majki 12.02.2010 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 UPS APC 3000 ( 3kVA ) RMI NET, rackowy, do montażu ew. w szafie krosowniczej. Przy obciążeniu rzędu 100-150 W jaki ma kocioł, to szacunkowo podaje czas podtrzymania około 8h ... pozdrawiam, majki takie zabawki są dość drogie (chyba?) lepszym wyjściem jest zakup generatora takiego ze 2kW to w razie czego wystarczy na piec CO, lodówkę, grzałkę do wody na herbatę i do komputera też jeszcze zostanie.. Generatora nie włączysz w nocy jak będziesz spał... a rozbudowanie o samoczynne startowanie to już koszty, nie mówiąc o hałasie który by Cię w nocy budził Jest jeszcze inne rozwiązanie, na które ja się zdecydowałem - inwerter z funkcją UPS i sinusem na wyjściu. To taki UPS z zewnętrzna baterią. Ja kupiłem taki który daje 600W, ale można podłączyć aku do 150Ah. Piec ten sam, więc obciążenie podobne co pisze majki, na wyświetlaczu nigdy nie wskazało mi powyżej 25% (nawet przy rozruchu wentylatora, ale to akurat dlatego że w tych kotłach wentylator startuje stopniowo) Przy kotłach nie jest problemem moc, tylko pojemność aku... No zabawka może i droga, jakby była nowa To jest używany, choć w pełni sprawny UPS, ledwo po przeglądzie No i za darmo go zdobyłem, likwidowano w pracy ... Do niego mogę też dołączyć baterię zewnętrzną, co prawda dedykowaną, ale wtedy okres pracy na bateriach przedłuży się do min 24h przy takim obciążeniu ... pozdrawiam, majki pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 13.02.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 U mnie też śnieg się zsuwa , prawie bez przerwy od dwóch dni z jakichś chmur . Ciągle i ciągle się zsuwa .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 13.02.2010 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 U mnie też śnieg się zsuwa , prawie bez przerwy od dwóch dni z jakichś chmur . Ciągle i ciągle się zsuwa .... Daj spokój, ja już nie ogarniam Jak pochodziłem sobie po działce dziś za domem, to w niektórych miejscach jest warstwa 0,5 metra śniegu ... Jak to zacznie topnieć ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 15.02.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Cześć Majki, piszesz,że wiosna idzie .... a po czym to poznajesz oby twoje słowa były prorocze !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 15.02.2010 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Cześć Majki, piszesz,że wiosna idzie .... a po czym to poznajesz oby twoje sowa były prorocze !!! Wiosna idzie, bo śniegu coraz więcej. Jak będzie lato, to będą ulewy, na jesień jest ciepło, a na Gwiazdkę znów będzie +10 stopni Ale przecież idzie ocieplenie. GLOBALNE ! pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 16.02.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Grunt to mieć pozytywne nastawienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgm 21.02.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Od pewnego czasu śledzę różne dzienniki, również Twój. Obecnie też jestem na etapie budowania, a już bardziej może dogrywania różnych spraw żeby jak najszybciej dało się zamieszkać. Czy możesz napisać która firma robiła Ci instalację centralnego ogrzewania? W tamtym tygodniu była u mnie jedna ekipa - pan zrobił pomiary, na razie czekam na wycenę. Zaproponował mi piec Beretta o którym wczesniej nigdy nie slyszalam, ale jego firma ma w ofercie również piece Junkersa i na ten chyba byłabym bardziej nastawiona. Napisz proszę jaki masz piec dokladnie i jaka firma robiła ci montaż. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 21.02.2010 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Od pewnego czasu śledzę różne dzienniki, również Twój. Obecnie też jestem na etapie budowania, a już bardziej może dogrywania różnych spraw żeby jak najszybciej dało się zamieszkać. Czy możesz napisać która firma robiła Ci instalację centralnego ogrzewania? W tamtym tygodniu była u mnie jedna ekipa - pan zrobił pomiary, na razie czekam na wycenę. Zaproponował mi piec Beretta o którym wczesniej nigdy nie slyszalam, ale jego firma ma w ofercie również piece Junkersa i na ten chyba byłabym bardziej nastawiona. Napisz proszę jaki masz piec dokladnie i jaka firma robiła ci montaż. Pozdrawiam Dzięki Wszystkie instalacje "wod-kan" robili bracia Połczyńscy. Namiary podawałem na łódzkiej tablicy ogłoszeń. Piec Junkers ZSB 22-3 C 23 S 5300. Sam piec montowała firma Ma-Gaz .... i tu już bym się wstrzymał od polecania ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 21.02.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Majki, jak tam ogrodzenie znosi zimę? czy stal była ocynkowana i malowana proszkowo? ślusarz odradza nam malowanie od razu po ocynku gdyż podobno farba może się złuszczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 21.02.2010 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Majki, jak tam ogrodzenie znosi zimę? czy stal była ocynkowana i malowana proszkowo? ślusarz odradza nam malowanie od razu po ocynku gdyż podobno farba może się złuszczyć Aaaaa coś Ty ... Ogrodzenie znosi, a stal zwykła tylko pomalowana antykorozyjną .... Na razie nie zauważyłem jakichś strasznych śladów korozji. Ale sie tym kompletnie nie przejmuję, na wiosnę odczyszcze najwyżej to co dostanie rdzy, jeszcze raz podkład i farba. I tyle. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 21.02.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Majki, jak tam ogrodzenie znosi zimę? czy stal była ocynkowana i malowana proszkowo? ślusarz odradza nam malowanie od razu po ocynku gdyż podobno farba może się złuszczyć Aaaaa coś Ty ... Ogrodzenie znosi, a stal zwykła tylko pomalowana antykorozyjną .... Na razie nie zauważyłem jakichś strasznych śladów korozji. Ale sie tym kompletnie nie przejmuję, na wiosnę odczyszcze najwyżej to co dostanie rdzy, jeszcze raz podkład i farba. I tyle. pozdrawiam, majki dzięki robię podchody, że ruszyć temat ogrodzenie, jak tylko da sie łopatę w ziemię wbić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 24.02.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 majki, jeżeli mogę radzić to przemyśl lodówkę. Zone zero jest bardzo przydatną opcją (komora z temp niższą, najlepiej jak ma oddzielny termostat, ale to raczej Liebherer), faktycznie wędliny nie robią się oślizgłe po 2 dniach. I no frost w zamrażarce mi się sprawdza, wreszcie problemów z rozdzielaniem produktów i wysówaniem szuflad nie mam... temat lodówek od strony uzytkowo-technicznej przećwiczyłam pół roku temu na reszcie się nie znam, wyglądają fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 18.03.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Pytanie kompletnego lajkonika w sprawie kominka . Czy jest jakiś środek na czyszczenie "ścianek wewnętrznych" w kominku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.03.2010 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Pytanie kompletnego lajkonika w sprawie kominka . Czy jest jakiś środek na czyszczenie "ścianek wewnętrznych" w kominku ? Odpowiada kompletny lajkonik : najaraj w pudle tak, żeby płomien wychodził kominem, wszystko wypali Ja czasem tak gonię swój kominek i nie ma śladów niczego na ściankach ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 18.03.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 ...eee... Majki... ty to juz mieszkasz.. czy tylko kotłujesz ten kominek??? pozdro NETbet ( zajeba.. robotą jestem przy szczytach, dachach, ociepleniach, ...wiec - kiedy ja u siebie napalę.... to się napalę. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mgdalena 20.03.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Też się stęskniłam ale może przesilenie wiosenne go dopadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 21.03.2010 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 ...eee... Majki... ty to juz mieszkasz.. czy tylko kotłujesz ten kominek??? pozdro NETbet ( zajeba.. robotą jestem przy szczytach, dachach, ociepleniach, ...wiec - kiedy ja u siebie napalę.... to się napalę. ) Nieeee, tylko kotłuję Ale to powiem Ci też juz dawno nie robiłem .... muszę wyjść ze skorupy Musze zajrzeć do Was teraz na wiosnę, zobaczyć jak tam jesteś za.robiony To może zasadzę cos co można palić ? pozdro, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 21.03.2010 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Też się stęskniłam ale może przesilenie wiosenne go dopadło Lekkie tak ...., ale ogarniam, muszę Jak się zacznie, to z grubej rury pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 21.03.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Majki, z tego sopla to ewentualnie Marzannę można by zrobić, żeby definitywnie zimę pożegnać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 21.03.2010 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Majki, z tego sopla to ewentualnie Marzannę można by zrobić, żeby definitywnie zimę pożegnać Już się rozpuścił Wiosna idzie na całego pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts