majki 31.07.2009 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 majki podłogi super... Ale mnie najbardziej zachwyciło okno obok wejścia balkonowego - przepiękne! Uwielbiam duże okna Dzięki za odwiedziny Tak, to duże okno ... na świat 1,8m wysokości x 2,5 szerokości Fajne są takie przeszklenia pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetka82 02.08.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 majki pare postow wczesniej mowiles ze czekasz na mebelki do lazienek..i moje pytanie w zwiazku z tym, szafki robiliscie na wymiar u stolarza czy gotowe? masz namiary na jakiegos porzadnego stolarza? pozdro.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 02.08.2009 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 majki pare postow wczesniej mowiles ze czekasz na mebelki do lazienek..i moje pytanie w zwiazku z tym, szafki robiliscie na wymiar u stolarza czy gotowe? masz namiary na jakiegos porzadnego stolarza? pozdro.. Czekamy ... ale jeszcze ich nie będzie. Na razie się "wyceniają" ... Stolarza konkretnego też nie mamy, może to będzie ten co prawdopodobnie będzie robił nam kuchnie ... ale to jeszcze niewiadoma ... Tak smao nie ma spójnej wizji co do kształtu szafki pod umywalkę ... Także na razie nie pomogę pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 02.08.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Witaj Majki deseczki cudowne!!! oj już moich nie mogę sie doczekać mam pytanko ... ile Twoje parapety odstają od ściany i jak głęboko są w ścianę wkute??? pozdrawiam Hmmm ... wewnętrzne czy zewnętrzne ... ale zakładma, że pytasz o wewnętrzne Ponieważ ja mam kaloryfery ( mimo, że we wnękach ) to od ściany odstają na około 5 cm, wkute w ściane z każdej strony po 3 cm. Wyszły duże, szerokie ... fajne Prawdziwe parapety To odstawanie od ściany zmierzę dziś i napisze dokładnie. pozdrawiam, majki ups ... no dokłądnie chodziło o wewnętrzne dziękuję za wymiary!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 06.08.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Trochę czasu nie było mnie u ciebie i widzę, że nadal rwiesz do przodu jak mały perszing . W realu to pewnie bym już posesji nie poznał (nalotu bez zapowiedzi na pewno ci nie zrobię -nie będę ryzykował pomyłki ) A ty do mnie kiedy się wreszcie wybierzesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.08.2009 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Ło chłopie, kopę lat W środku troche się dzieje, ale na zewnątrz to ta sama chałupina Ja MUSZĘ do Ciebie sie wybrać, bo chcę te drzewka Twoje pooglądać ... No idomek tez pewno już podszykowany ... Tylko cały czas chodzi o ten czas ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 08.08.2009 01:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 No to zrób sobie wolne w jakiego łikenda (choćby i w ten), zapakuj rodzinę i pojedź na wycieczkę. Przecie to nie wyprawa na koniec świata. Tylko nie czekaj zbyt długo z tą wizytą, bo tych co trafiają na koszenie trawy to z grabiami witam (następne będzie za jakie 2tyg) A tak na serio - teraz ogród wygląda najładniej. Poza tym jeśli myślisz jeszcze o jakimś świerku, to pora wybrać mu miejsce. Za niecały miesiąc zacznie się najlepszy czas na przesiedlanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgm 09.08.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Hej Majki, widzę że postępy w budowie są i to całkiem spore. Przyznam że wcześniej bardzo powierzchownie przeglądałam wątki tutaj i mam sporo do nadrobienia ale widzę że to forum to jest prawdziwa skarbnica wiedzy i przy okazji inspiracji, a więc na pewno często będę zaglądać. Ponieważ u mnie powoli też zbliża się czas wymiany bramy garażowej, poszukuję też parapetów zewnętrznych to mam pytanie - bo niestety strona firmy Poltau mi się nie otwiera - czy możesz zdradzić ile kosztowała Cię tak brama - chodzi mi już o cenę całkowitą z całą automatyką. Pozdrawiam, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.08.2009 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 mgm - cena na PW. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 13.08.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 To znow bedzie co podziwiac.Pamietam ze chyba ktos wczesniej wklejal Ci bardzo podobne ogrodzenie .Bedzie bardzo pasowalo do drzwi zewnetrznych i calej stylistyki domku.Czy slusarz zrobi czy identyczne wypelnienia?Masz moze rozeznanie jaka jest roznica miedzy takim wypelnieniem a daniem sztachet drewnianych?Ja rownize planuje poziome sztachety ale wydaje mi sie ze drewno wyjdzie taniej wiec na takie sie nastawiam.Nie chce mi sie tego pozniej malowac ale licze ze synki beda odwalac za mnie ta robotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 14.08.