Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Majkiego

Recommended Posts

Witaj Majki przeglądałem trochę twój dziennik wstecz chciałem się dowiedzieć z czego miałeś wymurowane ścianki pod taras

pozdrawiam

Były murowane z takich bloczków betonowych, niepełnych w środku. Zostały mi po ściankach działowych nośnych. Ale już zaczynam zapominać nazwy :oops: :wink:

Chyba się zwą pustaki ALFA.

pozdrawiam, majki

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej

Majki zauwazylam ze jako jeden z niewielu nie zasypywales od razu fundamentow lecz robiles ich ocieplenie jakis rok pozniej.Ja tez wolalabym zrobic ocieplenie w nastepnym roku ale nie ejstem pewna czy mozna takie "gole" fundamenty zostawic narazajac je na przemarzanie itd.U mnie sciana fundamentowa jest lana z betonu a nie z bloczkow jak u Ciebie.Myslisz ze mozna to tak zostawic skoro wiekszosc od razu zasypuje?Moze wystarczy zasmarowac to tylko dysperbitem?Wolalabym robic to w przyszlym roku gdyz dalej nie jestme pewna jaki dac styro no i chcialabym byc przy tym ociepleniu (teraz nie ma mnie na miejscu budowy) aby dopilnowac ze jest to wszytsko zrobione jak nalezy :) Mam podobnie jak u Ciebie-najpierw wylany beton do poziomu grunti a to nad ziemia wylewane w szalunkach (u Ciebie murowane) dlatego zwrocilam sie do Ciebie z tym pytaniem :) Czy konsultowales zostawienie fundamentow bez ocieplenia z kierownikiem ?I wlasciwie jakie byly u Ciebie powody ze nie robiles tego przy stanie zero?

Cześć Majki

Gdzie fotecki łazienek no gdzie???

Projekt kuchni bardzo fajny.

Sama się ostatnio zastanawiam nad jasną po tym jak Anjamen wstawiła swoją -no zachorowałam normalnie. Tylko ciągle mi to sprzątanie chodzi po głowie :roll:

Bo biała ma klasę. Szyk. Ponadczasowość. Elegancję. Jeszcze 100 przymiotników moge napisać :lol:

Ciemna kuchnia ( wiem, wiem, de gustibus ... ) z jakimś do obrzygania wszechobecnym wenge, merbau jest norą ... Ale to moje i na szczęście Żony zdanie :D

Obecnie w blokach mamy białą ( Ikea ) i spzątanie ... Wszystko trzeba sprzątać :roll:

Anjamen ma ładną kuchnię, to fakt.

pozdrawiam, majki

PS. Łazienki, tylko te łazienki ... :lol: Postaram się w weekend pstryknąć większą, mniejsza na razie jest bez lustra jeszcze, więc "niepokazywalna" :wink:

Hej

Majki zauwazylam ze jako jeden z niewielu nie zasypywales od razu fundamentow lecz robiles ich ocieplenie jakis rok pozniej.Ja tez wolalabym zrobic ocieplenie w nastepnym roku ale nie ejstem pewna czy mozna takie "gole" fundamenty zostawic narazajac je na przemarzanie itd.U mnie sciana fundamentowa jest lana z betonu a nie z bloczkow jak u Ciebie.Myslisz ze mozna to tak zostawic skoro wiekszosc od razu zasypuje?Moze wystarczy zasmarowac to tylko dysperbitem?Wolalabym robic to w przyszlym roku gdyz dalej nie jestme pewna jaki dac styro no i chcialabym byc przy tym ociepleniu (teraz nie ma mnie na miejscu budowy) aby dopilnowac ze jest to wszytsko zrobione jak nalezy :) Mam podobnie jak u Ciebie-najpierw wylany beton do poziomu grunti a to nad ziemia wylewane w szalunkach (u Ciebie murowane) dlatego zwrocilam sie do Ciebie z tym pytaniem :) Czy konsultowales zostawienie fundamentow bez ocieplenia z kierownikiem ?I wlasciwie jakie byly u Ciebie powody ze nie robiles tego przy stanie zero?

Pytaliśmy, kiero mówił, że zostawić bez problemu. I nic im sie nie stało. Spokojnie przezimowały, bez szwanku. Powodem braku ocieplania od razu był fakt, że gdyby robił to nasz "gwiazdor" od murów, to bym sobie żyły pootwierał :evil:

Poza tym od razu planowaliśmy ocieplenie później.

Ja bym spokojnie drugi raz tak zrobił, ale swojego kiera tez podpytaj ...

pozdrawiam, majki

Dzieki :) Zapytam jeszcze kiera i jak sie tylko bedzie dalo zostawie.Mysle ze wiekszosc robi od razu bo ma umowe z ekipa za calosc prac i ustalona kwote a u mnie nie ma to znaczenia bo place po kazdym etapie (za dniowki)

Dzis wreczcie zalali zaszalowane fundamenty i mam nadzieje ze do konca budowy zdaze zapomniec ile mi wlazlo w ta ziemie betonu (72 kubiki!!!!) Tak to jest jak czlowiek jest miekki i ustepuje majstrom :( Zgodzialam sie alc beton bezposrednio w ziemie a ze u mnie zwiry to wykop wygladal jak lej po bombie.........echhhhhh

Mam nadzieje ze jeszcze przyjdzie czas ze bede sie cieszyc ta budowa a nie tylko zamartwiac czy zdolam wykonczyc ten domek :wink:

Gość 2mm

te lustra w łazience były robione na zamówienie na wymiar?

Mógłbyś podać gdzie je zamawiałeś? może być na PW, z góry dzięki

ciężko jest znależć kogoś kto wykonałby cokolwiek ze szkła.

a stryszek im większy tym lepszy bo "niezbędnych" gratów szybko przybywa, stwierdziłem to już doświadczalnie :D a tzw. stryszek mam całkiem duży :D

pozdr. M.

te lustra w łazience były robione na zamówienie na wymiar?

Mógłbyś podać gdzie je zamawiałeś? może być na PW, z góry dzięki

ciężko jest znależć kogoś kto wykonałby cokolwiek ze szkła.

a stryszek im większy tym lepszy bo "niezbędnych" gratów szybko przybywa, stwierdziłem to już doświadczalnie :D a tzw. stryszek mam całkiem duży :D

pozdr. M.

Tak, na zamówienie. Z szklarzem jest dziwnie. Miałem tego co robił te lustra. Zrobił dobrze, czy tanio, to nie wiem, zaczynam przestawać czuć, że coś jest "tanie" w wykończeniówce :roll: :wink:

No i chciałem, zeby zrobił lusto kolejnej w drugiej łazience. Dooopa :evil: Już mu się nie chciało, miał oddzownić ..., olałem go. Znalazłem innego z polecenia z forum. Lustro ma zrobić w przyszłym tygodniu, jak wyjdzie dobrze i będę "czuł", że mogę go polecić, to oczywiście podam namiary. Chwalił się, że sporo rzeczy robi ze szkła ...

pozdrawiam, majki

Gość 2mm

Tak, na zamówienie. Z szklarzem jest dziwnie. Miałem tego co robił te lustra. Zrobił dobrze, czy tanio, to nie wiem, zaczynam przestawać czuć, że coś jest "tanie" w wykończeniówce :roll: :wink:

No i chciałem, zeby zrobił lusto kolejnej w drugiej łazience. Dooopa :evil: Już mu się nie chciało, miał oddzownić ..., olałem go. Znalazłem innego z polecenia z forum. Lustro ma zrobić w przyszłym tygodniu, jak wyjdzie dobrze i będę "czuł", że mogę go polecić, to oczywiście podam namiary. Chwalił się, że sporo rzeczy robi ze szkła ...

pozdrawiam, majki

dzięki

ja miałem ten sam problem - szklarz zrobił mi kilka luster i takich różnych półek ale później jak miał zrobić kolejną rzecz to już go to przerosło bo mu się nie chciało. Jak mam szukać kolejnego "fachowca", który znowu będzie stroił fochy jak to on jest zarobiony i nie ma czasu to robi mi się nie dobrze.

ale łazienka fajna, wanna Kaldewei?? :lol:

Czy podzielisz się wiedzą na temat cen produktów tej firmy ?

Internet jakoś milczy na ten temat :wink: tylko zapytaj i zapytaj....

Czy to co majki wybrałeś to akryl czy stal?

pozdro

Pytasz o ceny konkretnie tej wanny ? Czy dokładnie czego ? :wink:

To co wybraliśmy to oczywiście stal, Kaldewei ma 3,5 mm stal, powłoki emaliowane też jakieś specjalne ... Jest taki fajny test w slanonach naszej-łazienki : stio brodzik i obok niego szczotka druciana. Można sobie "porysować" emalię, ale i tak śladów nie pozostawia żadnych.

Biorąc pod uwagę zalety i wady : akryl-stal, stal rulez :wink:

pozdrawiam, majki

Pytasz o ceny konkretnie tej wanny ? Czy dokładnie czego ? :wink:

witaj majki,

nie podejrzewam, że opanowałeś cały cennik tej firmy :wink: ale z pewnością ceny zakupionych przez siebie produktów znasz :D mogą być oczywiście na pw.

Bardzo podoba mi się wzornicto i możliwości rozmiarówki :roll: Posiedziałam trochę w ich katalogu :o

pozdro