam-cena przy tak duzym dachu gra pierwsze skrzypce Ja pewnie tez tak zakoncze swoje dylematy ale bynajmniej nie bede z tego powodu rozpaczac bo brss antracytowa jest po prostu sliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 05.06.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Wiitaj majki. Napiszesz, kogo wybrałeś ? Ja znam podłogi pana Krzysztofa z Limanowskiego i pana Ludwika z Aleksandrowskiej, a wcześniej Jego taty. Ciekawi mnie, kogo wybrałeś. Rozmawiałam wczoraj z p. Ludwiekiem, ma mnie odwiedzić, jadąc do Ksawerowa . Może do Ciebie właśnie ? Oczywiście zakładam też, że to ktoś zupełnie inny. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 05.06.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Majki czy wymyśliłeś już sposób "obróbki" połączenia rynien z tymi rurami z PCV od drenażu? A co myślisz o takim sposobie: przy każdej rynnie zainstalować takie wpusty z "koszyczkami", a dalej już PCV a potem drenaż (bez studzieniek rewizyjnych). Czy rury drenarskie też dałeś ze spadkiem? Czy masz jakieś może zdjęcia, które pokazują, w jaki sposób zrobiłeś studnie chłonne? Czy między studzienką rewizyjną a studnią dałeś rury drenarskie, czy PCV? Bardzo proszę, napisz więcej szczegółów... pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.06.2009 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Wiitaj majki. Napiszesz, kogo wybrałeś ? Ja znam podłogi pana Krzysztofa z Limanowskiego i pana Ludwika z Aleksandrowskiej, a wcześniej Jego taty. Ciekawi mnie, kogo wybrałeś. Rozmawiałam wczoraj z p. Ludwiekiem, ma mnie odwiedzić, jadąc do Ksawerowa . Może do Ciebie właśnie ? Oczywiście zakładam też, że to ktoś zupełnie inny. pozdrawiam. Miałem wycenę od ICA, Parkietusa, DrewnoStylu i ... forumowego Ducha. Wybrałem jedyne słuszne rozwiązanie Ducha ... Z firm lokalnych w razie czego zdecydowałbym się na DrewnoStyl. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.06.2009 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Majki czy wymyśliłeś już sposób "obróbki" połączenia rynien z tymi rurami z PCV od drenażu? A co myślisz o takim sposobie: przy każdej rynnie zainstalować takie wpusty z "koszyczkami", a dalej już PCV a potem drenaż (bez studzieniek rewizyjnych). Czy rury drenarskie też dałeś ze spadkiem? Czy masz jakieś może zdjęcia, które pokazują, w jaki sposób zrobiłeś studnie chłonne? Czy między studzienką rewizyjną a studnią dałeś rury drenarskie, czy PCV? Bardzo proszę, napisz więcej szczegółów... pozdarwiam Pomysłu jeszcze nie mam, ale opcja z koszyczkami jest jak najbardziej ok. Rury drenarskie ze spadkiem oczywiście, zdjęcia studni chłonnej nie mam, ale jak juz pisałem chłonna to ona jest tylko z nazwy. Wpada do niej woda z rynien i drenażu i odsysa ją pompa na razie na trawę, a w przyszłości do rowu melioracyjnego. Studnia chłonna ( brak zdjęć z realizacji ) to wkopane 3 kręgi betonowe fi 1000. W górnej części 2 kręgu wpada rura od drenaży ( PCV fi160 ). Między ostatnią studzienką rewizyjną a studnią chłonną, PCV fi 160. Bałbym sie dawać drenaż bez studzienek rewizyjnych, zawsze to jest szansa coś przepchać/zajrzeć ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 05.06.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 majki te deseczki to jesion??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.06.2009 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 majki te deseczki to jesion??? Tak, to jesion pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 05.06.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 majki te deseczki to jesion??? Tak, to jesion pozdrawiam, majki fajnie ... u nas też takie będą. a jak wykańczasz??? lakier, olej ....??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 05.06.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Heejoo, Od naszego spotkania wiele się zadziało u Was. Serdecznie pozdrawiamy całą Rodzinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.06.2009 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 majki te deseczki to jesion??? Tak, to jesion pozdrawiam, majki fajnie ... u nas też takie będą. a jak wykańczasz??? lakier, olej ....??? Witam w klubie Lakier, Szanowna Małożonka prosiła o jebitny połysk, ale Duch zrobił takie oczy i dał do zrozumienia, że praktyczne to za bardzo nie będzie ... Sugeruje pół-połysk ... Ale ma być szał, więc nie wiem czy praktyczność nie pójdzie w kąt ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.06.2009 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Heejoo, Od naszego spotkania wiele się zadziało u Was. Serdecznie pozdrawiamy całą Rodzinkę Oj, tak ... teraz tempo jest niezłe ... jak wir w koncie Zmienia się codziennie tak, że z każdym dniem dom się robi coraz bardziej "domowaty" ... Serdeczne pozdrowienia dla Szanownych Znajomych majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 06.06.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 majki te deseczki to jesion??? Tak, to jesion pozdrawiam, majki fajnie ... u nas też takie będą. a jak wykańczasz??? lakier, olej ....??? Witam w klubie Lakier, Szanowna Małożonka prosiła o jebitny połysk, ale Duch zrobił takie oczy i dał do zrozumienia, że praktyczne to za bardzo nie będzie ... Sugeruje pół-połysk ... Ale ma być szał, więc nie wiem czy praktyczność nie pójdzie w kąt ... pozdrawiam, majki mi duszek tłumaczył, że pod lakierem to ten jesion zżółknie i lepiej jak się czymś tam innym go wykończy a nie pamiętam czym ... jakś farbą chyba ale nie pamiętam dokładnie...my chcemy raczej uzyskać naturalny jasny wygląd jesionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.06.2009 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 mi duszek tłumaczył, że pod lakierem to ten jesion zżółknie i lepiej jak się czymś tam innym go wykończy a nie pamiętam czym ... jakś farbą chyba ale nie pamiętam dokładnie...my chcemy raczej uzyskać naturalny jasny wygląd jesionu. No, nam dokładnie na tym samym zależy. Jakiś lakier ma być, co zapobiega, ale na pewno nie likwiduje w 100% efektu "starzenia" podłogi. To przecież naturalne drzewo, niech się starzeje razem z nami pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 08.06.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Majki jakis czas temu zglebilam caly Twoj dziennik i przypomina mi sie, ze na etapie zasypywania fundamentow piachem budowlancy niezbyt dobrze go ubili, co zreszta pozniej poprawiali ............... u mnie wlasnie dzisiaj panowie ubijali piach, ale zrobili to tak, ze jak sie noga machnie to wszystko sie sypie ..... wg nich nie da sie tego poprawic, bo ponoc nie kazdy piach nadaje sie do ubijania ......... a jak bylo z tym u Ciebie ? robiono cos dodatkowego, zeby ubic dobrze ten piach Dodam, ze fundament mamy wysoki na ok 70-80 cm a zageszczarka 300 kg a odbiegajac od interesujacej mnie kwestii to musze przyznac, ze super jest ten Wasz dom Oko moze sie nacieszyc pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 08.06.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 aa kurcze pirwsy ros saghlondnołek s ciekhaffosci a to łoj to ło mnie niooo posdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 08.06.2009 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Majki jakis czas temu zglebilam caly Twoj dziennik i przypomina mi sie, ze na etapie zasypywania fundamentow piachem budowlancy niezbyt dobrze go ubili, co zreszta pozniej poprawiali ............... u mnie wlasnie dzisiaj panowie ubijali piach, ale zrobili to tak, ze jak sie noga machnie to wszystko sie sypie ..... wg nich nie da sie tego poprawic, bo ponoc nie kazdy piach nadaje sie do ubijania ......... a jak bylo z tym u Ciebie ? robiono cos dodatkowego, zeby ubic dobrze ten piach Dodam, ze fundament mamy wysoki na ok 70-80 cm a zageszczarka 300 kg a odbiegajac od interesujacej mnie kwestii to musze przyznac, ze super jest ten Wasz dom Oko moze sie nacieszyc pozdrawiam serdecznie Mój "fachoffffiec" od siedmiu boleści /tu następuje ciąg słów na p. k. h. j. itp / zasypał wszystko od razu i też powiedział, że będzie ok Powiedziałem, że tak to ja się nie zgadzam i wymogłem, żeby na następny dzień lali wody cały czas w ten piach i cały dzień miała jeżdzić zagęszczarka. Pod wieczór było /wydaje mi się ok/ Piach twardy, ciężko się już go kopało ... Ale mam świadomość, że nie jest na 100% poprawnie ... Pocieszam się dwoma faktami : - jako chudziak poszedł B20 - do tej pory nic się nie dzieje ( 2 lata ) a bezpośrednio na chudziaku stoją działówki z silikatów ... Dziękuję, że dom się podoba Mam nadzieję, że będzie jeszcze ładniej pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 08.06.2009 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 aa kurcze pirwsy ros saghlondnołek s ciekhaffosci a to łoj to ło mnie niooo posdro Nic o nas, bez nas Cały czas się zastanawiamy, czy jebitny połysk czy ( sugerowany ) pół połysk pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts