kakusek 16.07.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Bez sprzetu of course To sa na razie dalekie plany i wszystko wyjdzie w praniu ale wcale nie wykluczam kuchni z ikei (jak justynka) .Nie robilam zadnego kosztorysu budowy i naprawde nie mam pojecia ile ten dom mnie bedzie kosztowal.W przyszlym roku bede madrzejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 21.07.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Cześć Majki , od czasu do czasu zaglądam po cichu, dzisiaj mi net strasznie wolno chodzi ale na szczęście otworzyło mi się zdjęcie Twojego stryszku. Czy strop jest derwaniany, z sufitem z płyt g-k? Czy możesz zdradzić, jaki jest orientacyjny koszt wykonania m2 takiego sufitu (belki drewniane, płyty g-k, wełna, stelaż i wszystko, co tam jeszcze potrzeba?). Też mamy domek parterowy i zastanawiam się właśnie ile nas wyniesie ten sufit. Szkoda że pozostałe zdjęcia mi się nie otworzyły, spróbuję jutro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 21.07.2009 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Cześć Majki , od czasu do czasu zaglądam po cichu, dzisiaj mi net strasznie wolno chodzi ale na szczęście otworzyło mi się zdjęcie Twojego stryszku. Czy strop jest derwaniany, z sufitem z płyt g-k? Czy możesz zdradzić, jaki jest orientacyjny koszt wykonania m2 takiego sufitu (belki drewniane, płyty g-k, wełna, stelaż i wszystko, co tam jeszcze potrzeba?). Też mamy domek parterowy i zastanawiam się właśnie ile nas wyniesie ten sufit. Szkoda że pozostałe zdjęcia mi się nie otworzyły, spróbuję jutro... Aaaa, to nie trzeba po cichu, śmiało walić Jest tak, że ... nie ma stropu W sensie takiego betonowego czy z belek, nie ma. Konstrukcja dachu jest oparta na belkach metalowych (HEB), kratownica dookoła domu leci i podpiera belki dachowe. Do tego mocowany jest ruszt gęsty krzyżowy pod GK, na tym leży wełna. Od "góry", czyli od strony stryszku położyłem ostatnio belki i do tego zrobiłem "podłogę" z desek. Widac to wszystko dokładnie na zdjęciach, wystarczy jak się pootwierają to wszystko obejrzycie po kolei jak powstawało. Za montaż GK, ruszt, wełnę, folię płaciłem 40 zł/m2. Materiały ... ? Nie liczyłem. Miało być dobrze i jest pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 22.07.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 fajny parkiet, jesion? moze to głupie pytanie ale będziesz malować ściany po położeniu parkietu? generalnie to Twój dom robi wrażenie w porównaniu do duuuuuuuużej większości tego co ludzie przedstawiają na tym forum pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.07.2009 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 fajny parkiet, jesion? moze to głupie pytanie ale będziesz malować ściany po położeniu parkietu? generalnie to Twój dom robi wrażenie w porównaniu do duuuuuuuużej większości tego co ludzie przedstawiają na tym forum pozdrawiam, Jesion, a jakże Ściany są pomalowane już 1 raz, po lakierowaniu będa malowane drugi raz ( docelowo ). Z tego co wiem, to kolejność poprawna Dziękuję za opinię Mam ( mamy z Żoną ) frajdę z tego niesamowitą... Z domu ... z budowy ... Jak "widzę" oczyma efekt końcowy, to powinno być nieźle pozdrawiam serdecznie, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 22.07.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Oj nie zachęcaj Majki, bo jak zacznę "śmiało walić", to jeszcze będziesz miał mnie dosyć! O taki dokładnie strop mi chodzi , dzięki za podanie robocizny - to już jakiś punkt odniesienia. Ciekawe ile sobie tu w mazowieckim krzykną. Wyczerpałam limit transferu i teraz muszę czekać do nast.cyklu rozliczeniowego, żeby sobie zdjęcia pooglądać. A więc wrócę tu niebawem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.07.2009 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Wracaj i wal śmiało Z chęcią co mogę to pomogę No to koniecznie musisz poczekać na zdjęcia pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.07.2009 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 2mm - na tablicy ogłoszeń podałem namiary na szklarza, polecam pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 22.07.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 faktycznie słów brakuje, patrząc na efekt dnia dzisiejszego fajnie mieć takiego Ducha jakier czy olej ? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 22.07.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Podłoga baaajecznie się zapowiada!!!!!!!!!!!!!!!! AskaK ja jestem w trakcie robienia sufitów podwieszanych do wiązarów - projekt domu prawie identyczny jak majkiego. 175m2 wyszło po 40zł/m2 robocizna materiał 12000zł wełna 25cm (20cm+5cm) stelarze wieszaki folia - ekran płyty kołki gips siatki i jednokrotne malowanie w galerii jest kilka zdjęć jak powstają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.07.2009 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 faktycznie słów brakuje, patrząc na efekt dnia dzisiejszego fajnie mieć takiego Ducha jakier czy olej ? pozdro Fajnie, fajnie ... Oczywiście lakier. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 22.07.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 O! Otworzyło mi się kilka! Fajnie z tym stropem pomyślałeś i z oknem dachowym, coś takiego nam się marzy w salonie. I podłoga duchowa...miodzio! Pasuje kolorystycznie do belek pod dachem. Justyna, dzięki za info! No to wiem już orientacyjnie, jak to kosztuje. Nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 22.07.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 na tablicy ogłoszeń podałem namiary na szklarza, polecam dzięki, spisałem i wolnej chwili pewnie do niego zadzwonie bo potrzebuję takie małe szklane coś, może da się to zrobić co do malowania masz rację - taka kolejność jest prawidłowa. Ja osobiście jednak bałem się takiego rozwiązania z obawy, że "fachowiec" od malowania zapaprze podłogi bo zapewnienia, że się zabezpieczy podłogi i nie będzie problemów mnie nie przekonywały. I raczej miałem rację bo malarzy miałem żałosnych, niestety. I jak teraz widzę to malowanie w niektórych miejscach to zachwycony nie jestem. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 23.07.2009 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Podlogi piekne a ich tempo ukladania jeszcze piekniejsze Z duchami juz tak bywa ze sie pojawiaja i znikaja Mam cicha nadzieje ze moze kiedys i u mnie Duszek zawita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 23.07.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 spokojnie to duza klepka..i sie dobrze uklada. dzien dobry....Małżonke majki i tak nie uchronisz ..poznam i tyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 23.07.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Podloga pieknie sie zapowiada! Jak bedzie wykonczona? Lakier matowy? A moze olej? Bezbarwnie, bielona? Jesli bylo i nie doczytalam sorki. Pozdrowka PS pokaz wiecej lazienek - skonczone juz? Karola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 23.07.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 spokojnie to duza klepka..i sie dobrze uklada. dzien dobry....Małżonke majki i tak nie uchronisz ..poznam i tyla Hi hi nie drażnij Majkiego Majki no ale robota szybko idzie super. Tylko, że ja jesionu nie lubię i to nawet bardzo no może termo tylko mi się podoba. Ale efekt końcowy będzie i tak powalający i grunt, że was zadawalający!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 23.07.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Podloga pieknie sie zapowiada! Jak bedzie wykonczona? Lakier matowy? A moze olej? Bezbarwnie, bielona? Jesli bylo i nie doczytalam sorki. Pozdrowka PS pokaz wiecej lazienek - skonczone juz? Karola bedzie lakier wodny dwuskladnik ..stopien polyskowości czas pokaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 23.07.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Ooo to jaśniutka będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.07.2009 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 spokojnie to duza klepka..i sie dobrze uklada. dzien dobry....Małżonke majki i tak nie uchronisz ..poznam i tyla Czas się okopać pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts