Kamil1967 23.02.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Dawno cię Majki nie było ale zdjęcie córki bombowe. Dzieci szybko rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 24.02.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 .'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 25.02.2007 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Amtla - trochę jestem sierota, bo dopiero do mnie dotarło, że komentarze sa w innej grupie wątków. Ale już nadrabiam zaległości Szerokość domu : 16,98 m Długość domu : 22,13 m Szerokość działki : 24 m pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 02.03.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 02.03.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Przejrzałem ostatnie posty. Faktycznie znalazłem wykonawcę, który wysoko sobie ceni swoje usługi. Zajrzyj do mojego dziennika. Powiem tylko, że np za cały dach (robocizna i materiały- dachówki, więźba itp) dałem 44 tys. Widać że jest o co walczyć. Oczywiście było to w sumie rok temu i mogą byc pewne różnice w zakresie prac ale kwota 270k PLN za stan zamknięty wręcz poraża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 11.03.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Mnie też chodziły po głowie Plecewice, ale nic kupić ni można w miejscowych składach, porażka, zaczyna mi się to niepodobać, czuję, że mam z 10kpln w plecy na samych ścianach.Znasz może ostatnie ceny U220 i K3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 11.03.2007 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 PaF - nie znam Nie wiem czy chcę znać ... Mnie interesi głównie teraz co na ściany. Jutro drobny rekonesans po hurtowniach. Telefon do archi i pytanie o zmianę projektu. Jak nawet zaoszczedzę koło 5kpln na ścianach, to już jest ok, a szacuje że to będzie w moim przypadku ponad 10 kpln ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 12.03.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Ceny z dziś z Plecewic:U220 3,8 + vatK3 2,95 + vatno i oczywiście dojdzie jeszcze własny transport.Dziś po południu już nie mieli U, zeszło na pniu, było K3. Znalazłem skład z U220 z Radzymina po 3,9 bez rachunku z przechowaniem do lata, drogo to czy tanio? sam już nie wiem, brać czy nie brać, oto jest pytanie, poważna zagwozdka. W innym miejscu mieli U220 z Plecewic ale po 5,2 za sztukę cena kosmiczna w porównaniu z ww. A mam wykonawcę bez pokrycia dachu stan surowy za 32kpln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 13.03.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Ceny z dziś z Plecewic: U220 3,8 + vat K3 2,95 + vat no i oczywiście dojdzie jeszcze własny transport. Dziś po południu już nie mieli U, zeszło na pniu, było K3. Znalazłem skład z U220 z Radzymina po 3,9 bez rachunku z przechowaniem do lata, drogo to czy tanio? sam już nie wiem, brać czy nie brać, oto jest pytanie, poważna zagwozdka. W innym miejscu mieli U220 z Plecewic ale po 5,2 za sztukę cena kosmiczna w porównaniu z ww. A mam wykonawcę bez pokrycia dachu stan surowy za 32kpln Faktycznie to co się wyrabia jest niesamowite. W ubiegłym roku za 5,2 można było siporeks kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 17.03.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Czyli warto szukać! Rozbieżności są baaardzo duże...Powodzenia! A czy aż tyle trzeba czekać na "odstanie" fundamentów"...? U mnie wykonawca chce po wylaniu fundamentów stawiać bloczki już po 3-4 dniach... (I powiem szczerze mi to pasuje)... Czy to źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 19.03.2007 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Bentul - pewno az tyle czekać nie trzeba. Spierać się nie będę i stanowczo wypowiadać Ale... Z tego co wyczytałem tu na forum, z rozmów z budowlańcami, znajomymi którzy juz budowali - dobrze poczekać. Podobno to nawet jest 3 miesiące, ale ponieważ mnie aż tak się nie spieszy, więc miesiąc fundamenty będą stały. Przykład z życia - bloczek fundamentowy zaraz po wyprodukowaniu ( mokry ) rozlatuje się przy lekkim puknięciu. Dopiero po gdzieś 2 tygodniach wysycha. W każdym bądź razie ja będę czekał z fundamentami miesiąc. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 19.03.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Dlatego zapytam mojego Kierownika co on o tym sądzi... A że jest niezależny od firmy budowlnaej to myślę, że powie prawdę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 19.03.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 U mnie też miesiąc przerwy będzie, a jak nie to minimum 3 tygodnie. Fundament to podstawa domu więc od niego głównie zależy czy coś potem popęka czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 30.03.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 HejWidzę z relacji w dzienniku, że też kombinujesz z tymi materiałami, a bloczka nie mogłeś gdzieś kupić bez fakturki. Ja biorę wszystko co można bez tego, tym bardziej że bank nie będzie wymagał faktur, zrobią sobie fotki i tyle. A ze zwrotem vatu to jak dla mnie lipa, bo odzyskać można tylko 15%, a 7% i tak zostanie wydane. A tak w ogóle to ile będą warte te marne grosze za pół roku, czy rok, niewiele, teraz lepiej "topić" w materiały co się da. Kupiłem dziś cegłę pełną po 0,5 zł II gat., ale jak porównałem ją z I gat. to się okazuje że różnica jest niewielka, a majster mówi że za takie pieniądze trzeba brać.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 30.03.2007 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Ach... gdybym to ja mógł bez faktury ... NIGDZIE - nie znalazłem bez faktury, teraz to wszyscy chcą na fakturę Tam gdzie kupiłem, było najtaniej. A z materiałami kombinuję, bo co zrobić ... Można powiedzieć, że przespałem zimę, ale skąd ja mogłem wiedzieć, ze tak będzie np. w styczniu czy grudniu ... ? Wychodzi na to, że zrobi sie prawie lepianka, tu PTH, tam max, gdzie indziej keramzyt ... Nie chwytam się tylko rozpaczliwie ( jak widziałem ostatnio posty na forum ) jakiś kilkuletnich "od kogoś" bloczków z bet.kom., czy słomianych Staram się wybierać jeszcze możliwie dobre materiały. A co do zwrotu Vatu to o tym nie myślę, jak się uda to fajnie, ale jak się da to bede kupował bez faktury. Jak się da ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 30.03.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 No a mnie się "żywa gotówka" skończyła na zakupy Teraz szukam "martwej gotówki" w bankach albo lepiej jakbym znalazł bogatego kuzyna, wujka lub cóś podobnego Ale jak policzę to chyba z 10kpln zaoszczędziłem i to sie w tym momencie liczy, mogę śmiało w lipcu zaczynać. Tak że "będę w Twoim cieniu" jakby z budową, wyprzedzasz mnie o jedną długość Powodzenia w kombinowaniu i budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirkaM2 09.04.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 MajkiChętnie skorzystam z namiaru na elektryka fachowcapzdrMirka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 10.04.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Majki Nadrobiłem właśnie "zaległości" w twoim dzienniku. Teraz czekam już na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 11.04.2007 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Ach, Kamil, ja też już czekam aż będe mógł zacząć fotografować co się dzieje na budowie ... Ale to dopiero za 2-3 tygodnie ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 11.04.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Cena dachu jaką podajesz to dachówka, obróbki, rynny i robocizna, rozumiem że i folia paroizolacyjna? Ogólnie to cena kosmos 200 zł/m2, sorry ale mnie zatkało. Napisz coś więcej o tym dachu. A nie lepiej wejść w blachodachówkę, taniej i lżej na więźbie , a swoje wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts