Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Majkiego

Recommended Posts

Tylko, że ja jesionu nie lubię i to nawet bardzo no może termo tylko mi się podoba. Ale efekt końcowy będzie i tak powalający i grunt, że was zadawalający!!!!

To fakt, de gustibus ... Tak, nas zadowala i to bardzo mocno :D

pozdrawiam, majki

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Podloga pieknie sie zapowiada! Jak bedzie wykonczona? Lakier matowy? A moze olej? :) Bezbarwnie, bielona? Jesli bylo i nie doczytalam sorki.

Pozdrowka

PS pokaz wiecej lazienek - skonczone juz?

Karola

bedzie lakier wodny dwuskladnik ..stopien polyskowości czas pokaze :)

Ja już się nic nie odzywam, już ktoś za mnie napisał jak będzie 8) :lol:

pozdrawiam, majki

PS. Łazienki na razie w stanie zawieszenia. Czekamy na meble pod szafki i powieszenie umywalek i WC. I innych dodatków 8)

Jak będzie koniec - obiecuję będą zdjęcia :lol:

Majki faktycznie troche nie tekas ze laza Ci po budowie a Ty o niczym nie jestes poinformowany.Moze to wogole nikt z forumowiczow tylko ktso przejezdny zobaczyl budowe-domek mu sie spodobal i zajrzal :roll:

Zgadza się, nie teges ... :roll: :-?

Nie wiem czy z forumowiczów, bo jeszcze się nikt nie przyznał :-? , ale chyba ktoś czyta forum bo widział zdjęcia, jak mówili chłopaki. A że się trochę ponabijaliśmy z "gwiazdek" co robią zdjęcia podłóg i na forum (?) pytają innych czy taka podłoga może być :lol: , to raczej chłopaki wiedzą co to forum ... :wink:

Już troche osób przewinęło sie przez dom z forum i zawsze każdy sie "anonsuje" :wink: I tak ma być :wink:

pozdrawiam, majki

Hejka

Majki może uprzeź ekipy żeby w razie czego pod twoją nieobecność nikogo nie wpuszczali.

No tak dokładnie będzie trzeba zrobić :roll:

Problemem jest tez to, że działka jeszcze nie ogrodzona i każdy z ulicy może zajrzeć :(

Ale już niedługo :wink:

pozdrawiam, majki

Ojej, ale u Ciebie postępy - chyba niedługo przeprowadzka!

Cudne te deski na podłodze, będzzie lakier, czy olejem?

Przeprowadzka w przyszłym roku w lato ... :(

Nie damy rady wcześniej :roll:

Będzie lakier na parkiecie, ma być max błyszczący, ale ciiiii bo Duchy słuchają :oops: :D :wink:

pozdrawiam, majki

Gość justyna_m

Witaj Majki

deseczki cudowne!!! oj już moich nie mogę sie doczekać :wink:

mam pytanko ... ile Twoje parapety odstają od ściany i jak głęboko są w ścianę wkute???

pozdrawiam

Cześc,

nareszcie otwierają mi się wszystkie zdjęcia :D , Majki, a jak zrobiłeś że masz takie ładne drewniane belki w salonie? Obrabiałeś to drewno już po zbudowaniu więźby, czy też wcześniej przygotowałeś specjalnie wypieszczone belki na te właśnie elementy?

My mamy już wszystko postawione i w dodatku impregnowane na zielono, nie wiem jak to teraz przywrócić do naturalnego koloru. :roll:

Witaj Majki

deseczki cudowne!!! oj już moich nie mogę sie doczekać :wink:

mam pytanko ... ile Twoje parapety odstają od ściany i jak głęboko są w ścianę wkute???

pozdrawiam

Hmmm ... wewnętrzne czy zewnętrzne ... ale zakładma, że pytasz o wewnętrzne :wink:

Ponieważ ja mam kaloryfery ( mimo, że we wnękach ) to od ściany odstają na około 5 cm, wkute w ściane z każdej strony po 3 cm.

Wyszły duże, szerokie ... fajne 8) Prawdziwe parapety :lol: :wink:

To odstawanie od ściany zmierzę dziś i napisze dokładnie.

pozdrawiam, majki

Cześc,

nareszcie otwierają mi się wszystkie zdjęcia :D , Majki, a jak zrobiłeś że masz takie ładne drewniane belki w salonie? Obrabiałeś to drewno już po zbudowaniu więźby, czy też wcześniej przygotowałeś specjalnie wypieszczone belki na te właśnie elementy?

My mamy już wszystko postawione i w dodatku impregnowane na zielono, nie wiem jak to teraz przywrócić do naturalnego koloru. :roll:

A to był pomysł jak powstał dach ... jak zobaczyliśmy ta przestrzeń, to stwierdziliśmy, że nie może tak zostać, bo będzie jak nora :-? i dajemy otwarty dach...

Tylko jak to bywa było po fakcie i te belki są ładne, ale mogłyby być ładniejsze ... Jakbyśmy wiedzieli, że będą odkryte to kazałoby sie cieśli dać tam ładne kawałki i poprosić o większą estetyke pracy ... :wink:

Szlifowane były już po, tam był też impregnat, tylko akurat chyba słabo barwiony i to na kolor brązowy, więc zeszło przy szlifowaniu spokojnie.

Potem lakier i tyle.

Miały być te belki stalowe też obkładane drewnem, ale wtedy byłby i inny charakter wnętrza ( góralska chata :lol: ) i inne koszty :wink:

pozdrawiam, majki