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 No, wlasnie eva-marti wkleila to ogrodzenie dawno temu.Co ja sie jego naszukalam, a i ona tez i za nic nie moglysmy znalezc producenta.Majki, a czy jest tam napisane z czego z jest zrobione i kto produkuje.Super. Tez bardzo mi sie podoba.I extra pasuje do mojej koncepcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 14.08.2009 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 kakusek - nie rozważaliśmy w ogóle sztachet drewnianych, więc nawet wycen co do tego nie mam ... Ślusarz ma zrobić identyczne, ale jak to życie zobaczymy jak będzie ellaj - nie znalazłem na płycie żadnych informacji, to niby inspiracja ... choć właściwie od dawna mysleliśmy o tego typu ogrodzeniu. Teraz tylko ktoś to pokazał pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 14.08.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Nie chcę się wymądrzać ale jak masz up....wych sąsiadów to mogą Ci się przyczepić do tej drewutni bo teoretycznie to powinna stać chyba 2 m albo i 3 m od płotu. Ja już to przerabiałem, niestety. Płot fajny, inny niż wszystkie. Jest jeszcze wersja w której te nazwijmy poziome "sztachety" są umieszczone nie prostopadle do podłoża tylko pod kątem iluś tam stopni (nie wiem jak to sensownie opisać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 14.08.2009 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Nie chcę się wymądrzać ale jak masz up....wych sąsiadów to mogą Ci się przyczepić do tej drewutni bo teoretycznie to powinna stać chyba 2 m albo i 3 m od płotu. Ja już to przerabiałem, niestety. Płot fajny, inny niż wszystkie. Jest jeszcze wersja w której te nazwijmy poziome "sztachety" są umieszczone nie prostopadle do podłoża tylko pod kątem iluś tam stopni (nie wiem jak to sensownie opisać). Wiem, mieliśmy tego świadomość, ale w końcu sie zebraliśmy, spytaliśmy sąsiadów "od strony" drewutni i dali zgodę Wiem..., ustną, ale generalnie są w porządku, więc powinno być ok ... Teraz chodzą, mlaszczą i codziennie pytają co i jak będzie, bo chyba im się podoba A płot oderwany od stylu "sztachet". Wszędobylskich, oklepanych na milion wersji Mówisz o wersji "żaluzja" z tą "skośnością" paneli ... ? To nie, żaluzji nie robimy Dzięki za odwiedziny, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 15.08.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 A płot oderwany od stylu "sztachet". Wszędobylskich, oklepanych na milion wersji Mówisz o wersji "żaluzja" z tą "skośnością" paneli ... ? To nie, żaluzji nie robimy Dzięki za odwiedziny, pozdrawiam, majki tak, "żaluzja" jest chyba dobrym określeniem - taka lekko "uchylona". Coś takiego jest u mnie na ulicy, dlatego przypomniało mi się jak zobaczyłem ten płot na Twoich zdjęciach. Zdjęcia nie zamieszczę bo to nie mój płot. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 15.08.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Majki, a z czego jest wykonane to ogrodzenie?Wolalabym jakies metalowe, nie drewniane.Z czego zamierzasz zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 16.08.2009 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Majki, a z czego jest wykonane to ogrodzenie? Wolalabym jakies metalowe, nie drewniane. Z czego zamierzasz zrobic? Ogrodzenie czysto metalowe, profile stalowe. Te główne, "płaskie" będą 20x70. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 18.08.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Cześć Majki Normalnie padłam jak zobaczyłam ogrodzenie w dzienniku bo mamy ten numer muratora i mojemu mężowi wpadło ono w oko Tu gdzie teraz mieszkamy mamy podobną bramę tylko w pionie No i drewutnia normalnie profeska! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 19.08.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Majki - chyba będziemy mieli podobne ogrodzenie. Okrutnie mi się podoba .U mnie pozostaje ono na razie tylko w sferze planów/marzeń na najbliższe 2-3 lata, ale chętnie skorzystam z twoich doświadczeń z jego realizacji. Powodzenia! Pozdrawiam Alunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 19.08.2009 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Alunek - nie ma problemu, zdjęć jak zwykle będzie sporo pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts